جلسه تبيينِ نمايشگاه فراجهش، کوششي در بازنمايي مفهوم فرگشت پنجشنبه بيست و نهم تيرماه از ساعت 15 الي 17 در خانه هنرمندان ايران برگزار ميشود.
نمايشگاه فراجهش که کوششي است در بازنماييِ مفهوم فرگشت در حوزهي زيست -جامعه شناسي در دو فاز عکس بنيان و مجسمههاي مفهومي مردادماه امسال با حمايت گالري ابد و در آن مکان برگزار خواهد شد.
اين نمايشگاه با نمايشگاه گرداني امين شاهد در بخش عکس و مداياهاي وابسته و هيربد همت آزاد در بخش حجم و مجسمه برگزار ميگردد.
جلسهي پيش از نمايشگاه در تبيينِ مفهومِ فرگشت و عواملِ زيست-جامعه شناسانهي آن، با حضور نمايشگاه گردانها، دکتر محمدرضا مريدي پژوهشگر جامعهشناسي و اقتصاد هنر، دکتر فوآد نجم الدين پژوهشگر و مدرس هنر و زروان روح بخشان مدرس و منتقد هنرهاي تجسمي روز پنجشنبه بيست و نهم تيرماه با حضور مدعوين، خبرنگاران و هنرمندان در محل سالن اميرخاني خانه هنرمندان ايران، رأس ساعت پانزده برگزار ميشود.
برگزارکنندگان اين نمايشگاه در توضيح مفهوم فرگشت و بازنمايي آن چنين نوشتهاند:
"تکامل زيستي يا فرگشت عبارت است از دگرگوني در ويژگيهاي فنوتيپي موروثي که در طي زمان در جمعيتهاي
انتخاب طبيعي صورت ميپذيرد. اما آن چه حائز اهميت است، چگونگي تشکيل گوناگوني ژني است که يا از جمعيتهاي ديگر تأمين ميشود يا از درون جمعيت با سازوکاري متفاوت به نام »جهش«
جهش يا نقص ترکيبي … حاصل عواملي ناشناخته يا غير متجانس با بستر خود ميباشد که نهايتاً عملکرد قابل پيش بيني
ندارد. اما مهمترين عامل حدوث تنوع ژنتيکي به عنوان ماده خام براي فرايند انتخاب طبيعي و نهايتاً فرگشت ميباشد.
حدوث اتفاقي که في الذاته نقص بشمار ميآيد اما بالقوه امکاني ايجاد ميکند که در صورت هم سويي با شرايط منجر به
ايجاد و خلق گونه اي جديد يا تکامل ميشود. جهش گاهي به صورت بروز نوعي آريتمي در روند ريتم وار حوزه مورد نظر و نهايتاً ظهور نوع متفاوتي از ريتم عمل ميکند. انسان محوري ،غيرمتجانس بودن عوامل جهش، ابهام در نتيجه و عملکرد ،همسو نبودن با طراحي هوشمندانه ميتواند از محورهاي ارجاعي براي فرگشت باشد . در صورت تعميم تئوري فرگشت به تکامل اجتماعي/ فرهنگي بشر، تنوع خرده روايتهاي فرهنگي به عنوان ماده خام
براي انتخاب طبيعي عمل ميکند که در پيامد فرگشت ميتواند مقدمه اي براي ظهور گونه اي جديد از خوانش و فرهنگ
باشد. از عوامل مهم براي ايجاد اين تنوع و تفاوتهاي فرهنگي ، ظهور رخدادها و اتفاقهايي است که مسير حرکت
عادي جامعه را تغيير ميدهد و نقش جهش را در بستر ژنتيکي انسان دارد.
– تعميم تئوري فرگشت از حوزههاي زيست شناسي و زيست جامعه شناسي به حوزه هنري – بازنمايي رويکردهاي تئوري فرگشت – تجسم نقاط عطف و افقهايي از تاريخ اين رويداد ازگذشته تا ابد فراتر از مدول هاي دانشمندن حوزه ميتواند مدخل ورود هنرمند براي تراوش و تجسم ايده باشد."
گفتني است نمايشگاه پيش رو حاصل تحقيق، پژوهش و تبادل نظر برگزارکنندگان با هنرمندان و پژوهشگران و منتقدان، از پاييز سال نود و پنج است و هنرمنداني چون: مجيد کورنگ بهشتي، کورش اديم، مهدي مقيم نژاد، صمد قربان زاده، زهرا خرمي، صالح تسبيحي، اميد شلماني، زروان روح بخشان، محمدعلي فاموري و مهدي طالقاني در بخش عکس و هادي عرب نرمي، حسين علي عسگري، سياوش اميري راد، پرستو پرنور، رضا تائبي، هادي محبعلي و هربد همت آزاد در بخش حجم و مجسمه آثار خود را که برپايه ي موضوع و مفهوم مورد نظر ايجاد شده، بنمايش خواهند گذاشت.
منبع:هنرآنلاين
