کشف قديمي‌ترين سکه کانادا

محققان اعلام کردند: سکه طلاي چند صد ساله‌اي که اخيرا در کانادا از دل خاک بيرون آورده شده، قديمي‌ترين سکه‌اي است که تاکنون در اين کشور کشف شده است.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، يک علاقه‌مند به تاريخ به نام «ادوراد هاينس» اين سکه طلا را در يک محوطه باستان‌شناسي واقع در استان «نيوفاندلند» کشور کانادا کشف کرده است. نام اين محوطه براي جلوگيري از هجوم جويندگان طلا اعلام نشده است.

بر اساس قوانين کانادا، يابندۀ يک شيء تاريخي يا فسيل ارزشمند بايد اکتشاف را به دولت گزارش دهد، مگر در مواردي که به يابنده مجوز اعطا شده باشد. خارج کردن يک شيء از بافت تاريخي نيز جرم محسوب مي‌شود.

اين سکه طلا که اخيرا کشف شده است به حوالي ۱۴۲۲ تا ۱۴۲۷ ميلادي تعلق دارد و کارشناسان معتقدند در انگلستان ضرب شده است. اين سکه در حقيقت به دوران حکومت «هنري ششم» ـ پادشاه انگلستان بين سال‌هاي ۱۴۲۲ تا ۱۴۶۱ و مجدداً از ۱۴۷۰ تا ۱۴۷۱ و پادشاه فرانسه از ۱۴۲۲ تا ۱۴۵۳ ميلادي ـ تعلق دارد. او که تنها فرزند «هنري پنجم» بود در ۹ ماهگي و پس از درگذشت پدرش به تخت پادشاهي انگلستان رسيد و پس از درگذشت پدربزرگش، يعني «چارلز ششم» تاج و تخت فرانسه را تحويل گرفت.

اين‌که چطور اين سکۀ ضرب‌شده در انگلستان از «نيوفاندلند» سر درآورده است، هنوز مشخص نيست؛ چرا که اروپايي‌ها تا سال ۱۹۴۷ هنوز به سواحل «نيوفاندلند» دسترسي نداشتند.

پیمایش به بالا