دومين همايش ملي مديريت انرژي و توسعه شهري

به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي همايش، در اين همايش، سعي بر آن است تا با تمرکز بر روش هاي مديريت انرژي راه حل هايي براي طراحي شهر و ساختمان با رويکرد مصرف انرژي کمتر ارايه گردد. اگر با دقت به مقوله انرژي در بخش ساختمان و شهر دقت کنيم خواهيم ديد همه انواع انرژي اعم از انرژي الکتريکي، انرژي نور، انرژي فسيلي نفت و گاز، انرژي آب و انرژي باد مورد استفاده قرار مي گيرد. در خصوص انرژي الکتريکي، مديريت انرژي مي تواند در ابعاد مختلف بررسي گردد از جمله: مديريت منابع انرژي،مديريت انتقال و توزيع انرژي و مديريت مصرف انرژي. در بخش مديريت منابع مي توان با وضع قوانين جديد و تجديد نظر در قوانين موجود و ارايه تسهيلات مناسب به روش‏هاي توليد پراکنده، استفاده از منابع تجديد‏پذير (مانند خورشيد و باد) و همچنين بهره‏ وري از تکنولوژي‏هاي روز مانند نانوتکنولوژي (بعنوان مثال در تصفيه فاضلاب‏ها) اشاره کرد.

در بخش انتقال و توزيع انرژي نيز مي‏توان تلفات آنها را با بکارگيري روش‏هاي و تکنولوژي‏هاي جديد به حداقل رساند.

در بخش مصرف انرژي، مي‏توان با اجراي صحيح برنامه‏ هاي مميزي انرژي، اجراي صحيح مبحث۱۳نظام مهندسي و بهره‏ وري از روش‏هاي نوين ارايه شده در طراحي ساختمان‏ها اعم از توليد مواد و مصالح جديد، طراحي ساختمان‏هاي سبز و صفر انرژي و … ميزان نگراني‏ها نسبت به افزايش جمعيت را کاهش داد.
مهندسين معماري و شهرسازي نيز در حوزه مديريت انرژي نقش قابل توجهي دارند. چنانچه با رعايت قوانين مصوب و بهره مندي از تجارب و تکنولوژي هاي نوين، طراحي فضاي شهري و همچنين ساختمانهاي اداري و مجتمع هاي مسکوني با رويکرد مديريت مصرف انرژي صورت گيرد مي تواند بعنوان يک عامل پيشگيرانه در زمينه استفاده نامناسب از منابع انرژي باشد.
همچنين، نقش مهندسين علوم ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز در مديريت انرژي بسيار برجسته است. پيشرفت تکنولوژي غالبا بر پايه علوم ارتباطات و IT بنانهاده شده است لذا مي توان با بهره گيري از آخرين دستاوردها در اين علوم، از سيستم هاي سنتي به سيستم هاي هوشمند نوين چه در بخش توزيع انرژي و چه در بخش مصرف کنندگان پيش رفت.
اجراي روشهاي اشاره شده، نيازمند اطلاع رساني و تبليغات صحيح از سوي رسانه ­ها در جهت افزايش آگاهي عمومي جامعه مي باشد؛ لذا فرهنگ سازي از طريق رسانه ها نيز مي تواند تاثير بسزايي در بهينه سازي مصرف انرژي به همراه خواهد داشت.در واقع، فرهنگ سازي و اطلاع رساني مي تواند به عنوان حلقه مياني زنجيره مديريت باشد. آگاهي افراد جامعه از سياست هاي حوزه انرژي و همچنين اطلاع از روش هاي مديريت انرژي از جمله اقداماتي است که متخصصين بخش فرهنگ و رسانه مي توانند در اين زمينه اثرگزار باشند. 

از اين رو، سعي مي‏شود تا با تمرکز بر مديريت انرژي در ساختمانها، مجتمع هاي مسکوني و تجاري و همچنين تاسيسات شهري، بستر مناسبي براي تبادل افکار ميان متخصصين، پژوهشگران، مديران و برنامه ريزان در اين حيطه فراهم آيد.در اين ميان حضور متخصصين، فعالان صنعت و سياست گذاران در رشته مهندسي برق، مکانيک و تاسيسات حرارتي، کامپيوتر و فناوري اطلاعات در کنار مهندسين شهرسازي، معماري و عمران، به عنوان برنامه ريزان، طراحان و مجريان پروژه هاي شهري و ساختماني، از اهميت ويژه اي برخوردار است

از کليه پژوهشگران، اساتيد، دانشجويان و صنعتگراني که علاقه مند به پژوهش در هر يک از رشته هاي زير هستند دعوت مي شود تا آخرين دستاوردهاي خود در ارتباط با مديريت انرژي و توسعه شهري را در قالب مقاله علمي از طريق همين سامانه ارسال نمايند:

1-علوم رسانه
2- علوم اقتصاد
3- مهندسي برق
4- مهندسي شيمي
5- مهندسي عمران
6- مهندسي معماري
7- مهندسي مکانيک
8- مهندسي شهرسازي
9- مهندسي فناوري اطلاعات

تاريخ هاي مهم:

تاريخ برگزاري همايش: 21  آذر 96

ارسال متن کامل مقاله: 15 آبان 96

کسب اطلاعات بيشتر و ارسال مقالات

پیمایش به بالا