وزير ارشاد: خانه بزرگان هنر را موزه کنيم / ديدار نوروزي صالحي اميري با حسين محجوبي

سيد رضا صالحي اميري وزير ارشاد به همراه علي مرادخاني معاون هنري، مجيد ملانوروزي مديرکل مرکز هنرهاي تجسمي، مهدي شفيعي مديرکل مرکز هنرهاي نمايشي و امين عارف‌نيا مشاور وزير و مديرکل دفتر وزارت ارشاد براي ديدار نوروزي به منزل حسين محجوبي هنرمند باسابقه عرصه هنرهاي تجسمي رفتند.

در اين ديدار ضمن احوال‌پرسي متداول، حسين محجوبي پيشکسوت هنرهاي تجسمي کشور گفت: من 6 سال در شهرسازي کار مي‌کردم و بعد از آن 12 سال هم دفتر فني پارک‌ها را اداره مي‌کردم و طراحي پارک ساعي اولين کار من بود.

وي ضمن درخواست از وزير ارشاد براي حفظ خانه‌هاي اهالي فرهنگ و هنر به عنوان يک ميراث ملي گفت: الان 42 سال است که در اين خانه سکونت دارم و نمايشگاه آخرم را هم در همين خانه برپا کردم. سرتاسر اين خانه پر از تابلوهاي من است. يک زماني اين خانه محل رفت و آمد همه اساتيد فن و علم از جمله فريدون مشيري، سيمين بهبهاني، احمد شاملو، علي‌محمد حيدريان و… بود. معمولاً چنين خانه‌هايي را بايد شهرداري خريداري کند و از آن يک خانه-موزه تاسيس کند.

اين هنرمند پيشکسوت افزود: خريدن چنين خانه‌هايي توسط شهرداري، هم ارزش فرهنگي دارد و هم ارزش مالي؛ در اين قضيه هيچ شکي نبايد کرد. چنين فضاهايي را مي‌توان توسعه داد و در اطراف‌شان پارک يا تشکيلاتي ديگر درست کرد چراکه به خاطر مقوله فرهنگي، ارزش اين اتفاق را دارند. شما نگاه کنيد و ببينيد که از دوره صفويه به جز ساختمان، معماري، نقاشي و طراحي آن دوره چه مانده است؟

محجوبي ادامه داد: شهرداري گاهاً در زمينه خريد خانه‌هاي هنرمندان تعلل مي‌کند. اين يک ضايعه بزرگ فرهنگي است. يک زماني شهرداري مي‌توانست خانه استاد علي محمد حيدريان را با 200 ميليون تومان خريداري کند اما اين کار را نکرد. جدا از آثار هنري اين خانه الان خود زمين آن بنا 20 ميليارد ارزش دارد. يا اين اتفاق در مورد خانه آقاي ژازه تباتبايي هم افتاد. خانه ايشان را هم با 2 ميليارد تومان نخريدند و حالا آن خانه چندين ميليارد ارزش دارد و ديگر شهرداري قصد خريدش را ندارد. واقعاً حيف است چراکه آقاي تباتبايي از بزرگان هنر اين سرزمين است.

photo_2017-03-26_01-39-01

وزير ارشاد نيز ضمن تاييد سخنان حسين محجوبي گفت: بايد براي خريد اماکن بزرگان فرهنگ و هنر، يک تفاهم‌نامه با شهرداري امضاء شود تا خانه اين بزرگان براي استفاده اهالي هنر به يک موزه يا گالري تبديل شود. شهرداري به جاي آن‌که چيز جديدي را بسازد، بايد اين اماکن را بخرد و توسعه دهد. در اين مورد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يک جلسه با آقاي قاليباف شهردار تهران و آقاي چمران رئيس شوراي اسلامي شهر تهران مي‌گذارد و اين موضوع را بررسي مي‌کند تا خريدن اماکن بزرگان فرهنگ و هنر باب شود.

صالحي اميري تاکيد کرد: توسعه دادن اماکن بزرگان فرهنگ و هنر، بهتر از اماکن نوساز و مدرن است، زيرا در اين اماکن خاطره‌ها نهفته شده و هر کجاي اين خانه‌ها با مخاطبان ديالوگ برقرار مي‌کنند. از اين اماکن مي‌توان استفاده‌هاي به خصوص فرهنگي و اقتصادي کرد. براي مثال مي‌شود در اين خانه-موزه‌ها حراج برگزار کرد و يا با آثار آنها و چاپ بروشور، توريست‌هاي خارجي را به ديدن آثار هنري اين اماکن آورد.

در ادامه اين ديدار نوروزي وزير ارشاد از آثار حسين محجوبي در منزل‌اش ديدن کرد و درباره اين آثار با اين هنرمند پيشکسوت به گفت‌وگو پرداخت.

منبع:هنرآنلاين

 

پیمایش به بالا