یادبود هنرمندی که گم شد

سردبیر نشریه هنری تندیس گفت: چهل‌وهشتمین نشست پژوهشی هنر با یاد «ابراهیم فرجی» و همراه نمایش آثار این هنرمند برگزار می‌شود.

محمدحسن حامدی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا به بهانه‌ی برپایی چهل‌وهشتمین نشست پژوهشی هنر با یاد مرحوم ابراهیم فرجی، اظهار کرد: فرجی یکی از هنرمندان درجه یک معاصر بود که بعد از انقلاب، از صحنه‌ی هنر معاصر گم شد.

او ادامه داد: فرجی اگرچه پس از حسین شیخ مدتی به‌عنوان رییس هنرستان کمال‌الملک مشغول فعالیت بود، اما به‌خاطر این‌که کار هنری نمی‌کرد، از حافظه‌ی هنر کشور و حتی حافظه‌ی دوستانش محو شد. برگزاری چهل‌وهشتمین نشست پژوهشی هنر به یاد این هنرمند، بهانه‌ای برای یادآوری او است.

حامدی همچنین به برپایی نمایشگاهی از آثار فرجی اشاره کرد و گفت: من آثار ابراهیم فرجی را یک کشف می‌دانم. آن‌ها شگفت‌انگیز هستند. حدود 30 تابلو از آثار این هنرمند پس از برپایی این نشست به نمایش گذاشته می‌شود که تا 28 خردادماه میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

ابراهیم فرجی (1383-1319) از دانشکده هنرهای دراماتیک با گرایش سینماتوگرافی مدرک گرفت. نقاشی را با شرکت در کلاس‌های جنبی دانشکده فرا گرفت و اولین نمایشگاه انفرادی را در همان دانشکده (سال 1344) تجربه کرد. پس از آن در نمایشگاه‌های گروهی گالری‌های تخت جمشید، نیازی، شیخ و … شرکت کرد. در سال 1350 در گالری سیحون نمایشگاه انفرادی گذاشت و دو سال پس از آن در گالری سولیوان. نقاشی‌هایش با فروتنی در دهه 80 کنار دیگر نقاشی‌ها در دو نمایشگاه گالری نیازی قرار گرفتند. آزمون‌های متعدد سبکی در نقاشی‌های فرجی ظاهر می‌شوند، پرداخت‌ها به حداقل می‌رسند و ضرب قلم‌ها با شتاب در کنار رنگ‌ها، تمایل‌های پست امپرسیونیستی را به جریان می‌اندازد.

او پس از انقلاب بیش از کار هنری، به مشاغل دولتی پرداخت و 15 سال مدیریت هنرستان کمال‌الملک را برعهده گرفت و سال‌ها به‌عنوان کارشناس امور هنری و هنرستان‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد کار کرد. با این همه او را باید چهره‌های خاموش هنرهای تجسمی لقب داد، چراکه پس از درگذشت تا حدود زیادی از خاطره‌ها فراموش شد.

ابراهیم فرجی در سال 1383 در سن 66سالگی درگذشت و در قطعه‌ هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام گرفت.

چهل‌و‌هشتمین نشست پژوهشی هنر با یاد مرحوم ابراهیم فرجی دو‌شنبه 18 خردادماه، ساعت 17 تا 19 در نگارخانه داریوش شریف‌آبادی برگزار می‌شود. در این مراسم منوچهر نیازی و امیر‌مهبد ‌بیضاوی سخنرانی می‌کنند. در ادامه نیز فیلمی از زندگی او که به همین مناسبت تهیه شده است به نمایش در‌خواهد آمد. این نشست با همکاری سازمان زیباسازی شهر تهران و نشریه تندیس و مشارکت هنرستان هنرهای زیبای تهران در نگارخانه‌ «شریف‌آبادی» به نشانی خیابان انقلاب، پیچ شمیران، ابتدای کوچه‌ شهید نورمحمدی برگزار می‌شود.

logo-samandehi