منابع فرهنگی و هنری

1401/9/10
«تادائو آندو در گفتگو با دانشجویان»
آندو معمار معاصر ژاپنی، با درک درست شرایط حاکم بر زمانه که مبتنی در حاکمیت تمامیت‌خواه معماری مدرنیسم بود، روح معماری ژاپنی را همچون نفس مسیحایی بر آن دمید و مکان‌ها برجسته‌ای را در معماری خلق نمود که در مرز میان واقعیت و انتزاع قرار می‌گیرند. مفاهیم و ابزار او و تاکید بر استفاده از بتن، موجبات پیوند خوردن مدرنیسم بین‌الملل با سنت زیباشناسی ژاپنی را فراهم نمود.
1401/8/8
روند شکل‌گیری فرم
کتاب "روند شکل‌گیری فرم" تعریفی جدید از فانکشن، همسو با مفهومی که از این واژه در ریاضیات و سایر علوم استنباط می‌شود، ارائه داده است. عبارت معروف Form Follows Function که اولین بار لویی سالیوان مطرح کرد، بیشتر جنبه فرهنگی و اجتماعی فانکشن را مورد توجه قرار داده بود.
1401/6/29
همه چیز درباره خانه
کتاب همه‌چیز دربارۀ خانه (با عنوان اصلی خانه: مقدمه‌ای بسیار کوتاه) از آن جهت که در مجالی مختصر تقریباً همۀ رویکردهای ممکن به خانه را پوشش داده در نوع خود کتابی منحصربه‌فرد است. فصل‌های مختلف کتاب حاضر، با طرح مباحثی که دامنۀ آنها از فلسفه و هنر و ادبیات تا اجتماع و طراحی شهری و سیاست گسترده است، تصویری جامع، هرچند گزیده و مجمل، از نحوۀ بازنمایی خانه در شاخه‌های مختلف فرهنگ بشری به‌دست می‌دهند. در این بین، جستار ضمیمه‌شده نیز با برجسته‌کردن تفاوت‌های خانه و منزل روابط پیچیده و تأثیرات متقابل این دو را بررسی می‌کند.
1399/8/24
رم کولهاس؛ گفتگو با دانشجویان
کتاب "رم کولهاس؛ گفتگو با دانشجویان"، گفتگوی رم کولهاس با دانشجویان معماری دانشگاه رایس، واقع در هیوستون، تگزاس آمریکاست. این گفتگو در سال ۱۹۹۱ انجام شد، یعنی در زمانی که او در حال اتود زدن بر روی پروژه های شاخصش بود. جذابیت این کتاب به این دلیل است که می توانید نظرات، تفکرات و حالات روحی این ستارهٔ معماری در قرن بیست و یکم را از فحوای کلامِ کنایه آمیز و پر از استعاره اش دریابید.
1399/8/6
معنا در معماری معاصر ایران؛ بعد از انقلاب اسلامی
کتاب "معنا در معماری معاصر ایران؛ بعد از انقلاب اسلامی" در سه فصل، "مطالعات نظری: اصول و تعاریف"، "معنا در معماری" و "معنا در معماری معاصر ایران از 1357 تا 1399" به بررسی هویت، سنت‌ها و فرهنگ‌های بومی و حفظ جایگاه آنها در بستر امروزی جامعه می‌پردازد.
1399/6/25
ساختارگرایی و معماری
در کتاب ساختارگرایی و معماری نیز، هرتزبرگر بنیان‌های نگرش معمارانه‌ی خود به خلق فضای معماری را با اتکا به اندیشه‌ی نقادانه‌اش‌ تشریح می‌کند. این کتاب تلاشی است برای بیان این‌که ساختارگرایی چیست و چه معنا و مابه‌ازایی در معماری دارد.
1399/4/14
در جست‌وجوی میس
ریکاردو دازا در این کتاب، با کندوکاو در جزئیات عکسِ معروفی که بیل انگدال در سال ۱۹۶۵ از میس فن در روهه گرفته است، مدام پرسش‌های تازه‌ای طرح می‌کند و با جست‌وجو در اسناد، منابع تصویری و زندگی‌نامۀ معمار پاسخ‌های روشنگر و دقیقی به این پرسش‌ها می‌دهد؛ جست‌وجویی موشکافانه، با روایتی جذاب، که راه را برای کشف لایه‌های پنهان شخصیت و آثار میس فن در روهه باز می‌کند.
1399/3/12
سرگذشت یك خیابان؛ سیر شكل گیری خیابان سی تیر
"سرگذشت یك خیابان؛ سیر شكل گیری خیابان سی تیر" عنوان کتابی است که به تازگی به همت سازمان نوسازی شهر تهران و به قلمسرکار خانممریم میرزایی، دانش آموخته رشته معماری و تهران پژوه منتشر شده است.
1398/12/7
مثل یک معمار فکر کنید
اگر مایلید فقط به جای ساختن یک ساختمان، معماری خلق کنید سه گزینه در اختیار دارید: معمار استخدام کنید، معمار شوید یا بیاموزید مانند یک معمار بیاندیشید.
1398/9/6
نقش فضا در معماری ایران
دستیابی به تصویری گویا از مفهوم فضا در معماری ایران همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ چنان که از آغاز تحصیل در رشته معماری تمرین های متعددی در خصوص خلق فضای معماری مطرح می شود و ذهن دانشجو را به شکل های گوناگون به چالش می کشد. لذا در راستای ابهام زدایی از این مفهوم کلیدی، پژوهش ها و مطالعات گسترده ای صورت گرفته است. آنچه می تواند آگاهی معماران را در این حوزه ارتقاء دهد و نوع نگاه آنان به آفرینش «فضا» را در پروژه های طراحی خود بهبود بخشد؛ مطالعه و کسب آگاهی از اندیشه ی صاحب نظران در رابطه با کیفیت فضا و چگونگی همسازی با فرهنگ و معماری ایران است.
1398/8/21
طراحان چه می دانند
دستیابی به دانش طراحی فرایندی است که به هنگام رویارویی با مسائل مختلف طراحی و تلاش برای یافتن پاسخ مطلوب روی می دهد. کتاب (طراحان چه می دانند) با تکیه بر ویژگی های مشترک فرایند طراحی سعی در ارائه ی اصول کلی دارد. لذا مطالعه ی این کتاب از آن جهت که راهنمای مطلوبی برای آشنایی با دانش طراحی است؛ توصیه می شود.
1398/7/17
دید معماری (راهبردی به حل مسائل طراحی معماری)
یافتن راه حل های صحیح بصری برای مسائل علمی معماری، از چالش های بنیادینی است که همه ی معماران و طراحان، در تمام طول فعالیت حرفه ای خود با آن مواجه هستند. کتاب «دید معماری» نوشته ی برنت سی. برولین به طرزی خلاقانه بیش از صد مثال از راه حل های بصری طراحی معماری را به خوانندگان ارائه می کند.
1398/5/31
چگونه معمار شویم؟ از آغاز تا آغاز
یکی از چالش هایی که امروزه جامعه ی معماران خصوصاً فارغ التحصیلان با آن مواجه هستند؛ دستیابی به موقعیت مطلوب در حوزه ی کسب و کار و به کارگیری دانش خود در رفع نیاز های بازار هدف است. آنچه رسیدن به موفقیت شغلی را برای معماران جوان دشوار می کند فاصله ای است که بین محتوای آموزشی در دانشگاه و نیاز بازار به چشم می خورد. لذا کسب مهارت های لازم در بازار کار معماری میتواند با مرتفع سازی این خلاء، راهگشای معمارانی باشد که هوشمندانه در پی پیشرفت و تجربه های نو هستند.
1398/5/13
مرجع و مشخصات فنی طراحی داخلی
کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی داخلی» یک منبع جامع و کارآمد برای طراحان، معماران، دانشجویان طراحی و معماری داخلی و متخصصانی است که عهده‌دار طرح و اجرای پروژه‌های طراحی داخلی هستند.
1398/4/2
ایده و خلاقیت در معماری ایرانی
کتاب ایده و خلاقیت در معماری ایرانی با تمرکز بر معماری ایرانی، به کشف و بازنمایی ایده هایی می پردازد که تا به امروز منجر به خلق آثار ارزشمندی شده است.
<< آخرین صفحه < صفحه بعدی صفحه قبلی > اولین صفحه >>

صفحه شماره: 1

تعداد كل : 41
logo-samandehi