کلاه‌خودي از يونان باستان کشف شد

باستان‌شناسان يک کلاه‌خود يونان باستان را در يکي از شهرهاي باستاني واقع در ايتاليا از دل خاک بيرون کشيدند.

به گزارش گالري آنلاين، ايسنا به نقل از انشنت اوريجينز نوشت، ‌باستان‌شناساني که در قلعه شهر باستاني «الئا» واقع در ايتاليا مشغول کاوش بودند يک کلاه‌خود يونان باستان را کشف کردند که سومين مورد از کلاه‌خودهاي مشابهي است که تاکنون در اين محوطه باستاني کشف شده است.

ساختاري که داخل «قلعه الئا» توسط باستان‌شناسان کشف شده‌ است درحقيقت پس از نبرد مهم «آلاليا» ‌به عنوان محوطه‌اي براي ارائه پيشکش و قرباني به «آتنا»، ‌ الهه يونان باستان مورد استفاده قرار مي‌گرفت. «نبرد آلاليا» (Battle of Alalia) در فاصله بين ۵۴۱ تا ۵۳۵ پيش از ميلاد در درياي تيرني انجام شد و در نهايت به پيروزي يونانيان بر اتروسکي‌ها و کارتاژها منجر شد.

در اين محوطه همچنين شواهدي از وجود معبدي براي «آتنا» کشف شده است. باستان‌شناسان احتمال مي‌دهند که اين کلاه‌خود پس از نبرد يا در طول نبرد به عنوان پيشکش به «آتنا» هديه شده است.

 براي توليد کلاه‌خود يونانيان باستان از طراحي و روش ساخت خاصي استفاده مي‌شد. از مشهورترين اين کلاه‌خودها به «کلاه‌خودهاي کورينتيان» مي‌توان اشاره کرد که بارزترين ويژگي آن پوشاندن تمام بخش‌هاي صورت است. اين نوع کلاه‌خودها که بيشتر از جنس برنز ساخته مي‌شدند، علاوه‌بر حفاظت از جنگجويان، امکان طراحي و تزئين را تسهيل مي‌کردند.

علاوه‌بر اين بقاياي يک ديوار آجري رنگ‌آميزي‌شده در کنار بلوک‌هاي چندضلعي پيدا شد که يکي از ويژگي‌هاي متمايز معماري يونان باستان است. کشف قطعاتي از گلدان سراميکي که کلمه «مقدس» روي آن حک شده است بر اهميت مذهبي و آييني اين مکان تاکيد دارد.

بررسي‌هاي بيشتر ساختاري که اخيرا در «الئا» ‌کشف شده است، نشان مي‌دهد عمر قديمي‌ترين بخش‌هاي اين محوطه به حوالي ۵۴۰ تا ۵۳۰ پيش از ميلاد مي‌رسد.

پیمایش به بالا