گروهي اروپايي مسجد جامع عتيق قزوين را مرمت مي‌کنند

گروهي از اساتيد مجرب اروپايي همکار با وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در مرمت گنبد و مقصوره خمارتاش مسجد جامع عتيق قزوين مشارکت مي‌کنند.

مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي قزوين با اعلام اين خبر به ايرنا گفت: ساماندهي و مرمت مسجد جامع عتيق قزوين به عنوان يکي از طرح‌هاي بين المللي مطرح است. 

عليرضا خزائلي افزود: اساتيد اروپايي يادشده يک گروه علمي مجرب در زمينه مرمت و ساماندهي بناهاي تاريخي به شمار مي‌روند که مورد تاييد وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هستند و در مرمت برخي بناهاي تاريخي شاخص همفکري و مشورت مي‌دهند.

وي يادآور شد: مسجد جامع عتيق از شاخص‌ترين بناهاي تاريخي قزوين و از جمله کهن‌ترين مساجد ايران است که اميدواريم پس از مبارزه با کرونا و قرار گرفتن در شرايط عادي، بتوان امسال دور جديد مرمت آن با محوريت گنبد و مقصوره خمارتاش را آغاز کنيم.

مسجد جامع عتيق قزوين يکي از کهن‌ترين مساجد چهار ايواني کشور است که آثار معماري بسياري از ادوار تاريخي در وسعتي معادل ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع به نمايش مي‌گذارد. قديمي‌ترين قسمت موجود به سال ۱۹۲ به دستور هارون الرشيد بنا شده و در عصر سلجوقي،‌ صفوي و قاجاري الحاقاتي به آن صورت گرفته است. شش کتيبه گچ‌بري مقصوره خمار تاشي آن هم شهرتي جهاني دارد. 

همچنين خزائلي افزود: بقعه و آستان امامزاده حسين (ع) قزوين و برج‌هاي دوگانه خرقان از ديگر بناهاي تاريخي شاخص قزوين هستند که امسال مرمت و ساماندهي آنها در فازهاي جديد انجام خواهد شد.

اين مسوول گفت: امسال در مجموع ۱۵ تا ۲۰ بناي تاريخي استان قزوين مورد مرمت و ساماندهي قرار مي‌گيرد.

مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان قزوين يادآور شد: اعتبارات در نظر گرفته شده در حوزه مرمت و ساماندهي بناهاي تاريخي استان براي سال جاري ۵۰ ميليارد ريال است.

استان قزوين در فهرست آثار ملي داراي بيش از ۱۴۰۰ اثر است که نزديک به ۲۵۰ مورد آنها مربوط به بناهاي تاريخي است.

 منبع: هنرآنلاين

پیمایش به بالا