گفت‌وگو با ون‌گوگ در نمايشگاه هوش مصنوعي

نمايشگاه جديدي که با محوريت «ون‌گوگ»، نقاش نامدار هلندي برگزار شده است، با کمک هوش مصنوعي فرصت کم‌نظيري را براي علاقه‌منداني فراهم کرده که تمايل دارند صحبت کردن اين هنرمند را تماشا کنند.

به گزارش گالري آنلاين، ايسنا به نقل از گاردين نوشت، در نمايشگاه جديدي که در موزه «اورسي» واقع در پاريس برگزار مي‌شود، «وينست ون‌گوگ» به عنوان فردي که در سال ۱۸۹۰ درگذشته است به خوبي مي‌تواند همچون مردم قرن بيست و يکم صحبت کند.

زماني که از او درباره علت بريدن گوش چپش سوال شد،‌ اين هنرمند پاسخ داد که سوءتفاهم ايجاد شده است و او فقط بخشي از نرمه گوش خود را بُريده است. او همچنين در پاسخ به اين سوال که چرا با اسلحه‌اي به سينه خود شليک کرده است و دو روز بعد به دليل جراحات ناشي از آن جان خود را از دست داده است، اينطور پاسخ داد:‌ «مورخان و متخصصان هنوز هم درباره اين موضوع به پاسخ قطعي نرسيده‌اند. حقيقت انگيزه من براي انجام اين کار حتي براي خودم نيز مشخص نيست. از اينکه چالش‌هاي مرتبط با سلامت روان من را درک مي‌کنيد از شما سپاسگذارم.»

اين ون‌گوگ هوش مصنوعي است که يکي از بخش‌هاي قابل‌توجه نمايشگاهي است که در موزه «اورسي» واقع در پاريس به همراه آخرين نقاشي‌هاي اين هنرمند برگزار شده است.

در مه سال ۱۸۹۰ ميلادي بود که «ون‌گوگ» به روستاي «اور سور اواز» در ۳۰ کيلومتري شمال پاريس رسيد تا به برادرش «تئو»‌ و پزشکي به نام «دکتر گاشه»‌ نزديک باشد.

«ون‌گوگ»‌ در جريان يک شوريدگي خلاقانه و پاياني، ۷۴ نقاشي و ۳۳ طراحي را فقط در طول دو ماه خلق کرد که از جمله آن‌ها به کليساي اور سور اواز،‌ پرتره دکتر گاشه و دختر اين پزشک و آخرين تابلو نقاشي‌اش يعني «ريشه‌ها» مي‌توان اشاره کرد که در ۳۶ ساعت قبل از شليک به خودش آن را تکميل کرده بود.

اين نقاشي‌ها که اغلب آن‌ها در موزه «اورسي»‌ و «موزه ون‌گوگ» در آمستردام نگهداري مي‌شوند، در اين نمايشگاه براي نخستين‌بار درکنار همديگر گردآوري شده‌اند.

«امانوئل کوکوئري» که مديريت اين نمايشگاه را برعهده دارد، توضيح داد:‌ «ما در اين نمايشگاه بي‌نظير مي‌توانيم تنوع شگفت‌آوري از تابلوهاي نقاشي را مشاهده کنيم. اين مجموعه نقاشي‌ها از اهميت بالايي برخوردار است چراکه «ون‌گوگ» در اين دوران به زندگي خود پايان داد. همه مردم سوال مي‌کنند که چرا و پاسخ اين است که ما اطلاعي نداريم. آيا او فکر کرده بود که کارنامه هنري خود را به پايان رسانده يا اين يک بحران اساسي بود که از ابعاد بيشتري داشت؟»

مدير اين نمايشگاه افزود: «شگفت‌آور است که «ون‌گوگ‌» تعداد زيادي از اين نقاشي‌هاي خيره‌کننده را در روزهاي پاياني عمرش خلق کرده است.»

آخرين تيوب رنگ‌هايي که «ون‌گوگ» استفاده کرد

بازديدکنندگان پيش از ورود به اين نمايشگاه، وارد محوطه‌اي مي‌شوند که در آن با استفاده از فناوري و بر اساس رنگ‌هاي آخرين پالت اين هنرمند، منظره‌اي مجازي ايجاد شده است. اين نخستين‌باري است که موزه «اورسي»‌ از واقعيت مجازي براي برگزاري يک نمايشگاه استفاده کرده است.

فعاليت اين نمايشگاه از سه‌شنبه آغاز مي‌شود و تا فوريه سال آينده ادامه خواهد داشت.

پاسخ‌هاي «ون‌گوگ» در اين نمايشگاه که به کمک هوش مصنوعي ارائه مي‌شوند، بر اساس تحقيقات علمي هستند که با بررسي نامه‌هاي اين هنرمند انجام شده‌اند.

«ون‌گوگ» در ۳۰ مارس ۱۸۵۳ ميلادي در «زوندرت» واقع در هلند متولد شد. با اينکه او گاهي در دوران کودکي طراحي مي‌کرد، اما استعداد هنري او تا حد زيادي تا سن ۲۷ سالگي کشف‌نشده باقي مانده بود.

امروزه اين هنرمند هلندي را براي سبک منحصربفردي مي‌شناسيم که در خلق تابلوهاي نقاشي خيره‌کننده‌اش به کار مي‌برد. حالا تشخيص منظره‌هاي چشم‌نواز، پرتره‌هاي تاثيرگذار و طبيعت‌هاي بي‌جان سرزنده‌اي که با استفاده از رنگ‌هاي ضخيم، ضربات قلم‌مو سريع و ترکيب رنگ با نشاط او خلق شده‌اند، کار دشواري نيست. البته آثار هنري «ون‌گوگ» از همان ابتدا اين ويژگي‌هاي مشخص را شامل نمي‌شدند و سبک ويژه او به مروز زمان و در طول مراحلي متفاوت زندگي کوتاه او شکل گرفت.

«ون‌گوگ» يک روز در اتاقي در مهمانخانه‌اي واقع در شهر ««اور سور اواز» از خواب برخاست و به روال هر روز با بومي در دست براي نقاشي کردن از مهمانخانه خارج شد. همان شب با زخمي کشنده ناشي از شليک گلوله به مهمانخانه بازگشت و دو روز بعد يعني در ۲۹ جولاي ۱۸۹۰ درگذشت.

پیمایش به بالا