نقاش و مجسمهساز برجسته اسپانيايي در آثارش توجه خاصي به ورزش داشت و حتي تعدادي از آنها را نيز براي خريد بليت رويدادهاي ورزشي فروخت!

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، پابلو روئيز پيکاسو درست نيمقرن پيش در مُوژَن فرانسه درگذشت. چگونه يک هنرمند بزرگ آثارش را براي خريد بليت يک مسابقه گاوبازي فروخت و چگونه ورزش روي کار او تأثير گذاشت.
علاقه به بارسلونا
پابلو پيکاسو به چند رشته ورزشي علاقه فراواني داشت. اين هنرمند بارها و بارها فوتبال و بوکس را در آثارش به تصوير کشيد. او تا اندازه زيادي مجذوب گاوبازي شده بود و به طور مداوم در مسابقات گاوبازي به عنوان تماشاگر حضور داشت.
به گفته دکتر مايک اوماهوني، مورخ هنر، «سرگرميهاي اصلي پيکاسو بوکس و گاوبازي بودند ولي در ادامه به سمت فوتبال کشيده شد. فوتبال براي او در دهه ۱۹۶۰ به سرگرمي اصلي تبديل شد. به نظر ميرسد علاقه او به فوتبال به خاطر بارسلونا بوده است؛ شهري که او قبل از نقل مکان به پاريس، چند سال را در آنجا گذراند.

فوتباليست – ۱۹۶۵
پيکاسو بارها به موضوع فوتبال در گرافيک و مجسمهسازي پرداخت. يکي از آثارش در مجسمهسازي اثري به نام «فوتباليست» بود که سال ۱۹۶۵، هفت سال پيش از مرگش، ساخت. اين مجسمه فوتباليستي را نشان ميدهد که پايش در هوا و آماده ضربهزدن به توپ است.
سال ۲۰۱۲ اين مجسمه به قيمت ۴۰۰۰۰ پوند در حراجي کريستي لندن از سوي کلکسيونري فرانسوي خريداري شد.
جام جهاني روسيه به خاطر نقاشي پيکاسو

فوتبال – ۱۹۶۱
اثر ديگري از پيکاسو با همين موضوع، نقاشي «فوتبال» است که سال ۱۹۶۱ کشيده شد. در مرکز يک توپ زرد قرار دارد که بازيکنان به دنبالش ميدوند. بازيکنان هيچ ويژگي مشخصي به جز لباسهاي آبي و قرمز ندارند.
سال ۲۰۱۴ شايعاتي مبني بر اينکه تابلوي پيکاسو توسط ولاديمير پوتين، رئيسجمهوري روسيه، به ميشل پلاتيني، رئيس برکنارشده پيشين يوفا، تحويل داده شده، وجود داشت؛ چرا که در جريان انتخاب روسيه به عنوان ميزبان جام جهاني ۲۰۱۸، پلاتيني به روسيه راي داد. با اين حال پلاتيني اين اخبار را تکذيب کرد و تلاش پليس براي يافتن نقاشي پابلو پيکاسو از او را کاملا مزخرف خواند: «پليس فرانسه مطمئن بود که من يک تابلوي پيکاسو دارم، زيرا در روزنامه انگليسي مطالبي وجود داشت که آن را از پوتين دريافت کردهام. آنها به دنبال اين بودند که ببينند آيا من نقاشي پيکاسو دارم يا خير. اين حرف کالا مزخرف است.»
فروش نقاشيها براي خريد بليت يک مسابقه گاوبازي

پابلو پيکاسو با همسرش فرانسوا ژيلو و پسرش کلود در يک رويداد گاوبازي، ۱۹۵۵
پيکاسو اغلب در مسابقات گاوبازي به عنوان تماشاگر حضور داشت. اين هنرمند عاشق اين نمايش محبوب در اسپانيا بود. او در دَه سالگي با گاوبازي آشنا شد؛ زماني که پدرش براي اولين بار او را به محل برگزاري يک رويداد گاوبازي برد.
پيکاسو ماتادورها را تحسين ميکرد و ميان آنها دوستان زيادي هم داشت. او کارهاي زيادي را به گاوبازي اختصاص داد. در ابتداي جواني، پيکاسو نقاشيهاي خود را در نزديکي ميدان رقابت گاوبازي ميفروخت و با درآمد حاصل از آن، بليتهاي گاوبازي را خريداري ميکرد.

پيکادور زرد، ۱۸۸۹
تابلوي «پيکادور زرد» سال ۱۸۹۰ يکي از اولين نقاشيهايي است که پيکاسو تحت تأثير گاوبازي کشيد.
پيکاسو لباس هم طراحي ميکرد. سال ۲۰۱۴ چندين ماتادور با لباسهاي اين هنرمند وارد عرصه رقابتها شدند. يکي توسط خود پيکاسو طراحي شده بود و بقيه بر اساس نقاشيهاي اين هنرمند دوخته شدند.
بوکسورها را به اندازه دلقکها دوست داشتم
نورمن ميلر، نويسنده، در کتابش با عنوان «پرترهاي از پيکاسو در جواني» نوشته است که اين هنرمند قدرت بدني بوکسورها را تحسين ميکرد و به اينکه در کنارش افرادي وجود دارند که به بوکس مشغولاند افتخار ميکرد. علاقه او به بوکس خيلي زياد بود. او از مبارزه مانند يک اثر هنري لذت ميبرد. او به همان اندازه که دلقکها را دوست داشت، بوکسورها را نيز دوست داشت.

بوکسور – ۱۹۰۲
چه ورزشهاي ديگري در آثار پيکاسو منعکس شدند؟

هارلکين سوار بر اسب – ۱۹۰۵
پيکاسو علاوه بر همه اينها، دوچرخهسواران، سوارکاران و شمشيربازان را نيز به تصوير کشيد. اين نقاشيها مربوط به سالهاي ۱۸۹۳-۱۸۹۸ بوده است. اين هنرمند سال ۱۹۱۰ مسابقات قايقراني و شطرنج را در آثار خود به تصوير کشيد اما بيشتر نقاشيهاي آن سال به آکروباتها اختصاص داشت.

شطرنج، ۱۹۱۱
