
دويست و هشتاد و سومين گفتمان هنر و معماري با موضوع "طراحي مولد در الگوريتم معماري" در موزه هنرهاي ديني امام علي برگزار مي شود.
به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي انجمن مفاخر معماري ايران، شناسايي دقيق مراحل مختلف فرآيند طراحي در يك رشته "عمل-محور" نظير معماري، كار آساني نيست. در اين ميان، مرحله يافتن ايده اصلي، طرح مايه و يا "مولد اوليه" يك اثر معماري مرحله ناشناخته اي است. واژه مولد اوليه در سال 1984 براي نخستين بار به ادبيات طراحي پژوهي وارد گرديد. تحقيقات اوليه آشكار ساخت كه معماران براي طراحي، از همان ابتدا خود را وابسته به يك ايده مي نمايند. مطالعات بعدي نشان داد كه در اغلب موارد تنها از يك مولد اوليه استفاده نمي شود، بلكه طراحان براي دست يابي به راه حل نهايي از چندين مولد اوليه بهره گرفته و در ادامه با طي مراحل مختلفي اين ايده را تجزيه و تحليل، تفسير و پالايش مي نمايند تا طرح نهايي حاصل آيد.
طراحي زايان يا طراحي مولد يک فرايند يافتن فرم است که ميتواند رويکرد تکاملي طبيعت را در رابطه با طراحي، تقليد کند. طراحي زايان ميتواند با اهدافي شروع شده و سپس تعداد غيرقابل شمارشي از راه حلها را براي يافتن بهترين گزينه پژوهش کند. با استفاده از محاسبات ابري، طراحي زايان ميتواند چرخه اي از هزاران يا ميليونها طراحي، پيکربندي آزمون و يادگرفتن از چرخههاي قبلي را طي کند. اين فرايند ميتواند طراحان را قادر سازد تا فراتر از توانايي انسانها براي ايجاد يک طراحي، گزينههاي جديدي را توليد کنند، تا به يک طراحي بهينه برسد.
بيشترين طراحيهاي زايان، که خروجي آنها عکسها، صداها، مدل هاي معمارانه، پويانمايي و غيره است بر اساس مدلهاي الگوريتمي و پارامتري است. طراحي زايان يک روش سريع براي جستجوي گزينههاي ممکن طراحي اي که در حوزههاي ديگر مثل هنر، معماري، طراحي ارتباطات و طراحي محصول استفاده ميشود، است.
در دويست و هشتاد و سومين گفتمان هنر و معماري که به طراحي مولد در الگوريتم معماري اختصاص دارد، چهارشنبه 27 تير ماه 1397 از ساعت 15:30 الي17:30 با سخنراني آقاي دکتر مرتضي رهبر سخن و نمايش فيلم همراه است.
مکان: موزه هنرهاي ديني امام علي (ع) خيابان وليعصر (عج)- بالاتر از ظفر – بلوار اسفنديار – شماره 35
