بازگرداندن آثار هنري غارت شده آفريقا به کشورهاي مبدا، مساله اي مهم در مناسبات کشورهاي آفريقايي و اروپايي است، امري که فرانسه را بر آن داشته ۲۶ اثر تاريخي متعلق به بنين را به اين کشور تحويل دهد.

به گزارش گالري آنلاين، ايرنا به نقل از آل آفريقا نوشت، وزير فرهنگ فرانسه اعلام کرد که پاريس بي معطلي اين آثار را مسترد مي کند.
«فرانک ريستر» يادآور شد که فرانسه درخواست مشابه از کشورهاي ديگر براي پس دادن آثار باستاني اين کشورها را مورد بررسي قرار مي دهد.
گمان مي رود که حدود ۹۰ درصد از ميراث فرهنگي آفريقا در اروپا باشد. بنين اولين کشوري است که به طور رسمي از فرانسه خواسته است آثار باستاني اش را پس دهد.
«جوزه پليا» رئيس مرکز توسعه گردشگري و ميراث ملي بنين ضمن استقبال از تصميم فرانسه براي بازگرداندن اين آثار، گفت که اکنون بايد مکاني براي نگهداري اين آثار در بنين تعيين کرد.
بنين در حال احداث و بازسازي موزه هاي خود و آموزش متصدياني است تا از اين آثار باستاني و شکننده به نحوي شايسته مراقبت به عمل آورند.
اقدام فرانسه در بازگرداندن آثار باستاني بنين، ديگر کشورهاي اروپايي براي اتخاذ تصميمي مشابه را تحت فشار قرار داده و کشورهاي آفريقايي ديگر را براي پس گرفتن آثارشان اميدوار کرده است.
به گفته «هايلو زلک» (Hailu Zeleke) رئيس مرکز تحقيقات و محافظت از ميراث فرهنگي اتيوپي، برخي از آثار باستاني اين کشور در انگليس و ايتاليا نگهداري مي شود. وي افزود: اميدواريم که انگليس نيز همچون فرانسه اقدام کند و ميراث ما به آفريقا و به خاستگاه خود بازگردانده شود.
چپاول و غارت آثار باستاني مستعمرات در دوره استعماري، قصه تازهاي نيست اما تلاش براي بازگرداندن آثاري که سالهاست در موزههاي غرب خاک مي خورند، تازگي دارد. کشورهاي استعمار شده به طور روزافزوني خواستار بازگرداندن آثار هنري و باستاني چپاول شدهشان هستند.
 در تحقيقاتي که به همت «امانوئل مکرون» رئيس جمهوري فرانسه در نوامبر۲۰۱۸ آغاز شد، به بازگرداندن گنجينههاي آفريقايي موجود در موزههاي فرانسه سفارش شد، سياستي که فشار را بر ديگر قدرتهاي استعماري سابق براي بازگرداندن آثار باستاني، افزايش داد.
اگرچه بازگرداندن آثار هنري نميتواند جبراني بر گذشته استعماري برخي کشورها باشد، اما تلاشهاي مشترک کارشناسان هنري، دولتها و کلکسيونرها نشانه اميدوار کنندهاي در اين زمينه محسوب ميشود.
