غرق کردن تصاویر رهبران G20

اعتراض معترضان بومی بر بی‌توجهی به تغییرات اقلیمی

گروه بومیان برزیل (APIB) در اعتراض به کم‌کاری رهبران جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی، تصاویر سران کشورهای G20 را در آب‌های مقابل کوه شوگرلوف در ریو دو ژانیرو غرق کردند.


به گزارش گالری آنلاین، در آستانه برگزاری نشست G20 در برزیل، گروه بومیان برزیل (APIB) یک اعتراض مسالمت‌آمیز در ریو دو ژانیرو برگزار کرد که در آن بی‌عملی کشورهای پیشرو جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی را محکوم کرد. بخشی از این اعتراض شامل غرق کردن تصاویر سران کشورهای G20 در آب‌های مقابل کوه مشهور شوگرلوف بود.

این اعتراض تنها دو روز پیش از آغاز نشست، در تاریخ ۱۸ نوامبر، انجام شد. تصاویر رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن، رئیس‌جمهور چین شی جین پینگ، رئیس کمیسیون اروپا اورسولا فون در لاین، نخست‌وزیر هند نارندرا مودی، نخست‌وزیر ژاپن شیگرو ایشیبا و رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین در این حرکت نمادین به آب انداخته شدند. گروه APIB این اقدام را آغازگر «بسیج بومیان برای کنفرانس اقلیمی COP-30» عنوان کرد که سال آینده در بلم برزیل، در قلب آمازون، برگزار خواهد شد.

این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با فروپاشی قریب‌الوقوع شرایط زندگی در جهان، اقدامات قوی و مؤثر باید صورت گیرد. حفظ زندگی بر روی سیاره‌ای در حال سوختن امکان‌پذیر نیست. ما هرگز از دفاع از زندگی دست نمی‌کشیم و گرفتار بحث‌های بی‌ثمر و تعهدات توخالی نمی‌شویم. در حالی که دولت‌ها اهداف ناکافی و بودجه‌های بی‌اثر را دنبال می‌کنند، ما اعلام می‌کنیم که از این پس رهبری یک بسیج جهانی برای زندگی در این سیاره را بر عهده می‌گیریم.»

این کمپین جدید با نام «ما پاسخ هستیم» خواهان پاسخگویی کشورهای ثروتمند جهان و تعهدات جدی‌تری برای نجات سیاره زمین است. همچنین این کمپین بر ضرورت مشارکت بیشتر بومیان در مبارزه با تغییرات اقلیمی تأکید دارد.

گروه APIB به نبود تعهدات مالی کافی و تخصیص نادرست بودجه‌ها اشاره کرده است. اگرچه در کنفرانس COP26 در سال ۲۰۲۱، مبلغ ۱.۷ میلیارد دلار برای حمایت از گروه‌های بومی وعده داده شد، APIB اعلام کرد که تنها ۷ درصد از این مبلغ به‌صورت مستقیم و بدون واسطه به سازمان‌های بومی اختصاص یافته است. از سوی دیگر، این گروه به یارانه‌های کلان نفتی و شکست کنفرانس تنوع زیستی ماه اکتبر به‌عنوان نشانه‌هایی از اولویت‌بندی اشتباه اشاره کرد.

دینامان توکسا، هماهنگ‌کننده اجرایی APIB، تأکید کرد: «ضروری است که این سیاست اصلاح شود؛ سیاستی که سود شرکت‌های بزرگ را بالاتر از حفاظت از جمعیت‌ها قرار می‌دهد. کشورهای ثروتمند باید مسئولیت خود را بپذیرند و برای راه‌حل‌های اقلیمی جوامعی که در خط مقدم بحران هستند، مانند بومیان، تأمین مالی کنند.»

در حالی که رهبران G20 اذعان داشتند که برای مقابله با تغییرات اقلیمی به هزاران میلیارد دلار دیگر نیاز است، اما تعهدات مالی اندکی ارائه شد. در چنین شرایطی، فعالیت گروه‌هایی مانند APIB برای حفظ فشار بر سیاستمداران حیاتی به نظر می‌رسد.


logo-samandehi