روايت علي تقوابلسي از فعاليت کميته نمايشگاه هاي انجمن هنرمندان نقاش ايران

علي تقوابلسي (مظفر) هنرمند فعال در کميته نمايشگاه هاي انجمن هنرمندان نقاش ايران است (و در اغلب نمايشگاهها با نام مظفر هم شرکت داشته اند) که آثار وي در هشتمين کارنماي پژوهشي انجمن همراه با 244  اثر از 42 هنرمند ديگر به نمايش در آمده  است. اين هنرمند در گفتگو با خبرنگار گالري آنلاين زواياي موفقيت کارنماهاي پژوهشي را چنين برشمرد: 

موفقيت کارنما ها اين بوده است که 1- آثار  اعضا را دسته بندي و آرشيو کرد. 2- هنرمندان را شناسايي کرد که اعضاي فعال و غيرفعال چه کساني هستند. در ابتداي امر که ما در کميته نمايشگاه شروع به کار کرديم تا کارنماي سه خيلي استقبال نشد ولي از کارنماي 4 و پنج استقبال خيلي جدي شده و خيلي ها داوطلبانه خودشان را دعوت مي کردند  و حتي خيلي از افراد گله داشتند که چرا ما نيستيم؛ ولي ما از همان ابتدا افراد  را رندوم انتخاب مي کرديم.
اعضاي کميته نمايشگاه هاي انجمن هنرمندان نقاش ايران با تقسيم وظايف تا کنون هشت دوره کارنماي پژوهشي را برگزار کرده اند و مراحل مختلف کار از جمله دسته بندي آثار، دريافت، چيدمان، آرشيو کردن اطلاعات و تصاوير اعضا و … را به سرانجام رسانده اند. 

تقوابلسي  در رابطه با مسئوليت خود در اين گروه توضيح ميدهد:

مسئوليت خود من در دو بخش است، يکي مربوط به دسته بندي آثاري بود که بدست ما مي رسيد، ما پيش از اين آرشيو ي از آثار نداشتيم و  ما براساس مسئوليتي که از طرف آقاي اطميناني گرفتيم ، آثار را به لحاظ سبک در سه بخش آبستره، آبستره فيگوراتيو و فيگوراتيو تقسيم بندي کرديم که در درون فيگوراتيو آبستره و فيگوراتيو هم، ما سه بخش داشتيم يعني انسان، طبيعت و حيوان. تا اين کارنما به خوبي آثار به نمايش درآمده به لحاظ موضوعي دسته بندي شده و مشخص مي کند کدام هنرمندان در چه زمينه هايي فعال هستند. و ديگر طراحي در چيدمان آثار که بر اساس موضوع و تنوع در چينش در گالريها تقسيم مي شده است.

اين عضو کميته نمايشگاه هاي انجمن افزود: 

 آقاي اطميناني با ديد باز و خوبي که دارند و با احترامي که به افراد ميگذارند  به کار آنها اعتماد ميکنند و در کار بخش هاي مختلف مداخله نميشود، همين امر به تمام اعضا و گروه ها اعتماد به نفسي مي دهد،  به بخصوص به جوان ها و ايده هاي آنها.
در اين دوره از کارنماها استقبال خوبي بعمل آمد. با وجود نقص هايي که در اين کارنماها هست، من نگاه مثبتي به آن دارم . به نظرم خيلي موفق بوده و يک دلگرمي را بين هنرمندان ايجاد کرده است. 

وي با اشاره به اينکه بهتر است کارنماها در دوره هيئت مديره بعدي هم ادامه داشته باشد، بيان کرد: 

به نظرم با فعاليت هايي که اين دوره انجام شده است، براي گروه بعدي کار بسيار راحت تر است. اولين چيزي که براي اعضاي انجمن مهم است اين است که چه آرشيوي وجود دارد، هنوز اين آرشيو ضعف دارد که بايد کامل تر و به روز تر شود. نمايش گردان ها مي توانند به کميته نمايشگاه رجوع کرده و کارها را با دسته بندي هاي مختلف ببينند.

اين هنرمند در ادامه توضيح داد: 

انجمن هيچ حامي اي ندارد و با حداقل پول فعاليت مي کند. اعضاي کميته ها کاملا دلانه و عاشقانه کار مي کنند، اگر انجمن بتواند  فضايي را فراهم بکند، اعضا بهره اقتصادي داشته باشند قطعا مووفق تر خواهد بود. به نظرم با در نظر گرفتن بخش اقتصاد، پيدا کردن افراد خلاق براحتي مي تواند صورت بگيرد.

بدون عنوان – ۵۰×۵۰ سانتي متر – اکريليک روي بوم

تقوا بلسي با اشاره به مطالعات جديد خود در زمينه طبيعت، در مورد آثار خود در اين نمايشگاه بيان کرد:  

يک سري از کارهاي  خود را همراه با   تفاوت در نگاه به طبيعت ارائه کرده ام. و به هيچ وجه  در توصيف طبيعت کار نميکنم؛ معمولا در بيشتر آثارم با اينکه در خود طبيعت نقاشي ميکنم؛ فرم و رنگ در قالب بافت وسيله اي است تا آزادانه به معناي تصوير برسم و گاها حتي شباهتي؛ از آنچه که به طبيعت نگاه ميکنم در آثار نقاشي ام نميتوان يافت؛و آثارم در اين کارنما، هم در اندازه هاي کوچک و هم بزرگ ارائه دادم.  آثار با تکنيک رنگ روغن و آکريليک اجرا شده اند و چهارتا از کارهايي که در ابعاد بزرگ هم هستند، کارهاي جديدم  هستند.  

تقوا بلسي در پايان از اعضاي کميته، از اقاي اطميناني بخاطر ايده پردازي خوبشان و نگاه خوبي که دارند و اعتماد به نفسي که به افراد مي دهند. از خانم مينا نادري ريس کميته به خاطر  برنامه ريزيهاي خوبشان در برگزاري نمايشگاههاي حتي خارج از کارنما، آقاي اعلايي  نژاد به عنوان ريس کميته نمايشگاههاي داخلي و حمايت خوبشان ، پشتيباني و همراهي هيئت مدير انجمن هنرمندان نقاش ايران و ساير همراهان کميته سپاسگذاري کرد.

بدون عنوان – ۵۰×۵۰ سانتي متر – اکريليک روي بوم

پیمایش به بالا