خيلي از عکس‌هاي جنگ هنوز ديده نشده‌اند!


مسعود زنده‌روح کرماني درباره‌ي لزوم راه‌اندازي يک موزه براي عکس‌هاي باقي‌مانده از هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: بايد در زمينه‌ي راه‌اندازي موزه‌اي براي عکس‌هاي جنگ، پله‌پله پيش رفت. اولين و مهم‌ترين نکته‌اي که در اين زمينه بايد مورد توجه قرار گيرد، نحوه‌ي نگهداري اسناد تاريخي است. اسنادي که عکس‌هاي دوران جنگ بخشي از آن‌ها محسوب مي‌شود. نگاتيوهايي که در زمان جنگ براي عکاسي از آن‌ها استفاده شد، اکنون در وضعيت مطلوبي نيستند.

 

انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس مدت‌هاست تلاش مي‌کند تا نگاتيوهاي دوران جنگ را جمع‌آوري و در شرايط مطلوبي نگهداري کند. 30 سال از جنگ گذشته و شايد در آن دوره از فيلم‌هاي مناسب و استانداردي براي عکس‌ها استفاده نشده باشد. بنابراين اگر نگاتيوي نباشد، عکس و موزه‌اي هم در کار نخواهد بود.

 

 ما در شهرهايي مانند کرمان، تهران و خرمشهر موزه‌ي جنگ داريم و در آن‌ها به مقوله‌هاي مختلف مربوط به جنگ پرداخته مي‌شود و عکس‌هاي آن دوران نيز بخشي از موزه است. اين‌که بتوانيم به سمت يک موزه‌ي تخصصي عکس جنگ برويم، خيلي خوب است؛ اما تحقق اين امر، زيرساخت‌هاي مهمي را نياز دارد. نگهداري درست نگاتيوها، نمايش درست آن‌ها و داشتن خروجي مناسب، بخشي از اين زيرساخت‌هاست.

 

يکي از مهم‌ترين مشکلات ما اين است که بسياري از عکس‌هاي دوران جنگ چاپ و ديده نشده‌اند. به يک سرمايه‌گذاري قابل توجه نياز داريم تا يک موزه‌اي داشته باشيم که نمايشگاه و گالري صرف نباشد. به محلي استاندارد، کار تحقيقاتي و برنامه‌هايي براي تبديل نگاتيوهاي قديمي به عکس هم نياز داريم. همچنين بايد تحقيقات گسترده‌اي براي طبقه‌بندي موضوعي عکس‌هاي جنگ و شناسايي افراد داخل عکس‌ها انجام شود. بنابراين راه‌اندازي يک موزه عکس، کار يک انجمن يا بنياد نيست، بلکه يک حرکت ملي و بودجه ملي مي‌خواهد تا بخشي از حافظه‌ي تاريخي کشور جمع‌آوري و نگهداري شود.

 

انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس سال‌هاست روي اين موضوع کار مي‌کند و بايد محور و مرکز اين حرکت باشد و سازمان‌ها و نهادهاي ديگر ياريگر آن باشند. ما نيازمند گسترده‌تر شدن نيستيم، نيازمند يک تفکر درست براي اجراي اين ايده هستيم.

 

بخشي از نگاتيوهاي دوران جنگ در اختيار خود عکاسان است و بخشي ديگر در انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس نگهداري مي‌شود. چند روز پيش يکي از عکاسان دوران جنگ از استان کرمان را ديدم که نگاتيو عکس‌هايش در حال از بين رفتن بود. براي جمع‌آوري اين نگاتيوها بايد اعتماد و اطمينان لازم در ميان عکاسان به‌وجود آيد و يک حرکت ملي کليد زده شود.

منبع : ايسنا

پیمایش به بالا