بابک اطميناني در حاشيۀ برگزاري ششمين کارنماي پژوهشي:

تا پايان دوره ما حداقل دو کارنماي هفت و هشت نيز برگزار خواهند شد

اين روزها نمايشگاه کارنماي پژوهشي، مختص اعضاي بالاي چهل سال انجمن هنرمندان نقاش در حال برگزاري ست. اين کارنما ششمين کارنماي پژوهشي انجمن محسوب مي‌شود و به همين مناسبت، خبرنگار گالري آنلاين با بابک اطميناني، طراح «طرح جامع کارنماهاي پژوهشي» و رابط هيئت مديره در کميته نمايشگاه ها، گفتگويي داشته است که در ادامه خواننده آن هستيد.

اطميناني در رابطه با چاپ کتاب مربوط به کارنماهاي اعضاي بالاي چهل سال بيان کرد:

کتاب‌هاي اين دوره از کارنماها نيز مانند دوره قبلي به چاپ خواهد رسيد. ولي از آنجايي که انتخابات هيئت مديرۀ انجمن در کمتر از يک سال ديگر برگزار مي شود، و با توجه به نامعلوم بودن سياست‌هاي هيئت مديره بعدي، و نيز با توجه به اينکه ما قصد داريم حتما به تعهدمان عمل کرده باشيم، تصميم گرفته‌ايم که کتاب‌هاي کارنماهاي بالاي چهل سال را در يک مجلّد تجميع نکنيم بلکه بصورت مجزا و به اسم هر کارنما منتشر کنيم. البته اميدوارم که برگزاري اين کارنماها در دوره‌هاي بعد نيز ادامه داشته باشد.

اين هنرمند، ضمن تاکيد به اينکه هدف اين کارنماها بيشتر فعاليت پژوهشي بوده و جنبه اقتصادي آن مورد نظر نبوده است، افزود:

هدف اصلي برگزاري اين کارنماها —که حکم دوسالانه‌هاي داخلي انجمن را دارند— فروش نبوده و تاکنون هم شاهد فروش چشمگيري نبوده‌ايم (البته براي فروش آثار نيز برنامه‌ريزي و تلاش کرده‌ايم). هدف اصلي ما عبارت است از بسترسازي و ايجاد آرشيو، و پس از آن، ايجاد تعامل بيشتر بين اعضا با انجمن.

عضو هيات مديره انجمن هنرمندان نقاش ايران درباره اهداف اين نمايشگاه‌ها در گفتگويي پيش از اين اظهار داشته بود:

ارائه‌ي مداوم و منظمِ آثار دو سال اخيرِ اعضاء انجمن، ثبت، به‌روزآوري و بايگانيِ اطلاعات مربوط به فعاليت‌هاي هنريِ تک‌تک اعضاء و بسترسازي براي پژوهش‌هاي تخصصي و آسيب‌شناسانه از مهمترين اهداف ماست. همچنين مرتبط کردن اعضاء انجمن به کيوريتورها، نمايش‌گردان‌ها، مديران گالري‌ها و مجموعه‌داران و بسترسازي براي اتصال اعضاء انجمن به فضاهاي هنري در خارج‌ از کشور از ديگر اهداف است. ضمن آنکه تمرين، تشويق و ترويج روابط حرفه‌اي، برقراري ضوابط و تشکيل يک تيم کارآمد، منسجم و ساختارمندِ اجرايي در اين شش کارنما مدنظر کميته نمايشگاه‌ها بوده است.

هر بار حدوداً ۴۰ نقاش با بيش از ۲۵۰ اثر در اين کارنماها حضور دارند. اين کارنماها بصورت بي‌ينال‌هايي جاري و دوره‌اي به منظور ايجاد فرصتي برابر و بدون داوري، براي بهتر ديده‌شدن آثار اعضاء انجمن برنامه‌ريزي و طراحي شده است. هر هنرمند با حداقل ۵ اثر به انتخاب خودش و بصورت يک مجموعه در هر کارنما حضور مي يابد.

وي توضيح مي‌دهد که دسته‌بندي کارنماها صرفا به دو دستۀ زير چهل سال و بالاي چهل سال است و قرار نيست که رده‌بندي سني آنها تغيير کند. همچنين، هنوز دربارۀ اين موضوع که آيا آثار هنرمندان پيش‌کسوت که در قيد حيات نيستند هم به نمايش گذاشته شوند يا خير، تصميمي گرفته نشده است.

اطميناني تصريح مي‌کند که تا قبل از اتمام دوره هيئت مديره فعلي دو کارنماي هفت و هشت نيز در زمستان ۱۳۹۶ و بهار ۱۳۹۷ در خانه هنرمندان ايران برگزار مي‌شوند. برگزاري مداوم و مستمرّ اين اتفاق سبب شده که بسياري از اعضا توجه‌شان به کارنماها جلب شود و تمايل بيشتري به مشارکت در فعاليت‌هاي انجمن پيدا کنند.

اطميناني در ادامه دربارۀ برنامه انجمن در جهت برگزاري نمايشگاه هاي ديگر با توجه به ژانرهاي مختلف نقاشي، همچون نمايشگاه"دورنما از نماي نزديک" که به ژانر طبيعت پرداخته بود، توضيح داد:

فعاليتي آغاز شده و اميدورام که ادامه يابد، يعني نمايشگاه‌هايي برگزار شوند که کيوريتور داشته باشند. براي اين کار لازم است متقاضيان پروپوزال ارائه دهند تا بررسي شود. ما به موازات برگزاري اين کارنماها در حال تشکيل آرشيوي از آثار شرکت‌کنندگان در کارنماها هستيم که آن را در اختيار کيوريتورها نيز قرار مي‌دهيم تا آنها بتوانند از طريق اين آرشيو آثار اعضاي انجمن را انتخاب کنند.

در پايان نيز بابک اطميناني با اشاره به اينکه کمتر از يک سال تا پايان دورۀ مسئوليت هيئت مديرۀ انجمن مانده، اظهار مي‌کند:

اميدوارم که هيئت مديره بعدي بتواند به خوبي از مجاري و فرصت‌هاي جديدي که در اين دوره ايجاد شده استفاده کند و دامنه حرکتِ فعاليت‌هاي فعلي انجمن را گسترش دهد.

مطالب مرتبط با کارنماهاي پژوهشي انجمن هنرمندان نقاش ايران:

پیمایش به بالا