در نشست خبري هفته تصويرگري مطرح شد؛

رويکردي متفاوت در اهداء نشان آبان

" هفته تصويرگري"  از 7 تا 15 آبان ماه 96 همراه با سه نمايشگاه، نشست تخصصي و اهداء نشان آبان در خانه هنرمندان ايران برگزار مي شود . براي انتخاب برگزيدگان نشان آبان نيز علاقه مندان ۶ تا ۱۰ آبان، فرصت معرفي نامزدهاي خود به دبير جشنواره را خواهند داشت.

نشست خبري رويداد " هفته تصويرگري" روز يکشنبه در خانه هنرمندان ايران باحضور کيانوش غريب‌پور (دبير هفته‌ي تصويرگري و نشانآبان ۹۶)، علي بوذري (دبير همايش کتاب‌هاي تصويري) برگزار شد.

به گزارش گالري آنلاين، در ابتداي اين نشست کيانوش غريب پور ضمن خوش آمدگويي به حضار بيان کرد:

برنامه هفته تصويرگري در دو سال اخير با اعلام روز تصويرگري، تقويم ثابت و برنامه‌هاي مفصل‌تري پيدا کرده است. برنامه امسال نيز شامل نمايشگاه ها و نشست هاي مرتبط است. دو رويداد اصلي سال گذشته، انتخاب 15 آبان به عنوان روز تصويرگري و تاسيس جايزه تصويرگري به نام نشان آبان بود که براساس بازخوردي که ما از جامعه تصويرگران گرفتيم، اين رويداد يکي از مهم ترين برنامه هاي حوزه تصويرگري است.

نشان آبان در چهار شاخه اهدا مي شود، نام بزرگ تصويرگري ، نام آشناي تصويرگري ، نام نو تصويرگري و نام همگام تصويرگري.

نام بزرگ تصويرگري به استاد بزرگ اين حوزه، نام آشنا به شخص پرکار و شناخته شده، نام همگام به کسي که لزوما تصويرگر نيست اما در کمک به تصويرگران نقش داشته باشد و نام نو نيز به کسي که فضاي نويي را به تصويرگري بدهد اهدا خواهد شد.

اما، نشان آبان ۹۶ يک تفاوت با دوره‌ي پيش از خود دارد؛ از شنبه 6 آبان تا 10 آبان تمام علاقه مندان بدون هيچ محدوديتي ميتوانند نامزدهاي خود را در اين چهار شاخه به ايميل دبير جشنواره اعلام کنند.

به جهت اينکه اين رويداد رقابتي نيست، نام داوران فاش نمي شود و ممکن است از طيف وسيعي از افراد براي داوري استفاده شود.

در طول هفته تصوير گري هر سال، نمايشگاه "نشان آبان" را خواهيم داشت که آثار سه هنرمندي که در سال گذشته اش، اين نشان را دريافت کردند به نمايش در مي آيد.

اين نمايشگاه نيز با نمايشگاه گرداني حديثه قربان از ۴۶ اثر منتخب غلام‌علي مکتبي، محمدعلي بني‌اسدي و غزاله بيگدلو؛ دريافت‌کنندگان اولين دوره‌ي اهداي نشان آبان در سال 95 در گالري مير ميران برپا مي‌شود.

طبق معمول يک نمايشگاه اصلي تحت عنوان "ما تصويرگر هستيم" داريم که علاوه بر اينکه يک نمايشگاه است يک بيانيه جمعي براي دفاع از حرفه ي تصويرگري است، چرا که تصويرگري در ميان حوزه هاي تجسمي ديگر همواره مورد بي مهري بوده است.

موضوع نمايشگاه امسال اتوپرتره هنرمندان (روايت هنرمند از خودش) بوده است که رکورد شرکت در اين رويداد شکسته شد و 180 اثر تا اين لحظه دريافت شده است.

در کنار اين برنامه، نمايشگاه "تصويرگران شهر" در امتداد مجموعه نمايشگاه‌هاي "جهان تازه تصويرگري" را با تمرکز بر بازارهاي جديد تصويرگري خواهيم داشت. تا کنون تصويرگري را به شکل سنتي در ابيات کودک مي ديديم اما به تدريج ظرفيت‌هاي جديدي در سال‌هاي اخير به هنر تصويرگري اضافه شده و به نوعي بازتاب شش سال حضور تصويرگري به عنوان هنرشهري است. در اين مجموعه که با همکاري سازمان زيباسازي با انجمن تصويرگران برگزار مي شود شاهد نمايش 98 اثر از ميان 130 اثر با نمايشگاه گرداني اردشيرميرمنگره هستيم و به نظر مي آيد اين پروژه مي تواند زمينه ساز کارهاي جديد شود.

غريب پور در ادامه بيان کرد:

برنامه ديگر اين هفته اين است که در گذر فرهنگي خانه هنرمندان هم 20 تا 25 تخم مرغ نوروزي که در دوره نوروز 95 و 96 هنرمندان تصويرگر خلق کردند به نمايش در بيايد.

وي ضمن تاکيد بر اينکه کاتالوگ برنامه در آبان ماه به چاپ خواهد رسيد، افزود:

همراه با اهدا نشان آبان چند عضو افتخاري جديد و تصويرگراني که از سال 95 تا 96 رتبه هاي ملي و بين المللي کسب کرده اند را اعلام خواهيم کرد.

همايشي نيز با موضوع "کتاب هاي تصويري" خواهيم داشت، در اين جريان با مشارکت دو انجمن تصويرگران و نويسندگان کارگاه هايي برگزار شده که از امسال تحت عنوان "کتاب هاي تصويري دستان" برگزار خواهد شد.

و براي نمايشگاه فراخواني جهت حضور هنرمندان حرفه اي به دبيري آقاي علي بوذري اعلام شده است.

در ادامه علي بوذري، دبير همايش کتاب‌هاي تصويري، بيان کرد:

از امسال تصميم گرفتيم بخش نظري را هم به نمايشگاه اضافه کنيم. سال گذشته نشست اتاق روشن را داشتيم اما فکر کرديم پرداختن بيشتر به مباني نظري حرفه اي را نياز داريم.

موضوع کتاب هاي تصويري مورد توجه قرار گرفته است. کتاب هاي تصويري با کتاب مصور تفاوت دارد، چرا که از ارکان اصلي آن تصوير است و اصلا متن نداريم و تنها تصوير روايت را بيان مي کند.

ورک شاپ هايي در اين زمينه برگزار شده و ناشراني علاقه مند به توليد اين کتاب ها شده اند.

اواسط تابستان فراخواني اعلام کرديم و دوستان زيادي پاسخ دادند و اساتيدي از دانشگاه شيراز، شهيد بهشتي، رجايي ، هنر و انجمن تصويرگران در هيئت علمي حضور دارند.

همايش روز پنجشنبه 11 آبان از صبح تا بعداز ظهر در تالار شهناز خانه هنرمندان خواهد بود. روز جمعه 12 آبان دو نشست تخصصي با اين موضوع در خانه هنرمندان ايران برگزار خواهد شد.

چکيده  مقالات ارسالي مورد بررسي قرار گرفته و منتظر دريافت متن کامل مقالات هستيم و اميدواريم موفق به چاپ مقالات شويم.

غريب پور در رابطه با"کارگاه هاي دستان" توضيح داد:

در اين کارگاه نويسنده و تصويرگر در کنار هم قرار مي گيرند و بيست تيم 2 نفره خواهيم داشت که مختص افراد حرفه اي در اين حوزه خواهد بود همچنين افراد برتر را به نمايشگاه فرانکفورت يا بلونيا اعزام مي کنيم .

ثبت روز تصويرگري در تقويم

براي ثبت روز ملي تصويري با شوراي فرهنگ عمومي مذاکراتي شده و هنوز ۱۵ آبان را به عنوان روز ملي تصويرگري در تقويم رسمي کشور ثبت نکرده اند. البته به ما اجازه دادند اين روز را به شکل غير رسمي برگزار کنيم و احتمالا بعد از چند دوره برگزاري ثبت خواهيم شد.

معرفي نسخه ويرايش شده تعرفه تصويرگران

غريب‌پور اعلام کرد در اتاق هاي روشن ويژه هفته تصويرگري نسخه دوم و ويرايش شده تعرفه تصويرگران را معرفي مي کنيم. اين اتاق ترکيبي از ناشران، تصويرگران و حقوقدانان خواهد بود .  نظام نامه حرفه اي تصويرگران که بخشي از آن به تعرفه برمي‌گردد در حال تدوين است.

غريب پور در پاسخ به سوالي از خبرنگار مهر مبني بر اينکه تصويب تعرفه ها تا چقدر ضمانت اجرايي دارد، بيان کرد:

تعرفه تصويرگران توانست بازار تصويرگري را تکان دهد. از اين جهت که شما در مرحله قرارداد با ناشر مي توانيد سندي را ارائه دهيد که در انجمن با حضور اشخاص حرفه اي تدوين شده. تعرفه تصويرگري مثل آهن ربايي است که با فاصله منطقي از شي نگه مي داريم و اين اعداد واقعي و منطقي است اما به اين معني نيست که تمام تصويرگران ميتوانند با اين قيمت کار کنند.

موضوع کتاب در ايران تراژدي عجيبي است. چرا ما با 7 ميليون کودک و نوجوان تيراژ کتابمان 1200 کتاب است که خيلي ها هم فروش نمي روند. معادله حتي مربوط به ترجمه و تاليف هم نيست. به همين دليل هم ما جهان تازه ي تصويرگري را تاسيس مي کنيم. اين خارج کردن کتاب از موضوع کار نيست .

دبير هفته تصويرگري، در پاسخ به سوال ديگري از خبرنگار مهر مبني بر اينکه معرفي تصويرگران از سوي انجمن براي قراردادهاي سازمان زيباسازي براي نقاشي ديواري انجام ميشود، گفت:

انجمن ها شرکت تعاوني نيستند و نبايد اعضايشان را با رابط به سفارش دهنده معرفي کنند. اگر ميخواستيم اين کار را بکنيم بايد با ناشرها هم ميکرديم.کاري که توانستيم انجام دهيم اين بود که چهره هاي شاخص تصويرگري در شوراي هنري سازمان زيباسازي عضو باشند. حضور انجمن در اين سازمان تثبيت شده و انجمن هيچ نقشي براي معرفي اعضايش براي گرفتن پروژه هاي شهري و تصويرگري کتاب ندارد.

غريب پور در مورد تاسيس موزه تصويرگري توضيح داد:

فقط موضوع ساخت ساختمان موزه نيست، بلکه چالش مهمتري پيش روي تصويرگران قرار دارد. از نظر من اگر روزي موزه تصويرگري تاسيس شود بخشي از مخزن موزه رضا عباسي و موزه هنرهاي تزئيني اصفهان بايد به اين موزه بيايد؛ چرا که ما تاريخ غني تصويرگري داريم. ما به يک موزه نحيف با گنجينه حقير تن نخوايم داد و با توجه به بودجه محدود بسيار بعيد است تاسيس اين موزه اتفاق بيفتد.

بوذري در ادامه در رابطه با مقدمات تاسيس موزه گفت: هم اکنون آرشيوي از آثار اصل هنرمندان تصويرگر در انجمن وجود دارد و مقدمات تاسيس اين موزه در حال انجام است. موزه گرافيک اين تجربه را به ما نشان مي دهد که تاسيس موزه يک بحث است و به روز و زنده نگه داشتنش يک بحث ديگري است.

گردهمايي افتتاحيه هفته تصويرگري امسال با برگزاري نوبت دوم مجمع عمومي عادي سالانه انجمن تصويرگران ايران در روز 7 مهر همراه خواهد بود و مراسم پاياني آن نيز با اهداي نشان آبان، معرفي اعضاي افتخاري جديد، تجليل از نام‌آوران تصويرگري، تجليل از ستاد هفته تصويرگري و گرفتن عکس يادگاري و سرو کيک هفته تصويرگري  ۹۶همراه خواهد بود.

شوراي‌ سياستگذاري اين هفته را، به ترتيب الفبا، علي  بوذري، هدا حدادي، محسن حسن‌پور، عاطفه شفيعي‌راد، کمال طباطبايي، کيانوش غريب‌پور(دبير و مدير هنري)، حديثه قربان (دبير اجرايي)، مجيد کاظمي وعلي هاشمي‌شهرکي تشکيل مي‎دهند. همچنين پگاه حسيني،دستيار دبير و حنانه ملک‌پور و مجيد فخار زواره، مسئول دبيرخانه و ستاد هستند.

مطالب مرتبط:

>> هفته تصويرگري 96 در راه است [1396/7/30]

>> نشان آبان ۹۶ همزمان با برگزاري هفته تصويرگري اهدا مي شود [1396/7/29]

>> اعلام برنامه هفته تصويرگري ۹۶ [1396/7/21]

>> اعلام روز تصويرگري همراه با اهدا نشان آبان [1395/8/15]

>> هفته ˝تصويرگري˝ در خانه هنرمندان ايران /'نشان آبان' به 4 تصويرگر برتر اهدا مي شود [1395/8/4]

پیمایش به بالا