نشست تخصصی« سنجش پژوهش و پژوهشگران هنر» برگزار شد

نشست تخصصی «سنجش پژوهش و پژوهشگران هنر»، سه‌شنبه 28 آذر 1402 در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، به مناسبت هفته پژوهش، نشست تخصصی «سنجش پژوهش و پژوهشگران هنر؛ چالش ها و پیشنهادها»، با حضور بهروز رسولی، المیرا جنوی و میثم یزدی، در سالن گلستان فرهنگستان هنر و به صورت برخط برگزار شد.

المیرا جونوی عضو هیئت علمی مرکز تعقیقات سیاست علمی کشور، در این نشست با موضوع « الگوی ارزیابی اعضای هیأت علمی در زیرگروه‌های حوزه علوم انسانی در ایران» به ارزیابی در فضای پژوهش در علوم انسانی و هنر پرداخت. وی ارزیابی، سنجش، رصد و پایش را مترادف با هم دانست و منظور از آن را فراهم آوردن اطلاعات ضروری درباره موضوعی که کیفیت عملکرد سازمان یا موضوع را بررسی کند دانست و سپس به بررسی تخصصی ارزیابی اعضای هیئت علمی و عملکرد کلیه فعالیت‌های شغلی اعضای هیأت علمی اعم از آموزشی، پژوهشی، اجرایی و اثرگذاری اجتماعی پرداخت.
وی همچنین در ادامه مهمترین چالش‌های نظام ارزیابی اعضای هیأت علمی در ایران را موضوعاتی چون محوریت انتشار مقالات علمی، کم‌توجهی به دامنه و گستردگی فعالیت­های آموزشی و در نتیجه ناکارآمدی در این بخش از عملکرد اعضای هیأت علمی، نظام ارزیابی یكسان برای همه انواع دانشگاه ها (جامع، صنعتی، علوم انسانی، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و...)، نظام ارزیابی یكسان برای همه زیرنظام‌های آموزشی (رشته‌ها و گروه‌های علمی)، نظام ارزیابی یكسان برای همه مناطق جغرافیایی و دانشگاه‌های با مأموریت‌های خاص (فرهنگیان، دانشگاه­های سازمانی، فنی وحرفه‌ای و...) و.... دانست.

میثم یزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با ذکر این که زمینه پژوهش وی دانشگاه‌های هنری در دنیا بوده است، به مباحثی چون ارزیابی و تعریف مفاهیمی چون گونه‌شناسی پژوهش و پژوهشگران، انواع پژوهشگران هنری، ارزیابی و پژوهش هنر در دنیا، بررسی نمونه مطالعات تطبیقی سنجش ارزش‌های هنری در دنیا، شاخص‌ها و فراوانی موضوعات پژوهش‌های هنری و شاخص‌‌های ارزیابی پژوهشگران هنر در دانشگاه‌های هنری اروپایی پرداخت.

در این نشست تخصصی بهروز جلیلی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ارزیابی پژوهشگران را یک مسئله جدی دانست و گفت: تعدد آیین‌نامه و نظام‌های ارزیابی به نفع پژوهشگران نیست. وی به بیست چالش موجود برای ارزیابی پژوهش ها پرداخت و موضوعاتی چون چالش تیم طراحی تصویب و ارزیابی آیین‌نامه‌های ارزیابی، ذی نفع بودن نویسندگان آیین‌نام‌ه‌ها، نامتناسب بودن وزن معیارها، به شمار نیاوردن بسیاری از آوتپوت‌ها، تشویق کمیت به جای کیفیت و... را از موضوعات پیش رو برای ارزیابی منصفانه دانست

این نشست با پرسش و پاسخ با مخاطبان به پایان رسید.
فایل صوتی این نشست را می‌توانید اینجـا بشنوید.

logo-samandehi