"هنرها بدون اغراق ميتوانند با زباني که دل نام دارد بدون نياز به ابزارهاي ديپلماتيک تاثير فوق العاده اي داشته باشند ." اين را مجيد رجبي معمار، مدير عامل خانه هنرمندان ايران در حاشيه نمايشگاه بوي بادام به مناسبت سي و يکمين سالگرد بمباران شيميايي سردشت بيان کرد و توضيح داد:
به اعتقاد من ذات هنر قرابت و رفاقت خيلي نزديکي با صلح و آرامش دارد و هنر واقعي معمولا از وجود انسانهاي آرام و انطباق يافته با حقيقت هستي بيرون مي آيد.
البته موارد استثنايي هم داريم، جاهايي هست که هنر هم در خدمت قدرت هاي جهاني قرار مي گيرد البته هنر واقعي که تراوش يافته از ذات و فطرت پاک انساني است نمي تواند در خدمت زورمندان قرار بگيرد.

وي در ادامه ضمن اشاره بر اهميت ديپلماسي فرهنگي، بيان کرد:
اهميت اين موضوع فوق العاده است، ما خودمان هم چندين مرتبه است که اين کار را حمايت ميکنيم و در حاشيه اجلاس جهاني حقوق بشر در ژنو آثاري را در ارتباط با تاثيراتي که جنگ بر روي زنان و کودکان که بيشترين آسيب ها معمولا به اين افراد ميرسد، نمايش داده ايم و فعاليت هايي را انجام داده ايم.
به نظر من مجموعا فعاليت هايي در اين زمينه که با حمايت وزارت امور خارجه و ارشاد صورت بگيرد بسيار تاثير گذار است.
زبان هنر واقعي، زباني است که ترجمه نميخواهد و بين المللي است. موسيقي، نقاشي، طراحي، گرافيک و تئاتر اينها مواردي جهاني هستند.
هنرها بدون اغراق ميتوانند با زباني که دل نام دارد بدون نياز به ابزارهاي ديپلماتيک تاثير فوق العاده اي داشته باشند و به نظر من مجموعا از اين امکان بسيار کم استفاده کرده ايم.
من فکر ميکنم که هنرمندان کاملا آمادگي دارند در اين زمينه ها فعاليت کنند وليکن اين موضوع مستلزم هزينه هاي يک نمايشگاه است. مهمتر از آن هماهنگي و گرفتن مکان هاي مناسب در حاشيه اجلاس هاي بين المللي است.
در رويداد هاي بين المللي ميتوانيم آثاري ازهنرمندانمان را که زبان مظلوميت مردم ايران ، مظلوميت جنگ زدگان، مظلوميت کساني که مصدوم و شهيد شيميايي هستند را به تصوير بکشيم.
اين مقام مسئول در ادامه افزود:
اکنون با بحث تحريم هاي ظالمانه اي که عليه ملت ايران اعمال کرده اند پيش بيني ميشود در اين فضاي جديد بار مشکلات تشديد بشود و ما بايد از تمام ظرفيت هايمان استفاده کنيم.
در ژنو احساس کردم که بردن اين نمايشگاه ها يا بردن گروه هاي بزرگ هنري ايران خصوصا گروه هاي تئاتر و موسيقي و برگزاري هفته هاي فيلم ايران بسيار تاثير گذار است. ما فيلم هاي مستند فوق العاده ارزشمندي داريم.
مسئولين ديپلماسي کشور و مسئولين رايزن هاي فرهنگي ما اکنون در کشورهاي ديگر بايد فرصت بردن اين آثار هنري ايران که ميتواند خيلي از مشکلات خود مردم ايران يا مشکلات منطقه را در اشل جهاني مطرح کنند، ايجاد کنند.
اين رويداد ها وقتي موضوع صلح را ميگويند، وقتي بحث مصدومان جنگ را ميگويند ومصدومان شيميايي را مورد توجه قرار ميدهند در واقع يک جنايت بزرگ را روايت ميکنند. اينها مسائلي است که فقط مربوط به ايران نيست و در همه دنيا اين موارد مشاهده شده است.
