دومين خانواده پولدار بريتانيا، خريدار نقاشي ۱۵ ميليون دلاري ونگوگ

وقتي برنده اول حراج فوق‌العاده ساتبيز در پاريس نتوانست پول لازم را براي خريدن يکي از تابلوهاي ونسان ونگوگ فراهم کند، نوبت به يکي از خانواده‌هاي پولدار بريتانيا رسيد تا با دادن ۱۵ ميليون دلار نقاشي «نمايي از خيابان مون‌مارت» را از آن خود کنند.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، خانواده روبن که بر اساس آخرين برآوردها با دارايي ۱۶ ميليارد پوندي دومين خاندان ثروتمند بريتانيا هستند، چندان چهره‌هايي شناخته‌شده نيستند اما آنقدر پول دارند که بتوانند فقط ۱۵ ميليون دلارش را براي خريدن يک تابلو از ونگوگ هزينه و آن را بالاي مبل سالن پذيرايي از ديوار آويزان کنند.

سايمن و ديويد روبن در خانواده‌اي يهودي با تبار عراقي در بمبئي هند به دنيا آمدند و در دهه ۱۹۵۰ وقتي نوجوان بودند پا به خاک انگلستان گذاشتند. ديويد وارد تجارت آهن و فولاد و سايمن سراغ تجارت فرش رفت. دو برادر بعدها به هم پيوستند و در دهه ۱۹۹۰ در صنعت فولاد روسيه سرمايه‌گذاري کردند. حالا آنها از چهره‌هاي پيشرو در حوزه ملک و املاک دنيا هستند و دستي هم در کار خير دارند. خاندان روبن سال گذشته ۸۰ ميليون پوند براي ساختن يک دانشکده جديد در دانشگاه آکسفورد اهدا کردند.

مجموعه آثار هنري خانواده روبن را ليزا روبن مديريت مي‌کند که در موسسه هنري ساثبيز درس خواند و سپس در بخش هنر معاصر اين حراج‌خانه کار کرد. او چند سال پيش از ساثبيز بيرون آمد. ليزا در حراجي ساثبيز در روز ۲۵ مارس در پاريس براي خريدن «نمايي از خيابان مون‌مارت» به شکل ناشناس با يک مجموعه‌دار آسيايي رقابت کرد تا قيمت از پنج تا هشت ميليون يورو بسيار فراتر برود. با اينکه به نظر مي‌رسيد نماينده خانواده روبن با ۱۳ ميليون يورو برنده شده اما در لحظه آخر ورق برگشت.

يک خريدار اينترنتي درست در لحظه پاياني ۱۴ ميليو ن يورو را پيشنهاد داد که پذيرفته شد. گرچه پشت صحنه يک نمايش ديگر در جريان بود و به نظر مي‌رسيد خريدار مرموز اينترنتي نه ميل به خريدن دارد نه توان و پول آن را. او حتي منکر ارائه دادن پيشنهاد ۱۴ ميليون يورويي شد. به همين دليل، سازمان‌دهندگان حراج تصميم گرفتند پس از ارائه آخرين اثر بار ديگر نقاشي ونگوگ را چوب حراج بزنند و اين بار خريدار لندني با ۱۱ ميليون و ۲۵۰ هزار يورو (۱۳ ميليون يورو با تمام هزينه‌ها) صاحب تابلو شد.

البته در اين ميان کسي که بيش از همه ضرر کرد، مالک فرانسوي تابلو بود که در کمتر از يک ساعت درآمدش از فروش اين تابلو حدود ۲.۷۵ ميليون يورو کاهش يافت. هر چند اين را هم بايد در نظر گرفت خانواده فرانسوي پيش از سال ۱۹۲۰ با رقمي در حدود ۱۰۰۰ دلار «نمايي از خيابان مون‌مارت» را خريده بودند و پس از يک قرن صاحب ۱۳ ميليون يورو (۱۵ ميليون دلار) شدند.

يک روز پس از پايان حراجي ساثبيز در پاريس، هويت خريدار تابلو ۱۵ ميليون دلاري ونگوگ افشا و مشخص شد خاندان پولدار روبن آن را صاحب شده‌اند. خود اين خانواده هم ماجرا را تاييد کردند و حالا مساله اين است که «نمايي از خيابان مون‌مارت» کجا بايد نصب شود. آنها چند عمارت اشرافي در لندن و موناکو و يک کشتي تفريحي ۶۰ ميليون پوندي دارند.

پیمایش به بالا