فراخوان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان

فراخوان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران از سوی دبیرخانه این رویداد هنری منتشر شد‌.

به گزارش گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فراخوان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران در ۱۱ رشته‌ ارتباط تصویری (پوستر)، تصویرسازی، خوشنویسی (نستعلیق)، سفال و سرامیک، عکاسی، کاریکاتور (کارتون)، مجسمه‌سازی، طراحی، نقاشی، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب) و هنرهای جدید (ویدیو آرت، چیدمان، هنرمحیطی) از سوی دبیرخانه این رویداد هنری منتشر شد‌.

متن فراخوان به شرح زیر است:

"مرکز هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به منظور رقابت در عرصه خلاقیت‌های هنری، ارتقای تخصصی هنرجویان و با هدف شناسایی و معرفی جوانان با توجه به مؤلفه شایستگی و ارتباط هنری هنرمندان جوان سراسر کشور، با حضور استادان با سابقه دانشگاهی و هنرمندان، بیست و نهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران را در شهریور امسال در اردوگاه فرهنگی ورزشی شهید باهنر برگزار می‌کند.

این رویداد هنری که پس از سپری شدن بهار و در فصل تابستان برگزار می‌شود یادآور بالندگی نهالی است که در آغاز هر سال با در دست داشتن جوانه‌ها و شکوفه‌های بهاری از دل خاک سرد زمستان سر برون آورده و در پرتو خورشید به رودهای خروشان، دشت‌های فراخ، کوه‌های بلند و به آسمان فیروزه‌ای درخشان این سرزمین چشم دوخته است تا با اندوخته‌هایش از بارش بهاری و بهره‌گیری از پیکره‌ی پر‌مهر این سرزمین پهناور در مسیری استوار رهسپار تابستان زندگی خویش شود.
امسال از منظری دیگر در میان باغ و بوستانی مصفا، چشمه‌هایی روان و درختانی کهنسال در کوهپایه‌های شمیران در کنار هنرمندان جوان ایران‌زمین هستیم تا در همراهی با استادان کارآزموده و هم‌گامی با باغبانان روشن‌ضمیر ایرانی، شکوفه‌های بهاری را دیگربار در تابستان به بار بنشانیم.

از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ایران دعوت می‌کنیم تا در این تابستان با راهیابی به این جشنواره فرهنگی و حضوری چشمگیر در آن، شیوه‌های تعامل، نگریستن و آفرینش هنری را از نو تجربه کنند.

رشته‌های هنری جشنواره:
1. ارتباط تصویری (پوستر)
2. تصویرسازی
3. خوشنویسی (نستعلیق)
4. سفال و سرامیک
5. عکاسی
6. کاریکاتور (کارتون)
7. مجسمه‌سازی
8. طراحی
9. نقاشی
10. نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب)
‏11. هنرهای جدید: (ویدیو آرت، چیدمان، هنرمحیطی)

مراحل جشنواره:
بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا و درنظر گرفتن سلامت همه هنرمندان و استادان گرامی با حضور راه‌یافتگان و برای سومین بار در تهران و به شرح زیر برگزار خواهد شد:

مرحله نخست
1-1. ثبت نام داوطلبان در سایت جشنواره: www.yafestival.ir
1-2. گزینش هنرجویان پس از بررسی فایل آثار دریافت شده در سایت، با هدف معرفی به استادان و حضور در دوره کارگاهی

مرحله دوم
2-1. برگزاری کارگاه های آموزشی پنج روزه در شهریورماه
2-2. ارزشیابی آثار پدیدآمده و بررسی عملکرد هنرجویان و انجام رتبه‌بندی در پایان دوره کارگاهی تهران

مرحله سوم
3-1. برنامه آموزشی و تعامل هنری میان هنرجویان راه‌یافته به مرحله‌ی نهایی در هر رشته با استادان این دوره به صورت حضوری یا در فضای مجازی تا پایان آذرماه 1401 ادامه خواهد داشت.
3-2. برگزاری نمایشگاه گروهی از آثار برتر هنرجویان در پایان آذرماه 1401

شرایط ثبت نام:

فقط متولدین یکم فروردین 1377 تا بیست و نهم اسفند 1386 حائز شرط سنی شرکت در جشنواره ‏خواهند بود‎.‎

در مرحله ثبت نام ضروری است تا همه درخواست‌ کنندگان، تصویر کارت ملی یا صفحه اول شناسنامه به همراه کد ملی ‏خود را در سایت جشنواره بارگذاری نمایند‎.‎

هر درخواست کننده فقط در یکی از رشته های جشنواره می‌تواند شرکت کند و باید حداقل ۵ و حداکثر ‏‏۱۰ اثر از میان بهترین آثار خود را در مهلت مقرر در سایت بارگذاری نماید‎.‎

محدوده حجم هر فایل ارسالی، حداقل ۱ و حداکثر ۶ مگابایت می‌تواند باشد.

در مرحله نخست، انتخاب موضوع، اندازه، تکنیک و سال خلق اثر برای اقدام به ثبت نام و بارگذاری آثار درسایت جشنواره آزاد است.


مقررات برگزاری کارگاه:

1 . پذیرفته شدگان لازم است برای حضور در جشنواره اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه خود را همراه داشته باشند
2 . ستاد برگزاری جشنواره نسبت به تجهیز کارگاه‌ها و تامین بخشی از لوازم مورد نیاز هنرجویان پذیرفته ‏شده در دوره اقدام خواهد کرد‎.‎ تأمین لوازم تخصصی تولید اثر هنری بر عهده پذیرفته شدگان است. همراه داشتن لپ تاپ برای هنرجویان رشته‌های گرافیک، تصویرسازی و کاریکاتور، در صورتی که با کامپیوتر اثرشان را خلق می کنند، ضروری است.
3 . ستاد جشنواره، مبلغی را برای تهیه بخشی از لوازم مورد نیاز کارگاه، برای پذیرفته شدگان نهایی جشنواره واریز خواهد نمود.
4 . ستاد جشنواره پس از پذیرش و دعوت هنرجویان به مرحله دوم، مبلغ 5 میلیون ریال را به عنوان کمک هزینه در موعد مقرر به حساب ایشان واریز خواهد نمود.
5 . ‏با توجه به مقررات جشنواره و با حفظ مالکیت فکری و معنوی آثار پدیدآمده و خلق شده که متعلق به ‏هنرجویان و هنرمندان این دوره است، بر اساس ماده ۵ قانون حمایت ‏حقوق مولفان و مصنفان… ‏مالکیت مادی کلیه آثار نهایی راه یافته به نمایشگاه متعلق به موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر است و پس از پایان جشنواره باید توسط هنرمندان به دبیرخانه ‏جشنواره تحویل داده و رسید دریافت شود.
6 . تصمیم گیری درباره موارد پیش بینی نشده، بر عهده دبیر جشنواره خواهد بود.
7 . ستاد جشنواره انتظار دارد رفتار همه شرکت کنندگان برابر موازین و قوانین جاری کشور باشد و پذیرفته شدگان مقررات جشنواره را به طور دقیق رعایت کنند

تشویق و تقدیر:
1. با هدف تشویق و تقدیر از تلاش هنرمندان، به هر یک از افراد راه یافته به مرحله سوم، لوح افتخار و مبلغ 1۰ میلیون ریال به عنوان مشوق به ایشان اعطا می‌شود.
2. گواهی شرکت به تمامی راه یافتگان به جشنواره اعطا خواهد شد.
3. راه یافتگان به جشنواره از شهریورماه 1401 از مزایای عضویت در «مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر» و معرفی و عضویت در «صندوق اعتباری هنر» بهره‌مند خواهند شد.

ارکان جشنواره:
رئیس شورای سیاستگذاری: عبدالرضا سهرابی
اعضای شورا: صدیقه احمدی باصیری، فرزاد ادیبی، سید نظام الدین امامی فر، کاظم چلیپا، محمد خراسانی زاده، محمدرضا دوست محمدی، محمدمهدی رحیمیان، عبدالرحیم سیاهکارزاده، علی اشرف صندوق آبادی.
دبیر هنری: محمدمهدی رحیمیان
دبیر اجرایی: عبدالرحیم سیاهکارزاده
استادان کارگاه ها و داوران، متعاقباً اعلام خواهد شد.

برنامه زمان‌بندی جشنواره:
اعلام فراخوان و شروع ثبت نام: سه شنبه 28 تیر 1401
آخرین مهلت ثبت نام در سایت: چهارشنبه 19 مرداد (حداکثر تا ساعت 14)
داوری آثار و انتخاب هنرجویان: 20 تا 24 مرداد
اعلام اسامی پذیرفته شدگان: 25 مرداد
پذیرش هنرجویان: 6 شهریور
افتتاحیه جشنواره: 6 شهریور
شروع و پایان کارگاه های حضوری: 7 تا 9 شهریور
مرحله تعامل هنرجویان با استادان: 10 شهریور تا 10 آذر
نمایشگاه آثار جشنواره: پایان آذر 1401

نشانی و شماره‌های تماس دبیرخانه جشنواره:
تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، خیابان صدوقی، پلاک ۱۷
تلفن: ۶۶۹۴۶۹۱۰ - ۶۶۹۴۶۹۱۱ "

logo-samandehi