اعلام برنامه‌هاي هفته ديزاين تهران

بخش نمايشگاهي هفته ديزاين تهران روزهاي ۹ تا ۱۲ مردادماه در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران برگزار مي‌شود و بخش شهري اين رويداد در خانه‌هاي تاريخي و گردشگري و مکان‌هاي نمادين مرکز شهر تهران و در روزهاي نهم تا ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، مرجان احرابي‌فرد مدير رويداد هفته ديزاين تهران، در اين خصوص گفت: از سال ۱۳۹۸ در بستر اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ايران و با همکاري شرکت فيپکو، رويداد طراحي مبلمان تهران با قصد ايجاد فضاي گفت‌وگو ميان صنعت و دانشگاه به وجود آمد. اين رويداد با همکاري اعضاي کارگروه معماري و طراحي و شرکت فيپکو و اتحاديه فعاليت خود را طي سه سال اخير ادامه داده که حاصل آن کارهاي بسيار اثربخش و مفيدي در اين حوزه است.

وي ادامه داد: صنعت ديزاين با گردش مالي بالا، امسال شاهد حضور برندهايي هستيم که با ديزاينرها همکاري دارند و به سمت توليد ديزاين اورجينال پيش مي‌روند. اين امر سبب مي‌شود تا بتوانيم به جاي مهاجرت ديزاين که با مهاجرت ديزاينرها از کشور اتفاق مي‌افتد، اين تهديد را به فرصت تبديل کنيم و صادرات ديزاين را به وجود آوريم و در مجامع بين‌المللي فضاي گفت‌وگو را با ديزاينرهاي ساير کشورهاي جهان فراهم سازيم که مي‌تواند زمينه ساز صادرات بزرگي با گردش مالي بالا در اين صنعت باشد که تا به حال از آن محروم بوده‌ايم و يا بسيار کم اين اتفاق افتاده است.

احرابي فرد اظهار کرد: در راستاي همين موضوع از آنجا که شاهد هستيم صنعتگر و ديزاينر اين آمادگي را دارند که همکاري و هم افزايي ميان خود را خيلي جدي‌تر به نمايش بگذارند و از سويي حوزه‌هاي ديگر ديزاين هم علاقمند به حضور در اين عرصه هستند تصميم به برگزاري رويداد هفته ديزاين تهران گرفته شد.

وي ادامه داد: مخاطبان فراخوان بزرگترين رويداد هفته ديزاين تهران شامل تمام حوزه‌هاي ديزاين بود وليکن به دليل نبود امکانات لازم، امسال را سال صفر در نظر گرفتيم که در سال صفر در دو بخش نمايشگاهي و شهري دو رويداد را برگزار مي‌کنيم.

مدير رويداد هفته ديزاين تهران خاطرنشان کرد: روزهاي نهم تا ۱۲ مردادماه رويداد نمايشگاهي برگزار مي‌شود که مشابه رويداد طراحي مبلمان تهران در چند سال گذشته است و اين بار علاوه بر ديزاينرهاي مستقل، شرکت‌هايي که در طراحي و توليد ديزاين اورجينال فعاليت مي‌کنند در نمايشگاه بين المللي حضور دارند.

رويداد هفته ديزاين تهران شامل چند بخش و برنامه‌هاي مختلف مي‌شود که از ميان آنها مي‌توان بخش جايزه و مسابقه را نام برد که در آن ديزاينرهاي مستقل و شرکت‌هاي طراحي و توليد ديزاين حاضر در سالن ۲۷ نمايشگاه بين‌المللي تهران در حوزه‌هاي مختلف در آن مشارکت مي‌کنند. همچنين پنل‌هاي گفت‌وگو در حوزه‌هاي صنعت و ديزاين با موضوعات تخصصي و با بهره‌گيري از اساتيد بزرگ و با تجربه و فعالان اين حوزه برگزار خواهد شد.

وي با بيان اينکه اين اولين بار است که چنين رويداد نمايشگاهي در سالني مستقل در نمايشگاه بين المللي تهران برگزار مي‌شود، ابراز اميدواري کرد که در سال‌هاي آتي بتوان تعداد سالن‌هايي که به هفته ديزاين تهران اختصاص داده مي‌شود، افزايش داد.

رئيس کارگروه طراحي و معماري داخلي اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ايران ادامه داد: در بخش شهري هفته ديزاين تهران نيز، تعدادي خانه و عمارت ميزبان برگزاري اين رويداد بزرگ هستند. در رويداد شهري نيز مانند نمايشگاه، پذيراي دو گروه مخاطب هستيم که شامل گروه ديزاينرهاي مستقل و نيز شرکت‌ها و برندهاي فعال در حوزه ديزاين اورجينال مي‌باشند.

به گفته وي، در بخش شهري ۶ عمارت اصلي شامل خانه اتحاديه، عمارت وست، عمارت مسعوديه، خانه سرهنگ بهرامي، عمارت کارستان و شهر کتاب ايرانشهر هستند که در آن اتحاديه، شرکت‌ها و برندهاي فعال در حوزه ديزاين اورجينال اقدام به برگزاري پنل‌هاي گفت‌وگو در حوزه‌هاي مرتبط کرده و نيز آثار خود را به نمايش مي‌گذارند. هنر چيدمان (اينستاليشن) در حوزه‌هاي مرتبط نيز در برنامه اجرايي گنجانده شده است.

احرابي‌فرد با تشريح برنامه‌هاي اجراي هفته ديزاين تهران در عمارت‌هاي مورد اشاره، گفت: عمارت اتحاديه يکي از قديمي‌ترين عمارت‌هاي ايراني است که در بافت قديمي لاله زار واقع شده است. در عمارت «وست» رويداد مرتبط با معماران برگزار مي‌شود که در آن معماران به نام و برجسته‌اي حضور دارند که چندين پروژه تاثيرگذار معرفي مي‌کنند و آثار خود را در قالب شيت، ويدئو آرت و ماکت ارائه مي‌دهند که فضاهاي گفت‌وگو و پنل‌هايي از اين پروژه‌ها براي استفاده علاقمندان فراهم مي‌شود.

وي ادامه داد: در عمارت «کارستان» تعدادي ديزاينر به سرپرستي آقاي اميرعباس کاشف فعاليت‌هايي مشابه عمارت‌هاي ديگر را ارائه خواهند کرد و در خانه مسعوديه و شهر کتاب ايرانشهر و در گالري نيز پنل‌هاي گفت‌وگو شکل گرفته و مجموعه آثار مرتبط با حوزه ديزاين به نمايش گذاشته مي‌شود.

احرابي‌فرد تاکيد کرد: کوچه لولاگر و باقي فضاهاي خيابان نوفل لوشاتو، هانري کُربن، خارک، لاله زار، خيابان استاد نجات اللهي(ويلا) و به طور کلي مناطق ۶، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ تهران جز مناطق شهري هستند که به دو بخش ديزاينرها و شرکت‌ها اختصاص داده شده‌ است که در اين محدوده تعداد زيادي عمارت‌هاي فرعي در حوزه کافه‌ها، رستوران‌ها و خانه‌هايي که در آنها رويداد برگزار مي‌شود حضور دارند و نيز دفاتر و نمايشگاه‌هايي در مناطق ۱ و ۳ شهر تهران در قالب استوديو باز، فعاليت‌ها و آثارشان را با مخاطبان به اشتراک مي‌گذارند.

مدير هفته ديزاين تهران در بخش پاياني سخنانش گفت: شهر تهران در اين يک هفته لباس ديزاين به تن کرده و چهره‌اش چهره دوست داشتني و مورد اقبال جوانان خواهد شد. از آنجا که شهر ما خانه ماست و از سويي مرکز شهر محل زندگي و معاشرت جوانان است ما را بر آن داشت تا در ابتدا به معاشرت و ارتباط در محدوده مرکز شهر تهران بپردازيم و در ادامه اين محدوده را به عنوان الگو در نظر گرفته و در سال‌هاي آتي مناطقي از اين جنس را در سرتاسر شهر تهران به وجود آورده و از سوي ديگر تهران را به عنوان الگو شهر در نظر گرفته و از تمام شهرهاي ايران مخاطب ديزاينر و شرکت‌ها و طراحان و توليدکنندگان را فراخوان کنيم و در اين مسير پيش رو، فضاي گفت‌وگو ميان ايران و جهان در حوزه ديزاين را نيز فراهم سازيم.

وي افزود: در هفته ديزاين تهران برنامه‌هاي جذاب بسياري در نظر گرفته شده است. از جمله آن‌ها با همکاري تيم تيراول چند گذر، گالري تعريف کرده‌ايم که در آنها بازي‌هاي شهري تدارک ديده شده است. لذا پيشنهاد مي‌کنيم به منظور آشنايي بيشتر با برنامه‌هاي اجرايي و آگاهي از اخبار و رويدادهاي هفته پيش رو به صفحه اين رويداد در فضاي مجازي يا به وبسايت https://tehrandesignw.com مراجعه کنيد.

احرابي‌فرد در پايان خاطرنشان کرد: شهر تهران در اين رويداد، لباس ديزاين به تن کرده، ديزاين حرف مي‌زند، ديزاين فکر مي‌کند، ديزاين مي‌پوشد، ديزاين مي‌خورد و هر تجربه‌اي از جنس ديزاين را با مردم شهر به اشتراک مي‌گذارد.

پیمایش به بالا