اخبار

1395/12/15
«ورمیر و استادان نقاشی زندگی روزمره» در موزه لوور به نمایش در آمد
موزه لوور پاریس اقدام به برگزرای نمایشگاهی از نقاشی های یوهانس فرمیر، نقاش هلندی قرن ۱۷ کرده است. این نمایشگاه که «ورمیر و استادان نقاشی زندگی روزمره» نام دارد به بررسی آثار این هنرمند و مقایسه آنها با آثار دیگر هنرمندان هم عصر وی مانند ژرار دو، ژان استین و پیتر دو هوچ می پردازد. بلز دوکوس، یکی از عوامل برگزار کننده این نمایشگاه می گوید: «نقاشی زندگی هر روزه شیوه ای خاص در نقاشی است و به زندگی روزانه آن دوران برای نمونه به نواختن موسیقی می پردازد. اینگونه نقاشی بسیار نمایشی است و سلیقه لطیف دوران را نشان می دهد.» در میان آثار به نمایش در آمده، نقاشی دخترک شیرفروش و زن ترازو بدست از مطرح ترین کارهای فرمیر بشمار می روند. بلز دوکوس درباره درونمایه کارهای این هنرمند می گوید: «جانمایه نقاشیهای او کلاسیک است. نواختن موسیقی و توربافی پیش از او مورد توجه نقاشان بوده است. ولی او آنها را زیبا و مانند مجسمه آنها را برجسته می سازد. او روانشناسی ویژه ای در کارهایش دارد. ویژگی ورمیر را در کارهای دیگران نمی بینید.» این نمایشگاه تا بیست و دوم مه در موزه لوور دایر است.
1395/12/15
بنکسی و افتتاح هتل جدا افتاده در کنار دیوار مرزی کرانه باختری
بنکسی با ارجاعی مونومنتال به دنیای هنر، هتلی را در شهر بیت لحم افتتاح نموده است؛ با فاصله کمی از دیوار حائل مرزی کرانه باختری. "هتل جدا افتاده" شامل 9 اتاق منحصر به فرد و یک سوییت ریاست جمهوری دارای امکاناتی چون یک پیانو بار با تِم دوره استعماری و یک گالری هنری داخلی ست که به نمایش آثار فلسطین می پردازد.
1395/12/15
فدوی: خوشبختانه مردم آثار مرا دوست دارند
محمد هادی فدوی گفت: من چون در بیشتر آثارم از مینیاتور اقتباس می‌کنم احساس کردم با ایجاد این فضای دوگانه تصویری در آثارم می‌توانم در شیوه اصلی خود بیان جدیدی را داشته باشم که با اهداف ذهنی من سازگار است.
1395/12/15
تولید پرتره‌ی آخرین بازمانده مکتب صبا
فیلم مستند «ساز و مهر» به تهیه‌کنندگی مرتضی پورصمدی و کارگردانی محسن نظری، در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید شد. به گزارش ایسنا، مرتضی پورصمدی در گفتگویی ضمن اعلام این خبر مطرح کرد: «ساز و مهر» به زندگی و فعالیت‌های استاد «ابراهیم قنبری‌مهر» می‌پردازد، او از آخرین بازماندگان و شاگردان مکتب استاد صبا است که علاوه بر نوازندگی، سازهای مختلف هم می‌سازد. وی ادامه داد: استاد ابراهیم قنبری‌مهر از نوادر روزگار است، چون در فضایی شهودی از شغل نجاری سراغ ساخت ساز می‌رود و در سن 21 سالگی نواختن ساز را فرا می‌گیرد. او شاگرد استاد ابوالحسن صبا می‌شود و دوستی عمیقی میان آن‌ها شکل می‌گیرد؛ تا جایی که سلوکی چند ساله با هم داشتند. پورصمدی افزود: استاد قنبری‌مهر در ادامه فعالیت هنری خود بنیانگذار کارگاه‌های سازسازی وزارت فرهنگ و هنر می‌شود و انقلابی در سازسازی از ساز هارپ که سازی غربی است گرفته تا سازهای ایرانی ایجاد می‌کند. در حال حاضر هم مجموعه‌ای از زیباترین سازهای ساخته شده توسط او در موزه موسیقی به نمایش گذاشته شده است. تهیه‌کننده مستند «ساز و مهر» تاکید کرد: قنبری‌مهر هم اکنون در آستانه 90 سالگی است و در این مستند، ما از کودکی تا کهن‌سالی‌اش را روایت می‌کنیم. او ذخیره‌ی بسیار مستند و زنده از 70 سال موسیقی ایران است. در این مستند بر خلاف معمول گفتگویی با اطرافیان وی صورت نمی‌گیرد و تنها شاهد روایت‌های زندگی از زبان خودشان خواهیم بود. پورصمدی درخصوص چگونگی شکل‌گیری این مستند توضیح داد: همسر من بتول قنبری‌مهر دختر این استاد بزرگوار است و با توجه به وضعیت جسمی ایشان و گوشه‌گیری که داشتند، تنها دخترشان می‌توانست رضایت ایشان را برای ساخت مستند جلب کند. فیلمبرداری مستند «ساز و مهر» طی ده سال انجام شده است و در این مستند با بیش از 35 ساز مختلف که ابراهیم قنبری‌مهر ساخته است، آشنا خواهیم شد و صدای این سازها و البته نوازندگی ایشان را خواهیم شنید. وی پیرامون مراحل تولید این مستند هم خاطرنشان کرد: با پایان فیلمبرداری، راش‌ها برای تدوین به فرشاد فدائیان تحویل داده شد و طی آخرین دیداری که با او داشتم، نسخه‌ای 127 دقیقه‌ای آماده کرده بود که قرار شد تا اواخر سال، مدت زمان فیلم آن را به 50 دقیقه برساند. عوامل تولید مستند «ساز و مهر» عبارتند از: پژوهش و خط داستانی: بتول قنبری‌مهر؛ تصویربرداری، صدابرداری و کارگردانی: محسن نظری، عکاس : نسترن نظری، تهیه‌کننده: مرتضی پورصمدی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
1395/12/12
بیانیه انجمن های تجسمی ایران درباره رسوایی داوری در نهمین جشنواره تجسمی فجر
انجمن هنرمندان نقاش ایران ، انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، انجمن هنرمندان سفالگر، انجمن عکاسان ایران، انجمن تصویرگران ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در پی اعلام خبر شباهت یکی از آثار ارائه شده در نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که طوبای زرین جشنواره را از آن خود کرد با اثر هنرمند ترکیه ای و اعتراض این هنرمند بیانیه ای را صادر کرد:
1395/12/11
گفت‌وگو با رئیس هیأت مدیره انجمن نقاشان: دست کمک هنرمندان را رد می‌کنند
رئیس هیأت مدیره انجمن نقاشان ایران درباره مهمترین خواسته جامعه تجسمی برای سال ۹۶، گفت:‌ تشکیل یک شورای هنری شامل نمایندگان انجمن‌ها، گالری‌دارها، محققان، پژوهشگران، مجموعه‌داران و هنرمندان مستقل می‌تواند در جریان تصمیم‌گیری‌های درست برای برگزاری رویدادهای تجسمی موثر باشد.
logo-samandehi