مسجد ۸۰۰ ساله مس‌سر مرمت مي شود

مسجد تاريخي مس‌سر که از بناهاي بازمانده دوران سلجوقي است، مرمت مي‌شود.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دليجان از آغاز مرمت مسجد تاريخي مس‌سر در اين شهرستان خبر داد و گفت: ۸۰۰ ميليون ريال اعتبار براي اين منظور تخصيص يافته است.

علي مشهدي در گفت‌وگو با ايرنا افزود: تاکنون چند مرحله کار مرمت روي اين مسجد تاريخي انجام شده و در اين مرحله بدنه‌سازي، بندکشي، استحکام‌بخشي پي و طاق‌ها، جداره‌سازي، بندکشي و مرمت بام انجام مي‌شود.

وي با بيان اينکه عمليات مرمت اضطراري است و به منظور جلوگيري از آسيب بيشتر به بنا و رفع خطر از عابران و ساکنان منطقه اجرا مي‌شود، اظهار داشت: مسجد مس‌سر از قديمي‌ترين بناهاي اين شهرستان است.

مشهدي قدمت اين مسجد را بيش از ۸۰۰ سال و مربوط به دوره سلجوقي بيان کرد و افزود: مسجد مس‌سر در جنوب غربي شهر دليجان واقع شده و در سال‌هاي اخير از سوي برخي از جوانان و رزمندگان دوران دفاع مقدس مرمت شده است.

وي ناميدن اين مسجد تاريخي به عنوان مس‌سر را داراي ۲ علت دانست و اضافه کرد: يکي از علل نامگذاري اين مسجد آن است که گنبد آن از بلندترين بناهاي شهر است و در گويش دليجاني به جاي بزرگ از مس‌سر استفاده مي‌کنند و ديگر اينکه قسمت فوقاني اين مسجد از مس  پوشيده شده است.

مشهدي ادامه داد: گنبد اين مسجد بر روي پايه‌هايي به پهناي بيش از پنج متر قرار گرفته که از درون و بيرون بنا، آجرهاي ۲۵ سانتيمتر و در ميانه پايه، خشت به کار رفته است.

وي با اشاره به اينکه مصالح اصلي ساخت مسجد مس سر خشت و گل و در برخي قسمت‌ها آجر است، اظهار داشت: بلندي گنبد اين مسجد ۱۴ متر است و اين بنا داراي سه در ورودي به سوي مغرب، شمال و شرق است.

شهرستان دليجان از توابع استان مرکزي با ۴۵ هزارنفر جمعيت در مرکز کشور و کمربندي راه ارتباطي استان‌هاي جنوبي و غربي به تهران و شمال کشور قرار دارد.

کاروانسرا و پل دو دهک، مجموعه بازار نراق، امامزاده سليمان، امامزاده يحيي، امامزاده بي‌بي زبيده خاتون، غار شگفت‌انگيز نخجير، کاروانسرا و قلعه و غار کهک، بادگيرها و آب انبارها و منازل تاريخي نراق از جمله جاذبه‌هاي گردشگري شهرستان دليجان به شمار مي‌روند.

پیمایش به بالا