تصرفِ ۴ محوطه باستاني خوزستان پايان مي‌يابد؟

مدير پايگاه ميراث جهاني هفت‎تپه و چغازنبيل خبر داد: رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ممنوعيت هرگونه دخل و تصرف در حريم چهار محوطه تاريخي و پيش از تاريخ شمال خوزستان را ابلاغ کرد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا و به گفته روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي استان خوزستان، عاطفه رشنويي پنج‎شنبه، سوم مردادماه ۹۸، در اين‎باره بيان کرد: در اين ابلاغيه که آقاي علي‌اصغر مونسان خطاب به استاندار خوزستان صادر کرده، اعلام شده است که حريم «مجموعه تپه‌هاي هفت‌تپه»، «تپه جنگل»، «تپه ابوفندواي شمالي» و «تپه ابوفندواي جنوبي» در حفاظت و نظارت سازمان ميراث فرهنگي است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حريم اين آثار ملي و تخلف از ضوابط حفاظتي مقرر، برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از «کتاب پنجم قانون مجازات اسلامي: تعزيرات و مجازات‌هاي بازدارنده» جرم محسوب مي‌شود و در صورت ارتکاب، مشمول مجازات‌هاي قانوني خواهد شد.

مونسان در روز حافظان میراث فرهنگی

او گفت: اين ابلاغيه پس از مدت‌ها پيگيري و رايزني پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل و هفت‌تپه براي پايان دادن به بيش از پنج دهه تصرف برخي سازمان‌ها و صنايع در اين چهار محوطه تاريخي و پيش از تاريخ صادر شده است.

به گزارش ايسنا، ارديبهشت ۹۴ و همزمان با هفته ميراث فرهنگي، خبري مرتبط با وضعيت محوطه‌هاي تاريخي استان خوزستان مانند چغاميش منتشر شد که براساس آن تپه‌هاي قرارگرفته در اين محوطه توسط کشاورزان شخم زده شده بودند، اما نکته‌ جالب توجه ادعاي کشاورزان بود که تاکيد مي‌کردند مجوز کشت زمين‌ها را از اداره ميراث فرهنگي در آن زمان گرفته‌اند.

حالا بعد از گذشت چهار سال و در مدت زماني که ميراث فرهنگي قول تعيين عرصه و حريم محوطه را داده بود، به نظر مي‌رسد اين کار انجام نشده است، چون نه تنها آن حريم هنوز به استان خوزستان ابلاغ نشده، بلکه خبرهاي جديدتر در طول يک ماه گذشته نيز که توسط رسانه‌ها منتشر شده، حاکي از مداخلاتي در اين محوطه باستاني و وضعيت نامناسب تپه‌هاي اقماري آن است.

اما اکنون با ابلاغ مونسان به استاندار خوزستان انتظار مي‌رود که تصرف ديگر سازمان‌ها و حتي برخي مردم بومي روي محوطه‌هاي تاريخي اين استان و به خصوص اين چهار تپه‌ باستاني تکرار نشود.

پیمایش به بالا