برپايي نمايشگاه اسکرچ برد در گالري شيث

"نقش خراش" عنوان نمايشگاه اسکرچ برد هاي رحيمه پورنوربخش (لي لي نوربخش) است که به همت گروه هنري س از روز جمعه 24 آبان ماه در گالري شيث برپا مي شود.

در توضيحات اين نمايشگاه آمده است:

ميزان تاثير خراش در تکنيک اسکرچ برد، درجات سايه روشن در نقاشي را به شکل منحصر بفردي نمايان مي سازد.
خلق بافت هاي متنوع و تکنيک نورپردازي در اين مديوم امکان به ترسيم کشيدن اثرات شفافيت، کهنگي، فريبندگي و جدابيت و… را فراهم مي سازد.
طراحي و نقاشي از چهره ها بطور رئاليستي در اسکرچ برد از موارد بسيار چالش برانگيز است و از اين رو لي لي نوربخش بر آن شده است تا با استفاده از قابليت ويژه مديوم اسکرچ برد و با نشان دادن حالت و روح نهفته در فيگور افراد، نسبت به نقاشي پرتره در قالب تصاوير تعدادي از مشاهير ادبي ايران زمين اقدام نمايند.
ظرافت هاي تکنيکي گوناگون در ارج نهادن و تکريم جايگاه ارزشمند هريک از اين مشاهير در نقاشي هاي او جلوه گر شده است.

لي لي نوربخش در گفتگو با خبرنگار گالري آنلاين، در رابطه با جمع آوري اين مجموعه توضيح داد: آثار توليد شده در مديوم "خراشگري" يا اسکرچ بُرد طي يکسال در کنار تحقيق در مورد ابعاد مختلف اين تکنيک به تکامل رسيده است. هدف اصلي در انتخاب مديوم، جذابيت و چالش نهفته در خلق آثار درخور، با تکيه بر توانمندي هنرمند بوده است. در اين رهگذر انتخاب موضوع پرتره مشاهير علم و ادب ايران به انگيزه­ هاي اينجانب افزوده است.

اين هنرمند در مورد تعداد و  ابعاد آثاري که در اين نمايشگاه ارائه شده بيان کرد: تعداد 16 اثر در اندازه ­هاي A4 و A3 در اين نمايشگاه به نمايش گذارده شده است. اين اندازه ­ها، حس کارآمدي تکنيک خراشگري در به ترسيم کشيدن فيگور و پرتره منطبق با کاراکتر موضوع، جانمايي اثر به عنوان يک قاب خاطره انگيز را القا مي­کند.

نوربخش در پاسخ به سوالي مبني بر دليل انتخاب عنوان "نقش خراش" براي مجوعه آثارش گفت: نقش زدن از مفاخر ادبي و هنري ايران زمين در جاي خود موجب انگيزه و مباهات صاحب اثر مي­شود. رويکرد تکنيک خراشگري، مي تواند به عنوان روشي غيرمتعارف وجد و رغبت بيشتري در مخاطب ايجاد نمايد. در عين حال پس از جستجوي قريب به دو سال در طي تحقيقات جاي مجموعه ­اي منسجم از تصاوير اين بزرگان خالي ديده شد.

وي در مورد سبک و تکنيک خلق آثارش اينگونه توضيح داد: تکنيکهاي مختلف نقاشي در طول دوران بشري الهام بخش اوج تعالي هنر در زندگي انسان و رشد خلاقيت و معنويت در جوامع بوده است. در اين ميان برخي از تکنيکها ماندگاري يافته­ اند و برخي ديگر به صورت تخصصي در محدوده هاي زماني و مکاني خاص مطرح شده­ اند. تکنيک "خراشگري" يا اسکرچ بُرد در توليد آثار نقاشي ارزشمند در کنار و يا به صورت مکمل تکنيک­هاي رايج ديگر جايگاه ويژه اي دارد.

نوربخش عوامل الهام بخش خود در خلق آثار اين مجموعه را چنين برشمرد: تحقيق در مورد تاريخچه و دستاوردهاي اين تکنيک، همچنين هنرمندان معاصر اين مديوم در سطح جهان و آشنايي و عضويت فعال در انجمن بين المللي اسکرچ برد الهام بخش اينجانب در خلق اين آثار بوده است.

وي در توضيح نقطه آغاز اين مسير از شناخت و کنکاش دروني براي خلق آثارش بيان کرد: شگفتي اوليه و علاقه به کشف جايگاه و خاستگاه اين مديوم با توجه به سابقه اشکال اوليه آن در ايران باستان و آشنايي با مجموعه هنرمندان معاصر اين مديوم در خارج از کشور و انتخاب اين موضوع به عنوان تحقيقات دانشگاهي در مقطع کارشناسي ارشد مشوق اصلي من در انتخاب اين مسير بوده است.

نوربخش در ادامه در رابطه با پايان يافتن اين مسير و يا ادامه آن افزود: به عنوان يک هنرمند تشنه هنرهاي تجسمي در اشکال مختلف، براي هيچ يک از فعاليت­هاي نقاشي خود پاياني متصور نيستم. به ويژه در اين زمينه اميد به يافتن زواياي پنهان بيشتري در استفاده از اين مديوم دارم.

اين هنرمند در آخر بيان کرد: قدمت استفاده از اين تکنيک، در خلق آثار نقاشي اوليه بر روي سنگ نگاره­ هاي گلپايگان، به بيش از 3 هزار سال پيش مي­رسد. عدم آشنايي و توجه جامعه هنري کشور با اين تکنيک مايه تاسف است و اميد مي­رود در اين زمينه نيز شاهد درخشش هنرمندان ايراني در سطح ملي و بين المللي باشيم.

نمايش آثار اين هنرمند تا 29 آبان ماه ادامه خواهد داشت و علاقمندان جهت بازديد از آثار مي توانند در روز افتتاحيه از ساعت 17 الي 20 و روزهاي عادي از ساعت 16 الي 20 به گالري شيث واقع در چهارراه وليعصر، ضلع جنوبي پارک دانشجو، کوي شيرزاد، پلاک 10 مراجعه نمايند.

پیمایش به بالا