شهرداري لاهه به اثر موندريان تبديل شد

شهر لاهه به افتخار هنرمند معروف هلندي پيت موندريان اثر اين هنرمند را در ابعاد ساختمان شهرداري رونمايي کرد.

به گزارش گالري آنلاين، مقامات هلندي روز جمعه اثري که بزرگترين نقاشي موندريان نام گذاري شده است، رونمايي کردند. اين کار با هدف بزرگداشت هنرمند معروف هلندي "پيت موندريان" که در قرن گذشته در جنبش هاي مدرن هنري تاثيرگذار بوده، انجام شده است.

ماکت ساخته شده، از چوب هاي نازک روي ورق هاي پلاستيکي تشکيل شده و با خطوط سياه و سطوح آبي، قرمز و زرد ويژگي هاي آثار موندريان را در اطراف ساختمان شهرداري شهر لاهه به نمايش گذاشته است.

موندريان در تلاش بود تصاوير خود را از ساده‌ترين عناصر بسازد: خطوط مستقيم و رنگ‌هاي خاص. او دنبال گونه‌اي نقاشي برپايه وضوح و انضباط بود که به شکلي قوانين علمي يا رياضي جهان را نشان دهد.

هربرت برينکمن سخنگوي شهرداري به خبرگزاري فرانسه گفته است: شوراي شهر لاهه تصميم گرفته است به افتخار هنرمند جهاني و شناخته شده ي هلندي موندريان، بخشي از سال نماي ساختمان شهرداري را به اثر وي اختصاص دهد.

اين اتفاق مصادف است با صدمين سالگرد آغاز شکل گيري اين آثار با خطوط جسورانه افقي و عمودي همراه با رنگ هاي اصلي.

به گزارش اين مقام مسئول، اختمان هايي ديگري در شهر لاهه جهت مشابه سازي به آثار موندريان در نظر گرفته شده است و يکي از بزرگتريم مجموعه آثار اين هنرمند نيز در اين شهر قرار دارد.

پيت موندريان، در سال ۱۸۷۲ در آمرسفورت هلند به دنيا آمد. مدتي خودآموزي مي‌کرد و در کلاس‌هاي شبانه‌روزي درس طراحي مي‌گرفت. در سال‌هاي ۱۸۹۲–۱۸۹۴ در آکادمي آمستردام نقاشي ياد گرفت. اولين نمايشگاه نقاشي اش درآمستردام بود و در همين شهر شروع به کار کرد. در ۱۹۰۹ به انجمن تئوسوفي پيوست. در ۱۹۱۲ به پاريس رفت و کارهاي خود را در سالن مستقل‌ها نمايش داد. وي در اوت ۱۹۱۴ به هلند برگشت.

موندريان هنرمندي بود با تعلقات عرفاني که به عنوان يکي از برجستگان انتزاع هندسي – بر هنرو معماري مدرن تأثير وسيع و عميقي داشته‌است. او با طرح نظريه نئوپلاستيسيسم – تحول بزرگي در انتزاع (ناب) به وجود آورد.

«کمپوزيسيون شماره ۱۰» اثر پيت موندريان سال ۴۲–۱۹۳۹

وي بسيار تحت تأثير کوبيسم قرار گرفته و تابلوهايي در اين راستا بيافريد. اين آثار در پاييز ۱۹۱۱ در آمستردام به نمايش گذارده شدند. بعد از اين نمايشگاه، او آمستردام را به مقصد پاريس ترک کرد. موندريان تابلوهايش را در چند مرحله تکميل کرده و به پايان مي‌رساند. ابتدا عناصر را به سطوح غير هم فرم تجزيه کرده و سپس با تفکيک رنگها مرحله به مرحله پيش مي‌رفت.

پیمایش به بالا