رونمايي از فرهنگ مصور نمادهاي ايراني

به گزاش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، در اين مراسم بهمن نامورمطلق با اشاره به ضرورت تاليف اين کتاب گفت: از جمله کارهاي که ضرورت آن احساس مي‌شد، تاليف يک فرهنگ مصور در خصوص نمادها و اسطوره‌هاي ايراني بود. فرهنگي که بتواند به کمک تصوير نمادها را به علاقمندان و پژوهشگران بشناساند.

 

وي ادامه داد: در اين مجموعه که با همکاري خانم کنگراني تاليف شده است در ابتدا و در مطالعات اوليه 100 نماد و اسطوره گردآوري شد که در کتاب حاضر 40 نماد از آنها منتشر شده است. تلاش ما اين بود که صرفا به ريشه‌شناسي نمادها نپردازيم و از ابتدا هدف‌مان اين بود که اين نمادها را در سير تطور زماني و از نظر تجلي هنري مورد بررسي قرار دهيم.

 

معاون صنايع‌دستي همچنين درباره تجلي نمادها در هنر و ادبيات ايراني افزود: نکته مهم ديگري که در جريان تاليف اين کتاب مورد توجه قرار داده‌ايم نشان دادن اين نمادها و اسطوره‌ها در هنر و ادبيات ايران بود. هرچند تا کنون در زمينه نمادها در ادبيات اساتيد اين حوزه آثاري منتشر کرده‌اند، اما در اين کتاب براي نخستين‌بار تجلي هنر نمادها را در هنرهاي مختلف نشان داده‌ايم تا مورد استفاده پژوهشگران هنر و علاقمندان به اين حوزه قرار گيرد.

 

سخنران ديگر مراسم رونمايي از کتاب فرهنگ مصورنمادهاي ايراني، دکتر علي عباسي دانشيار دانشگاه شهيد بهشتي بود که درباره اهميت اين کتاب بيان کرد: اين اثر منبعي ارزشمند و مهم براي دانشجويان و پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر ايران است و در مطالعات و تحقيقات استفاده فراواني براي آنها خواهد داشت.

 

عباسي در ادامه همچنين افزود: من اطلاع دارم که تاليف اين کتاب ايده اي بود که دکتر نامور مطلق در سال هاي قبل همواره نسبت به آن دغدغه داشتند و امروز خوشحالم که آن ايده محقق شده و در قالب کتابي تاثيرگذار منتشر شده است.وي در پايان با اشاره به برخي از موارد موجود در کتاب به بحث و تحليل شيوه تدوين و تاليف اين اثر پرداخت.

 

کتاب «فرهنگ مصور نمادهاي ايراني» تاليف مشترک بهمن نامورمطلق و منيژه کنگراني در زمينه معرفي تجلي هنري 40 نماد ايراني در گذر زمان در تيراژ هزارنسخه،با 325 صفحه و به بهاي 30 هزارتومان از سوي موسسه نشر شهر منتشر و در اختيار پژوهشگران و علاقمندان به اين حوزه قرار گرفته است.

پیمایش به بالا