هر ساله پس از برداشت برنج در ژاپن، مقدار زيادي کاه بر جاي مي ماند که براي ساختن مجسمه هاي کاهي بکار مي رود. اين روش در جشنواره هاي مجسمه هاي کاهي بسيار محبوب است.
به گزارش گالري آنلاين، شلوغ ترين و بهترين جشنواره هاي مجسمه هاي کاهي در شهرهاي کاگاوا و نيگاتا برگزار مي شوند و طبيعتاً گردشگران زيادي را به اين مناطق جذب مي کنند. مجسمه هاي کاهي و کلوشي ساخته شده از پسماند محصول برنج براي نخستين بار در کشور ايران در دومين جشنواره ملي برنج سياهکل در تاريخ 16 شهريور 1396 به نمايش درآمد.
امسال نيز در سومين جشنواره ملي برنج سياهکل که در شهريورماه برگزار شد، شاهد مجسمه هاي کاهي بوديم.
خالق مجسمه هاي کاهي سياهکل، بهرام ابراهيم پور، هنرمند و پيکرتراش مشهور سياهکلي بوده که در کارنامه خود، براي اولين بار ساخت مجسمه هاي کاهي در کشور و البته در جشنواره هاي کشوري برنج را دارد.

سفره هفت سين سال 1397سياهکل نيز اثر اين هنرمند برجسته است، که در ورودي شهر نصب گرديده است. سگ غول پيکر کاهي نيز تنديس بزرگي است که در نوروز ۱۳۹۷ رونمايي شد.
اين سگ ، در سفره هفت سين بزرگي که در ميدان ورودي شهر سياهکل ( در استان گيلان) قرار دارد، نشسته است.



بهرام ابراهيم پور ، هنرمندي که در جشنواره ملي برنج شکرانه ايران، مجسمه هاي غول پيکر کاهي اي را به نمايش گذاشت که توجه بسياري از رسانه ها و مخاطبان را به خود جلب کرد.
مجسمه هاي غول پيکر، به خودي خود جذاب است و نگاه ها را به خود مي کشاند.حال اين مجسمه ها، اگر با مواد موجود در هر منطقه ساخته بشود، جذابيت بيشتري را نصيب گردشگري آن منطقه خواهد نمود.
کشاورزي برنج شمال ايران، سرشار از کاه و کلوش است ؛ يعني پسماندهاي کشاورزي برنج. کشاورزان يا آنها را مي سوزانند و يا آنها را مي فروشند؛ اما اولين کسي که از اين کاه هاي برنج، استفاده هنري نمود، بهرام ابراهيم پور است ؛ هنرمند اهل سياهکل در استان گيلان.
او هدف اصلي را از اين کار ، استفاده از پسماندهاي کشاورزي به صورت هنرمندانه و بهينه شده در جهت افزايش شادي دل مردم و رونق گردشگري کشاورزي برنج در شمال ايران مي داند.
اين کار علاوه بر جلوگيري از سوزاندن کاه منجر به درآمدزايي شهر، زيبايي اماکن شهري، ترويج فرهنگ بومي و جذب توريست به اين مناطق خواهد شد.

خالق و آفريننده اين مجسمه هاي جذاب مي پندارد که مي توان حتي گنجينه هاي باستاني و فرهنگي ايراني را در قالب اين مجسمه هاي کاهي برنجي به نمايش گذاشت تا گردشگران، از غناي فرهنگ و تاريخ ايران، بيشتر لذت ببرند ؛ همان طور که اين اتفاق، در جشنواره ملي برنج شکرانه ايران روي داد.




تهيه و تنظيم : بهاره زالي
