|
مدرسه طراحي شارپ پروژه اي دولتي است با هدف ارتقا و بهبود تجهيزات کالج هنر و طراحي اونتاريو. اين کالج، نهادي با شهرت جهاني بوده که تعداد دانشجويان آن نيز همچنان روبه افزايش است. بنا در منطقه غربي محله تجاري و اداري شهر تورنتو قرار دارد و با ساختمان هاي دانشگاهي، خيابان هاي فراخ و پارک مشهو گرانج که به شش هاي شهر مي ماند، احاطه شده است.
به گزارش اتود اين مدرسه با وجود تمام توسعه هاي پي در پي در طول تاريخش، هنوز وسعت و فضاهاي لازم براي پاسخگويي به نيازهاي دانشجويان را نداشت. در نتيجه فضاي باز قديمي با کاربري پارکينگ در جنوب ساختمان اصلي دانشگاه، گزينه مناسبي براي توسعه مرکز به نظر مي آمد. اما معمارات ترجيح دادند که ايده ي بسيار جسورانه تر ارائه دهند: حجمي مکعب مستطيل در دو طبقه که 26 متر از سطح زمين فاصله گرفته است.
اين راه حل علاوه بر تاثيرگذاري بصري، ميان پارکينگ و بافت شهري و نيز مدريه و پارک پيوند برقرار مي کند. اين بناي چالش برانگيز، غيرمتعارف، شوخ و گستاخ، بار ديگر نشان مي دهد که براي خلق فضاهايي با کيفيت، در محيط هاي شهري با تراکم بسيار زياد گزينه هاي متنوعي وجود دارند و معماري مي تواند راهبردهاي متعددي را اتخاذ کرده و آن ها را به اجرا درآورد.
در طول زمان ساخت بناي جديد که بر فراز ساختمان هاي موجود قرار مي گرفت، مدرسه بايد به فعاليت خود ادامه مي داد و اين موضوع يکي از محدوديت هاي اصلي پروژه بود. از سوي ديگر کمبود فضاي آزاد در محوطه دانشگاه و نزديکي بناهاي مجاور، گروه سازنده را از داشتن فضايي مناسب براي نگهداري تجهيزات و مصالح محروم کرده بود. ستون هاي بزرگ سازه که هر کدام تا حدود 20 تن وزن داشتند، ميبايست به محض رسيدن به کارگاه در محل خود نصب مي شدند.
ساخت و ساز منظم و روان نيز بايد مورد توجه قرار مي گرفت؛ چرا که پيشرفت کاري، مرحله به مرحله توسط عابرين و همسايگان سايت، ارزيابي مي شد. براي آن که ستون هاي اصلي طول لازم ( يا محاسبه شده ) را داشته باشند، از تکنولوژي مورد استفاده در صنعت نفت کمک گرفته شد و مصالح پيش ساخته و روش ساخت خارج از محل به کار رفت. از لحظه استقرار ستون هاي اوليه تا برپايي کامل سازه ي جعبه مانند ساختمان، در مجموع چهار ماه طول کشيد.
بعد از تغييرات متعددي که طراحي پروژه از سر گذراند، حجمي به ارتفاع دو طبقه با طول 163 متر تعريف شد که از شمال تا جنوب زمين مدرسه ادامه داشت. اين ساختمان آتليه هاي جديد هنر، سالن هاي کنفرانس، سالن هاي نمايشگاهي، مرکز تحقيقاتي و دفاتر دانشکده هاي مختلف را در خود جاي مي دهد. همچنين ساختمان جديد با ايجاد سرسرايي که همه ي مسيرهاي ارتباطي و دسترسي به سازمان دهي ناکارآمد ساختمان هاي قديمي را حل کنند.
در محيطي ا زمستان هاي بسيار سرد و تابستان هاي گرم و مرطوب، ايجاد سيستم تهويه مطبوعي که کارآ و پايدار باشد، ضروري است. به اين منظور نماي دوجداره اي که تمام پيرامون حجم را پوشش مي دهد، لايه اي از هوا اطراف بنا ايجاد مي کند و به اين ترتيب فضاي داخلي بع شکلي طبيعي گرم و سرد مي شود و صرفه جويي قابل توجهي نيز در انرژي صورت مي گيرد.
کارفرما:کالج هنر و طراحي اونتاريو
کاربري: آموزشي
زيربنا: 6215 مترمربع
تاريخ ساخت: 2004 |