آغاز روند اجرايي تفاهم نامه معاونت هنري و منطقه آزاد چابهار

با آغاز روند اجرايي نفاهم نامه ميان معاونت امور هنري و منطقه آزاد چابهار، نخستين دوره مدرسه عالي طراحي مد و لباس و صنايع خلاق آغاز مي شود و نشان ملي مهتاب در هشتمين جشنواره بين المللي مد و لباس فجر رونمايي مي شود.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، جلسه بررسي روند اجرايي مواد تفاهم نامه بين معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و منطقه آزاد چابهار با حضور سيدمجتبي حسيني؛ معاون امور هنري و عبدالرضا کردي، مديرعامل منطقه آزاد چابهار برگزار شد.

در اين جلسه، مقرر شد نخستين دوره مدرسه عالي طراحي مد و لباس و صنايع خلاق با عنوان خرده فرهنگ ها و نقش آن در موضوع طراحي پارچه و لباس (دوخت و دوز) برگزار شود، در اين دوره ٢٠ نفر از دست اندرکاران طراحي مد و لباس در يک روز کارگاهي برنامه هايي را اجرا کنند. اين دوره که نخستين دوره مسترکلاس مدرسه عالي طراحي مد و لباس و صنايع خلاق مکران است در دو دوره پنج روزه برگزار مي شود.

مجوز مدرسه عالي طراحي مد و لباس و صنايع خلاق در اين جلسه به عبدالرضا کردي، مدير عامل منطقه آزاد چابهار اعطا شد و بر اين اساس، مدرسه عالي طراحي مد و لباس در منطقه آزاد چابهار آغاز به کار کرد و شوراي راهبردي مدرسه عالي طراحي مد و لباس تعيين شد.

همچنين در اين جلسه در راستاي اجراي تفاهم نامه قرار شد نشان ملي مهتاب(با نام و ياد مهتاب نوروزي، سوزن دوز اهل سيستان و بلوچستان) در هشتمين جشنواره بين المللي مد و لباس فجر که بخشي از آن در چابهار برگزار مي شود، اهدا شود. نشان ملي مهتاب هر سال با حمايت معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي توسط منطقه آزاد چابهار در حوزه دوخت و دوزهاي بومي در سطح ملي و منطقه اي برگزار مي شود. 

تفاهم نامه همکاري معاونت امور هنري و زارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و منطقه آزاد چابهار با محوريت و براي همکاري ويژه در عرصه مد و لباس با توجه به مزيت هاي نسبي منطقه، پيشينه تاريخي و مشخصه هاي اجتماعي و فرهنگي چابهار در زمينه مد و لباس، پارچه و تزيينات لباس تيرماه امسال امضا شد و در حال حاضر به مرحله اجرا رسيده است.

اين تفاهم نامه در چهار سرفصل است؛ سرفصل نخست ايجاد نهادي براي معرفي مد و لباس و طراحي و تزيينات وابسته در منطقه آزاد چابهار است. همچنين با توجه به اينکه موزه اي در اين منطقه در حال ساخت است گالري هايي از موزه به مد و لباس اختصاص پيدا مي کند تا به صورت دائمي و در سطح ملي، طراحي ها و تزيينات مد و لباس را معرفي کند.

سرفصل دوم، تفاهم نامه ايجاد مدرسه عالي هنر است که رويکرد اصلي آن احياي نظام استاد و شاگردي و استفاده از مدرسان ملي، شاخص و متخصص در زمينه مد و لباس است.

سرفصل سوم تفاهم نامه همکاري براي ايجاد آتليه ها و کارگاه هاي مربوط به حوزه مد و لباس و صنايع وابسته است و تمهيد و پيش بيني بازار مناسب عرضه به صورت بازارهاي دائمي و مجازي و رويدادهاي متناسب عرضه مانند نمايشگاهها سرفصل چهارم اين تفاهم نامه است.

همچنين بر اساس اين تفاهم نامه بخشي از هشتمين جشنواره بين المللي مد و لباس فجر در سال جاري در چابهار برگزار مي شود.

اين تفاهم نامه بر اساس مطالعات انجام شده و با توجه به پيشينه تاريخي، فرهنگي و اجتماعي منطقه چابهار در زمينه لباس و تزيينات آن و به منظور مستند کردن و معرفي سنت هاي هنري ايران در حوزه مد و لباس و تزيينات آن انجام شده است. در حال حاضر زنان بسياري در استان سيستان و بلوچستان در خانه هاي خود در زمينه پارچه و سوزن دوزي و طراحي هاي هنري پارچه فعاليت مي کنند.

پیمایش به بالا