برگزاري نمايشگاه‌ بدون رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي

گالري‌ها که بعد از مدتي تعطيلي اجباري، ديگر اجازه دارند با رعايت شرط و شروطي نمايشگاه‌ برگزار کنند، حالا آستين‌ها را بالا زده‌اند و تلاش دارند که بي‌رونقي ماه‌هاي اخير را کمي جبران کنند؛ اما انگار براي برخي از گالري‌ها و هنردوستان ديگر ترس از «کرونا» رنگ‌ باخته است و به‌همين خاطر هم بي‌توجه به تمام هشدارهايي که تاکنون از بلندگوهاي جهاني پخش شده است، به بهانه اعتلاي فرهنگ و هنر، همچون گذشته دور هم جمع مي‌شوند!

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، با همه‌گيري جهاني ويروس کرونا، بسياري از برنامه‌هاي فرهنگي و هنري کشور همانند برگزاري نمايشگاه‌هاي هنري لغو و به آينده‌ نامعلومي موکول شد؛ اگرچه مدتي بعد از تعطيلي اجباري گالري‌ها، از سوي دفتر هنرهاي تجسمي اعلام شد که امکان برگزاري نمايشگاه‌هاي هنري فراهم است، اما با شرط‌ و شروطي! مثلاً اينکه ديگر از برگزاري مراسم‌ افتتاحيه خبري نيست. طبيعتاً بسياري از گالري‌ها که برگزاري نمايشگاه‌ بدون افتتاحيه برايشان سود کمتري داشت و از سوي ديگر خودشان نمي‌خواستند زير بار پذيرش مسئوليت اجتماعي برگزاري يک مراسم پرجميعت بروند، فعاليت در دنياي مجازي را ترجيح دادند و اعلام کردند که همزمان با برگزاري نمايشگاه مجازي امکان بازديد حضوري از آثار نيز با اعلام وقت قبلي وجود دارد.

در هفته‌هاي اخير اما برخي از گالري‌ها تصميم به بازگشايي گرفتند؛ آن هم در شرايطي که نه تنها در پوسترهاي تبليغاتي اين نمايشگاه‌ها خبري از تاکيد بر اعلام وقت قبلي يا لزوم رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي نبود، بلکه برخلاف شرط اعلام شده، ساعت برگزاري مراسم‌ افتتاحيه را نيز اعلام کردند. 

بر همين اساس، خبرنگار ايسنا عصر روز جمعه (۲۳ خردادماه) و همزمان با آغاز برگزاري حضوري تعدادي از نمايشگاه‌هاي هنري، به برخي از گالري‌هايي که در محدوده مرکز شهر واقع‌ شده‌اند، سر زد تا وضعيت رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي را از نزديک شاهد باشد. اما نکته اينجاست که در اغلب اين گالري‌ها نه تنها محدوديتي براي تعداد حضور افراد در محل برگزاري نمايشگاه وجود نداشت، بلکه اجبار يا حتي درخواستي هم براي زدن ماسک وجود نداشت. اگرچه برخي از بازديدکنندگان به تصميم شخصي خودشان و با رعايت کليه نکات بهداشتي از نمايشگاه‌ها بازديد مي‌کردند، اما براي کساني که به اين نکات توجهي نداشتند هم محدوديتي وجود نداشت. 

جالب است که حتي در يک نمونه نيز نه تنها تعداد زيادي از افراد در سالن کوچک گالري حضور داشتند، بلکه طبق روال سابق برگزاري افتتاحيه و برخلاف قوانين کرونايي، حتي با شيريني و نوشيدني نيز از بازديدکنندگان پذيرايي مي‌شد. 

در اين ميان اين پرسش مهم مطرح مي‌شود که در شرايطي که بر اساس آمار، ميزان ابتلا به اين بيماري همچنان در سطح بالايي قرار دارد، آيا نظارتي بر عملکرد گالري‌هاي صورت مي‌گيرد؟ که هادي مظفري ـ مديرکل دفتر هنرهاي تجسمي ـ در پاسخ به آن اظهار کرده است تمامي گالري‌ها ملزم به رعايت کليه پروتکل‌هاي بهداشتي هستند و در صورت تخلف اين موضوع پيگيري مي‌شود.

مظفري در گفت‌وگويي با ايسنا، خاطرنشان کرد: حتما نظارت صورت مي‌گيرد و همه ملزم به رعايت پروتکل‌هاي وزارت بهداشت در برگزاري تجمعات و برگزاري رويدادهاي فرهنگي و هنري هستيم. با توجه به اينکه از اول ارديبهشت‌ماه بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، اجازه فعاليت نگارخانه‌ها منوط به ثبت در سامانه وزارت بهداشت صادر شد و پس از آن اجازه فعاليت نگارخانه‌ها بر مبناي رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي انجام شد، کماکان اين پروتکل‌ها به قوت خودش باقي است و تمامي رشته‌هاي هنري بايد اين پروتکل‌ها را رعايت کنند و حتما ما نيز اين موضوع را به دقت رصد و پيگيري مي‌کنيم.

مديرکل دفتر هنرهاي تجسمي اظهار کرد: هر جا احساس کنيم که مشکلي براي هنرمندان و بازديدکنندگان و عموم مردم به وجود مي‌آيد حتما به شيوه قانوني موضوع را پيگيري کنيم. طبيعتا يکي از وظايف شوراي نظارت گالري‌ها، نظارت بر تخلفاتي است که گالري‌ها انجام مي‌دهند و در صورت مشاهده و دريافت گزارش حتما موضوع را بررسي و سپس تصيم‌گيري مي‌کنيم.

پیمایش به بالا