واحدي: برگزيدگان جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران مي‌توانند به هنرمنداني بين‌المللي تبديل شوند

جعفر واحدي، دبير اجرايي سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران گفت: بسياري از هنرمنداني که در دوره‌هاي پيشين جشنواره برگزيده شده‌اند، اکنون به چهره‌هايي ملي و حتي بين‌المللي تبديل شده‌اند و اين امکان، همواره براي هنرمندان جوان فراهم است.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ستاد خبري سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران، جعفر واحدي، رئيس موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر و دبير اجرايي سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران درباره اين رويداد هنري بيان کرد: هدف از برگزاري جشنواره سال‌ها است که مشخص شده و اکنون در مرحله‌اي نيستيم که روند کلي را تغيير دهيم. باوجود اين، هر سال تلاش مي‌کنيم که نقاط ضعف دوره‌هاي پيشين را رفع کنيم.

او افزود: جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران، رويکردي مشخص دارد و آن، شناسايي چهره‌هاي جوان و برندسازي هنرمندان کشورمان است. در دوره‌هاي پيشين جشنواره هم اين رويکرد اثبات شده است. بسياري از هنرمنداني که در دوره‌هاي پيشين جشنواره برگزيده شده‌اند، اکنون به چهره‌هايي ملي و حتي بين‌المللي تبديل شده‌اند و اين امکان، همواره براي هنرمندان جوان فراهم است. شرکت در جشنواره هم به فروش آثار هنرمندان کمک کرده و هم باعث شده است که در بسياري از جشنواره‌هاي ملي و بين‌المللي به عنوان داور يا مربي حضور پيدا کنند.

دبير اجرايي سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران اضافه کرد: متاسفانه بسياري از هنرمندان تجسمي هستند که به دلايل مختلف نمي‌توانند هنرشان را عرضه کنند و با بازاريابي هنر آشنايي کافي ندارند. از اين‌رو ارتباطاتي که در چنين جشنواره‌هايي‌ شکل مي‌گيرد، چه بين استادان دوره و هنرجوها و چه ميان شرکت‌کنندگان با يکديگر مي‌تواند بسيار مفيد و کارساز باشد.

واحدي، موانع زيرساختي را يکي از عوامل عدم جريان‌سازي گسترده جشنواره دانسته و در اين‌باره توضيح داد: نمي‌‌توان گفت که رسالت جشنواره در راستاي جريان‌سازي، به طور کامل محقق شده است؛ زيرا همواره موانع زيرساختي وجود دارند. براي مثال، يکي از موانع موجود، عدم دسترسي مناسب بعضي از هنرمندان ساکن روستا به اينترنت است. بسياري از افرادي که در روستاها حضور دارند، از استعداد هنري خوبي برخوردارند اما اگر حمايت نشوند خلاقيتشان از بين مي‌رود. ما همواره به تلاش‌هايمان در راستاي بهبود سطح کيفي و اجرايي جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران ادامه مي‌دهيم و اميدواريم که اين موانع، هرسال، کمتر شوند.

او در بخش ديگري از سخنان خود گفت: طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت‌گرفته درنظر داريم پس از پايان جشنواره نيز ارتباطمان را با هنرجويان از طريق فضاي مجازي حفظ کنيم و اين عزيزان را رها نکنيم. وقتي ارتباط مستمر باشد، امکان تخصيص کمک و حمايت نيز بيشتر خواهد بود.

رئيس موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر، حضور چهره‌هاي جوان در ترکيب شوراي سياست‌گذاري سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران را غنيمتي بزرگ دانسته و عنوان کرد: چندين نفر از هنرمنداني که امسال در شوراي سياست‌گذاري جشنواره همراه ما هستند، خود جزو برگزيدگان دوره‌هاي پيشين جشنواره‌اند. بي‌شک تجربه‌ اين دوستان در روند اجرا و کيفيت برگزاري جشنواره بسيار کارساز و موثر خواهد بود.

واحدي مهمترين تفاوت جشنواره سي‌ام با دوره‌هاي پيشين را تفکيک شرکت‌کنندگان به جوانان و نوجوانان دانست و گفت: اين تفکيک، باعث شکل‌گيري رقابتي عادلانه‌تر ميان هنرمندان شرکت‌کننده مي‌شود.

دبير اجرايي سي‌امين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران از حضور اتباع کشور‌هاي ديگر در اين دوره از جشنواره خبر داد و گفت: اتباعي که ساکن ايران هستند و با فرهنگ اسلامي و ايراني ما آشنايي دارند، مي‌توانند در اين دوره از جشنواره شرکت کنند. امسال، موضوع «ايران دوست‌داشتني» را انتخاب کرده‌ايم که ظرفيت بسيار وسيعي دارد و باعث مي‌شود هرکس که ايران را دوست دارد، بتواند در جشنواره حضور يابد. 

او در بخش پاياني اظهارات خود عنوان کرد: در هنرهاي تجسمي ديدگاه‌هاي متفاوت بسياري وجود دارد؛ هنرمندان با هر سليقه‌‌ و ذائقه‌اي مي‌توانند در جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان ايران شرکت کنند. هدف ما ارتقاي سطح کيفي آثار هنرجويان، بدون در نظر گرفتن سلايق شخصي است.

پیمایش به بالا