منابع فرهنگی و هنری

1401/12/7
هنر هوش مصنوعی
هنر هوش مصنوعی، اثر یونس سخاوت، کتابی بر اساس تلفیق هنر و دانش روز فناوری است که مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر آن را در زمستان 1401 منتشر کرده است.
1401/6/29
همه چیز درباره خانه
کتاب همه‌چیز دربارۀ خانه (با عنوان اصلی خانه: مقدمه‌ای بسیار کوتاه) از آن جهت که در مجالی مختصر تقریباً همۀ رویکردهای ممکن به خانه را پوشش داده در نوع خود کتابی منحصربه‌فرد است. فصل‌های مختلف کتاب حاضر، با طرح مباحثی که دامنۀ آنها از فلسفه و هنر و ادبیات تا اجتماع و طراحی شهری و سیاست گسترده است، تصویری جامع، هرچند گزیده و مجمل، از نحوۀ بازنمایی خانه در شاخه‌های مختلف فرهنگ بشری به‌دست می‌دهند. در این بین، جستار ضمیمه‌شده نیز با برجسته‌کردن تفاوت‌های خانه و منزل روابط پیچیده و تأثیرات متقابل این دو را بررسی می‌کند.
1400/2/12
آثار روی کاغذ
انسان‌ها با گفت‌وگو تغییر می‌کنند و از آن روز که منیر سرگذشت شگفت‌انگیز خود را در طول آشنایی‌مان بازگو کرده است من نیز کاملاً تغییر کرده‌ام. منیر در «اعتراض علیه فراموشی» بسیار فعال است. آثار او، حافظه را که مانند خودِ هنرمند چندبعدی است، به فعالیت وامی‌دارد. او الگوی هنرمندان سده‌ی بیست‌ و یکم است.
1399/8/29
"نقاش زندگی مدرن" و دیگر مقالات
بی‌تردید یکی از مهم ترین نوشته‌های انتقادی قرن ۱۹ام مقاله‌ی «نقاش زندگی مدرن» اثر شارل پیر بودلر شاعر و منتقد فرانسوی به شمار می‌رود که در بیست وششم نوامبر سال ۱۸۶۳م در مجله فیگارو به چاپ رسید. به طور قطع این مقاله از اولین صورتبندی‌های نظری در باب مدرنیته است؛ مقاله‌ای که هوشمندانه در باب رابطه میان امرتاریخی و امرشاعرانه تامل می‌کند؛ و از فشرده‌ترین متن‌های نظری-انتقادی است که پژواک آن یک سده بعد در کل نظریه انتقادی طنین انداز می‌شود.
1399/6/13
6 درس طراحی
در طول سه دهه گذشته، ویلیام کنتریج هنرمند تجسمی ۶۴ ساله‌ اهل آفریقای جنوبی، به خاطر فعالیت خود در رسانه ها از جمله نقاشی، فیلم، مجسمه سازی، چاپ و تئاتر، تحسین بین المللی را به دست آورد. تصاویر وی که در تضادهای واضح و سیاه و سفید قرار گرفته است، آفریقای جنوبی را نشان می دهد و مانند سایه هایی بی انتها به چیزی بیش از موارد ابتدایی اشاره دارد.
1399/3/12
سرگذشت یك خیابان؛ سیر شكل گیری خیابان سی تیر
"سرگذشت یك خیابان؛ سیر شكل گیری خیابان سی تیر" عنوان کتابی است که به تازگی به همت سازمان نوسازی شهر تهران و به قلمسرکار خانممریم میرزایی، دانش آموخته رشته معماری و تهران پژوه منتشر شده است.
1399/2/6
اوج و افول مدرنیسم
کتاب اوج و افول مدرنیسم، تجربه ی هنر مدرن در یک مثلث، مدرنیته انتقادی، رویکرد آوانگارد و رئالیسم سوسیالیستی شکل گرفته. این تجربه در مهمترین فرازهای خود به شکل فرم های خالص و اشارات چند لایه ای پدیدار گشت. اما حتی فرم های آبستره مدرنیستی نیز به نحوی ریشه در ژانرهای کلاسیک منظره، پرتره، طبیعت بی جان و نظایر آن ها داشتند. بنابراین مدرنیسم شاید قاعده ای نوین در ارائه ی مفاهیم کهن بود. هدف مهم انقلاب مدرنیستی در ظاهردور ساختن هنر از قلمروی عمومی ادبیات و محیط رمانتیک آن بود. لیکن فرجام مدرنیسم در سال های بعد از جنگ جهانی دوم در پایگاه نیویورک، بازگشتی تماشایی به عرصه ی احساس و هیجان را رقم زد.
1398/12/7
رسانه های نوین در هنر قرن بیستم
در کتاب «رسانه های نوین در هنر قرن بیستم»، به معرفی نظام مواد و رسانه هایی پرداخته می شود که هنرمندان قرن بیستم از آنها سود جسته اند تا هنر را به سمت و سویی تازه سوق دهند. اجرا، ویدئو آرت، چیدمان، هنر دیجیتال، دستکاری در عکاسی، واقعیت مجازی و دیگر اشکال درخور توجه در خلاقیت های هنری، محور اصلی مباحث این کتاب است.
1398/8/6
زایش مدرنیسم ایرانی
مجموعه گفتارهای این کتاب کمتر تاریخ هنر نیم قرن اخیر ایران و بیشتر تجزیه و تحلیل آراء و ذهنیت های شماری از هنرمندان شاخص آن است. در حقیقت کتاب حاضر بیشتر درباره هنرمندان ایرانی است تا هنر ایران؛ و سعی شده با شناخت گرایش ها و رویکردهای رایج در میان هنرمندان ایرانی، تصویر شفاف و قابل درکی از هنر ایران را نیز ارائه دهد.
1398/6/12
"یاد مانده ها"
كتاب یادمانده های محسن وزیری مقدم خودنگاره ای ست از زندگی هنرمندی بزرگ، كه در سن هشتاد سالگی و پس از آنكه یك چشم خود را از دست می دهد، طی یك ماه به قلم او نوشته شده است، هنرمندی كه نقش تاثیرگذارش در هنر معاصر ایران و به ویژه در توسعه گرایش های هنر مدرن دارای اهمیت است.
1398/6/3
مد و لباس در قلمرو هنر مفهومی
تلاش این کتاب بر آن است سطحی نگری درباره ی رابطه ی هنر و پوشش را با بررسی مهم ترین جریان ها و اصلی ترین هنرمندانی که گرایش اصلی اشان در قلمرو پوشش متمرکز شده است مورد توجه قرار دهد.
1398/5/12
کنکاشی در هنر معاصر ایران
این کتاب حاصل بیش از دو دهه پژوهش و کند و کاو در ابعاد گوناگون هنر نوگرا و معاصر ایرانی است. این کتاب با کنکاشی پیرامون موضوعاتی که به شکلی فزاینده اهمیت می یابند، یعنی هنرنوگرا و معاصر و نسبت آن با مدرنیسم و دیگر لایه های فرهنگ شامل مفاهیم معاصریت و خاص بودگی فرهنگی، به تحولات اخیر هنر ایران و درکی از آن می پردازد.
1398/4/26
"هنر چگونه می تواند زندگی شما را دگرگون کند"
آیا هنرمند باید متعهد باشد؟ و متعهد به کدام طرز فکر؟ آیا هنرمند باید مطابق نیازهای روز دست به تولید بزند؟ آیا همه باید احساسی مشابه در مقابل یک قطعه موسیقی داشته باشند؟ آیا یک تابلوی نقاشی می تواند حکم اول و آخر هنر را صادر کند؟ یا یک سبک از نقاشی قادر است کامل باشد؟
1398/4/23
"مرد با شال آبی، روند خلق یک پرتره با لوسین فروید"
این کتاب روایت منتقدی است از مدل شدن برای لوسین فرویدِ نقاش، و از این راه به نوعی او را مدلِ خود می‌کند. مدلی برای پرداختن به هیئت یک نقاش و مسائل ملموس و بی‌واسطه‌ی نقاشی، رازهایی که منتقدان و تئوری‌پردازان اغلب به درون پرده‌اش راه نمی‌یابند.
1396/1/18
هنر مانوی
چرا تصاویر نقاشی های مانی بیشتر چهره شرق دوری دارند تا ایرانی ؟ چرا خود هرگز کتابی ننوشت ؟
<< آخرین صفحه < صفحه بعدی صفحه قبلی > اولین صفحه >>

صفحه شماره: 1

تعداد كل : 28
logo-samandehi