مرمت بازار تاريخي ساوه آغاز شد

رييس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي ساوه گفت: مرحله جديد مرمت بازار تاريخي ساوه با هفت ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شده، آغاز شد.

به‌گزارش گالري آنلاين به نقل از ميراث‌آريا، رضا اياز امروز پنج‌شنبه  9 شهريور 1402 اظهار کرد: در اين مرحله اصلاح و مرمت قستهاي فرسوده و بخشي از سقف راسته بازار و همچنين کاهگل و اندود تيمچه نبوي زاده انجام مي‌شود.

رييس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان ساوه اضافه کرد: مرمت بازار تاريخي ساوه از چند سال گذشته آغاز شده که امسال اعتبار تخصيص آن با بيش از ۲ برابر از سه ميليارد ريال پارسال به هفت ميليارد ريال رسيده است.

اياز با بيان اينکه بازار تاريخي ساوه متعلق به دوره صفوي است، اضافه کرد: به علت قديمي بودن کانل تاسيسات زيرساختي از جمله شبکه توزيع برق، آب و گاز کف بازار بهسازي کف و کانال براي جلوگيري از حوادث احتمالي ضروري است.

او گفت: مقرر بود شهرداري ساوه در راستاي مسووليت‌هاي اجتماعي خود نسبت به اين مهم اقدام کند که علي رغم تلاش‌هاي صورت گرفته تاکنون اين برنامه اجرا نشده است.

مجموعه تاريخي بازار ساوه مربوط به دوره صفوي است، امتداد اين بنا از شمال به خيابان امام خميني (ره) و از جنوب در ميدان انقلاب واقع شده است. اين اثر در تاريخ ۱۵ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۶ به‌عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

اين بازار حدود ۶۰۰ متر طول دارد و در آن انواع حجره‌ها با انواع شغل‌ها مشغول به کسب و کار هستند. بازار تاريخي ساوه داراي چند دالان، مسجد، چهارسو و تيمچه است و در انتهاي جنوبي بازار و در ميدان انقلاب، مسجدي به چشم مي‌خورد به نام مسجد انقلاب که بسيار بزرگ و ديدني است.

پیمایش به بالا