نصرالله افجهاي معتقد است، بايد ارتباطمان با دنيا را از طريق برگزاري نمايشگاههاي هنري در کشورهاي ديگر حفظ کنيم و بهوسيلهي اين ارتباط زنده باشيم.
اين پيشکسوت هنر خوشنويسي و نقاشيخط دربارهي تصميم موزه هنرهاي معاصر براي نمايش برخي آثار گنجينهاش در اروپا و نگرانيهاي بهوجود آمده دربارهي اين سفر و سرنوشت آثار، به ايسنا گفت: اين نوع کارها مستدل، حسابشده و تجربهشده است و ابداع امروزيها نيست. اين نوع ارتباط ها از ديرباز در ممالک ديگر رايج بوده است. هر کاري قاعدهي خودش را دارد، مسلما بدون اينکه روي اين کار فکر شده باشد، تصميمي براي آثار گنجينه گرفته نشده است.
او ادامه داد: خوشبختانه کساني که امروز بخش هنري و موزههاي ما را اداره ميکنند، با تجربه و کاربلد هستند و بدون فکر آثار را بار نميزنند که به کشورهاي ديگر بفرستند، بلکه طبق قراردادهاي بينالمللي و حسابشده، آثار تحت پوشش خاصي به خارج فرستاده ميشوند.
افجهاي دربارهي دليل نگراني بخشي از جامعهي هنري در رابطه با اين سفر، گفت: در اين سالها بهدليل بيوفايي آمريکاييها در قراردادهاي نفتي و هستهاي، يک بياعتمادي نسبت به غرب بهوجود آمده، اما بدون ارتباط با دنيا نميتوان به حيات ادامه داد. همه اين نگرانيها از سوي کارشناسان و آدمهاي خبره بهدليل همين نقطه کور است. با اين حال، نميتوانيم درِ خانه را ببنديم و فقط شعار بدهيم. امروز هنر و بخصوص نقاشي، زبان روز دنياست.
اين هنرمند با تاکيد بر اينکه بايد ارتباط مان را با دنيا حفظ کنيم، اظهار کرد: اگر قراردادهاي ما با حضور کارشناسان بزرگ هنري بسته و يک نماينده بهعنوان حافظ منافع انتخاب شود، کارها با اطمينان بهتري پيش خواهد رفت.
افجهاي همچنين اضافه کرد: با اين حال، استرداد آثار کار سخت و نشدنياي نيست. پيش از اين هم روابطي بوده و ما آثاري را پس گرفتهايم. کار خودمان را هم که به غارت رفته بود، پس گرفتيم. بنابراين در يک ديد کلي برگزاري اين نمايشگاهها کار بسيار خوبي است.
به گزارش ايسنا، موزه هنرهاي معاصر تهران قرار است بخشي از گنجينهاش را از مرزهاي کشور خارج کند و در برلين و رم بهنمايش بگذارد. نمايشگاه بخشي از گنجينه موزه، اول ديماه در برلين برپا ميشود و سهماه در اين شهر ادامه خواهد داشت. سپس نمايشگاه به رم انتقال پيدا ميکند و چهارماه نيز در آنجا برپا خواهد بود.
مجيد ملانوروزي – رييس موزه هنرهاي معاصر – پيش از اين، در گفتوگو با ايسنا تاکيد کرده بود که آثار در هر شرايطي به کشور بازميگردند و نگرانيهاي بهوجود آمده در اينباره بيمورد است.
