خراساني‌زاده: خادم تمامي هنرمندان تجسمي با هر تفکر و ذهنيتي هستيم

محمد خراساني‌زاده مديرکل هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشستي صميمانه با کارمندان اين اداره کل ديدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهاي تجسمي، نشست صميمانه محمد خراساني‌زاده مديرکل هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با کارمندان اين اداره کل در سالن جلسات معاونت امور هنري برگزار شد. 

در آغاز اين نشست، هر يک از همکاران حاضر، نکات، نظرات انتقادات و پيشنهادات خود را نسبت به وضعيت و عملکرد اداره کل هنرهاي تجسمي بيان کردند و سپس محمد خراساني‌زاده به بيان نکاتي در زمينه اظهارات مطروحه پرداخت. 

مديرکل هنرهاي تجسمي در آغاز سخنان خود ضمن تبريک ايام نوراني دهه کرامت و گراميداشت حماسه آزادسازي خرمشهر، گفت: جلسه امروز ما چندان من‌باب آشنايي نيست. چون پيش‌تر با ۹۰ درصد دوستان و همکاران آشنا شده‌ايم. پيش از اين در موزه و موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر هم حضور يافتم و با همکاران اين دو بخش گفت‌وگو کرديم. دو بازوي اصلي ما، موزه و موسسه هستند که در کنار همديگر يک خانواده را تشکيل مي‌دهيم. 

او افزود: ما مي‌توانيم دو مسير را انتخاب کنيم؛ مسير اول، مسير اداري و رسمي است که کارها طبق روال مرسوم اداري انجام شود. اما مسير دوم اين است که عزم کنيم در کنار پيشبرد امور، رفاقت‌ها را توسعه داده و نگاه خانوادگي را به يکايک اعضاي اين خانواده تعميم دهيم. نگاه دوم، نگاهي همدلانه است و درصورتي اتفاق مي‌افتد که همه بخواهند. من علاقه‌مندم همه به هم کمک کنيم تا مسير دوم پيموده شود.

خراساني‌زاده بيان کرد: ما بايد بدانيم که در کجا ايستاده‌ايم و وظيفه‌مان چيست. آيا ستاد هستيم يا صف؟ اگر اين را ندانيم، مسير را به اشتباه مي‌رويم. من درباره اينکه چه هستيم، قضاوتي ندارم اما اينکه چه بايد باشيم را مي‌توان مورد تحليل قرار داد. بايد بدانيم که هيچ‌کجاي کشور چنين مرکزي(مرکز هنرهاي تجسمي) با چنين کارويژه‌اي وجود ندارد. ما بالاترين جايگاه حاکميتي حوزه هنرهاي تجسمي و واسطه‌ هنرمندان و حاکميت هستيم. جايگاه مقررات‌گذار و تعيين‌کننده سياست‌هاي کلان و اجرايي را داريم و بايد سياست‌هاي کلان کشور را بسنجيم. لازم است شأن و جايگاه مرکز را بشناسيم. توقعم از شما اعضاي خانواده اين است که همه در کنار هم رشد کنيم. با اينکه سال‌ها از شکل‌گيري اين مرکز گذشته، اما هنوز در برخي موارد اشتباه عمل مي‌شود.

مديرکل هنرهاي تجسمي بيان کرد: تعامل با استان‌ها براي ما يک پيشنهاد نيست، بلکه يک الزام است. من در تمام اين سال‌ها سياست واحدي در زمينه هنرهاي تجسمي در استان‌ها نديده‌ام. ما بايد به شأن اصلي‌مان يعني مرجعيت تخصصي حوزه هنرهاي تجسمي در مقياس کشور بازگرديم؛ چراکه سياستگذار هستيم.  ناظر به اين ضرورت، به يک بازآرايي نياز داريم. 

او تصريح کرد: بايد به هنرمندان خدمت‌رساني بکنيم. لازم است بدانيم که ما خادم آنها هستيم. بکوشيم که خدايي ناخواسته نه حقي ضايع شود، نه تبعيضي باشد و نه کارهايمان باقي بماند. 

مديرکل هنرهاي تجسمي بيان کرد: اکنون شاهد هستيم که مرکز هنرهاي تجسمي از شأن و دليل ايجاد خود خارج شده است. البته اين بدان معنا نيست که در دوره‌هاي پيشين کاري صورت نگرفته، حتما کارهاي بزرگي صورت گرفته است و من دست تک‌تک عزيزاني که پيش از بنده در اين مسند حضور داشته‌اند را به گرمي مي‌فشارم. ما بايد پيشينيانمان را تکريم کنيم وگرنه مشمول تکريم قرار نمي‌گيريم. بنده خاک درگه اهل هنر و خادم تمام هنرمندان حوزه تجسمي با هر ذهنيت و تفکري هستم و دست هنرمندانمان را مي‌بوسم. 

خراساني‌زاده عنوان کرد: يکي از مسائل اصلي ما، مسئله مالي است. ما مي‌توانيم فعاليت‌هاي متعددي را  با استفاده از ظرفيت‌هاي بخش خصوصي پيش ببريم. کمااينکه موارد متعددي را در استان تهران به نحوي پيش برديم که بودجه‌اي از حاکميت نگرفتيم؛ چراکه بودجه‌اي وجود نداشت. هيچ‌گاه نبايد بگوييم که چون بودجه نيست، پس کار تعطيل! هرگز معطل بودجه نمي‌مانيم و هيچ رويدادي را به خاطر کسري بودجه تعطيل نمي‌کنيم. 

مديرکل هنرهاي تجسمي بيان کرد: به اميد خدا کارهاي عقب‌مانده را به سرعت پيش خواهيم برد. درخصوص روندها و فرايندها، هرجا که فکر مي‌کنيد دست و پاگير است، پيشنهاد اصلاحش را ارائه کنيد. من توقع نقد دارم و از آن استقبال مي‌کنم، حتي اگر به تندترين زبان‌ها باشد.بکوشيم در کنار نقد، راهکار هم ارائه دهيم.

او در بخش ديگري از سخنان خود از تشکيل شوراي هماهنگي در اداره کل هنرهاي تجسمي خبر داد و افزود: ما شورايي را در داخل اداره کل خواهيم داشت که براي پيشگيري از کارهاي جزيره‌اي تشکيل مي‌شود. اين شورا باحضور رييس اداره کل، رؤساي موزه هنرهاي معاصر و موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر، مسئول روابط عمومي و مسئول حوزه رياست اداره کل تشکيل خواهد شد و جلسات آن به صورت هفتگي برگزار مي‌شود. مي‌کوشيم با نمايندگان استان‌ها هم چنين جلساتي را برگزار کنيم و با آنها ارتباط بگيريم و کمک‌کارشان باشيم. روابط عمومي ما صرفا روابط عمومي مديرکل يا اداره کل هنرهاي تجسمي نيست، بلکه نماينده حوزه تجسمي همه ايرانيان چه در داخل و چه در خارج از کشور است. نگاه ما به اين حوزه، نگاهي فرابخشي است. 

خراساني‌زاده با اشاره به لزوم بازنگري در شرح وظايف همکاران اداره کل و موزه هنرهاي معاصر، بيان کرد: در فرهنگ سازماني، بايد خودمان پيشران حرکت باشيم. در اين راستا لازم است شرح وظايف همکاران بازنگري شود. در اين زمينه گام اول در مرکز و سپس در موزه برداشته خواهد شد. توقعم اين است که با همدلي و کمک همکاران، اين شرح وظايف به روز شود. 

او تصريح کرد: موضوع رشد و ارتقاي همکاران هم بسيار جدي است. موزه هنرهاي معاصر يک کلاس آموزشي است که مي‌توان از ظرفيت‌هاي آن بهره برد. همه ما بايد به رشد و ارتقاي يکديگر کمک کنيم و از اين ظرفيت و دارايي به خوبي بهره‌برداري کنيم. رشد و ارتقاي همکاران بايد در اولويت باشد. امام حسن عسکري (ع) فرمودند: «ملعون است کسي که ديروزش از امروزش بدتر باشد و خسران‌زده است کسي که امروزش با ديروزش يکسان باشد.»

مديرکل هنرهاي تجسمي در پايان خاطرنشان کرد: هر پيشرفتي که در زندگي همکارانمان ايجاد شود، بايد از سوي اداره کل مورد تشويق قرار گيرد. من همواره شنونده نکات شما هستم و بهترين هديه برايم اين است که عيب‌هايم را به من تذکر دهيد.

پیمایش به بالا