اسامي هشت تن از مفاخر برجسته آموزش عرصههاي موسيقي، هنرهاي تجسمي، نمايشي و هنرهاي سنتي ايران که قرار است در جايزه سرو ايراني از آنها تجليل شود، اعلام شد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي دفتر برنامه ريزي و آموزش هاي هنري وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي، در آيين اختتاميه دومين دوره جايزه «سرو ايراني» که به همت دفتر برنامهريزي و آموزشهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار ميشود، از هشت تن از مفاخر برجسته عرصههاي موسيقي، هنرهاي تجسمي، نمايش و هنرهاي سنتي ايران تجليل خواهد شد. اين هنرمندان تأثيرگذار، هر يک نقشي بيبديل در اعتلاي فرهنگ و هنر اين سرزمين داشتهاند و در طول ساليان، ميراثي ماندگار براي نسلهاي آينده بهجا گذاشتهاند.
موسيقي
– «استاد رشيد وطندوست» از چهرههاي ماندگار موسيقي ايران است. از پنج سالگي به اپرا علاقهمند شد و از هفت سالگي آوازخواندن را آغاز کرد. ايشان پس از پذيرفته شدن در آزمون هنرستان آواز رودکي و گذراندن دوره سُلفژ، سه سال زير نظر «ميکل کازاتو»، استاد آواز ايتاليايي، به تربيت صدا و فراگرفتن فنون آواز کلاسيک پرداخت. سپس در حدود سال ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ به استخدام اپراي تهران درآمد و از سال ۱۳۴۸ سي و شش اپرا را به صحنه برد. استادوطن دوست حدود ۲۰ سال سوليست يا تکخوان ارکستر سمفونيک تهران به رهبري حشمت سنجري و حدود ۱۰ سال سوليست ارکستر ملي ايران به رهبري فرهاد فخرالديني بود. در سال ۱۳۶۷ از طرف شوراي عالي ارزشيابي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نشان درجه يک هنري به استاد رشيد وطن دوست اهدا شد. يکي از آثار ماندگار ايشان سرود «اي ايران» است.
– «استاد مجيد کياني» مدرس موسيقي ايراني، نوازندهٔ سنتور و از چهرههاي ماندگار است. کتاب او با عنوان شناخت هنر موسيقي: سماع رديف، شامل ۱۸ دفتر است. تدريس درس رديف موسيقي ايران در دانشگاه تهران به مدت ۲۳ سال، مديريت مرکز حفظ و اشاعه موسيقي ايران، رئيس گروه موسيقي فرهنگستان هنر و عضو شوراي عالي يونسکو در ايران بوده است.
هنرهاي تجسمي
– «استاد مهدي حسيني» ديپلم خود را در تهران و ليسانس و فوق ليسانس را در آمريکا اخذ کرد. از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۹۳ در بيش ۶۰ نمايشگاه انفرادي و گروهي داخلي و بينالمللي شرکت داشته است. استاد حسيني در تاليف و ترجمه هم بسيار پر کار بود. ۱۰ کتاب و بيش از ۵۰ مقاله از سوي ايشان نگارش و ترجمه شده است. ايشان يکي از تاثيرگذارترين اساتيد آموزش و پژوهش هنر است که از سوابق ايشان ميتوان به مدير کانون هنرهاي تجسمي دانشگاه فارابي، مدير گروه نقاشي دانشگاه هنر، رييس دانشکده هنرهاي کاربردي دانشگاه هنر و پژوهشگر نمونه سال، اشاره کرد.
– «استاد محمدرضا دادگر» ديپلم را در هنرستان هنرهاي زيباي تهران، کارشناسي گرافيک را در دانشکده هنرهاي زيبا، کارشناسي ارشد رشته نقاشي را در همين دانشگاه و دوره تصويرگري کتاب کودک و نوجوان را در توکيو ژاپن اخذکرده است. استاد دادگر براي کتابهاي بسياري تصويرگري کرده است. همچنين براي آثار گرافيک و تصويرگري خود جوايز داخلي و بينالمللي پر شماري دريافت کرده است. مديريت مرکز گرافيک کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، عضويت در هيئت علمي دانشگاه هنر، معلمي گرافيک و تصويرسازي دانشگاههايي، چون دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و دانشکده هنر دانشگاه الزهرا، برخي از فعاليتهاي اجرايي او است.
نمايش
– «استاد مهيندخت ميهن» تحصيلات خود را در زمينه زيباشناسي چهره و گريم براي صحنه شامل: تئاتر، اپرا و باله و گريم براي دوربين شامل: سينما، تلويزيون، عکاسي پرتره و همچنين ساخت انواع ماسک را در کشور فرانسه گذراند. پس از بازگشت به ايران از سال ۱۳۵۵ سرپرستي واحد گريم و ماسک اداره تئاتر را برعهده گرفت. کتاب "گريم براي تئاتر" از تأليفات ايشان است که در سراسر ايران تدريس ميشود. استاد ميهن بيش از ۲۴ سال مدرس اين رشته در دانشکدههايي چون هنرهاي زيبا، دانشگاه تهران، دانشکده سينما و تئاتر و دانشگاه هنر بوده است. ايشان داراي نشان درجه يک فرهنگ و هنر و ملقب به “مادر گريم تئاتر ايران” است.
– «استاد احمد کاميابيمسک» سال ۱۳۴۶ وارد دانشکده ادبيات مشهد شد و مقطع کارشناسي ارشدِ رشته ادبيات فرانسه را در دانشگاه تهران گذراند. در سال ۱۳۵۱ براي ادامه تحصيل به فرانسه رفت. دو ديپلم گرفت و يک کارشناس ارشد ديگر نيز در ادبيات مدرن به دست آورد. استاد کاميابي داراي مدرک دکتراي دولتي از دانشگاههاي سوربن و پل والري مُنپليه در فرانسه است. ايشان در مقام نويسنده، مترجم، کارگردان و مدرس دانشگاه در حوزه تئاتر فعاليتهاي گستردهاي داشتهاند. استاد کاميابي مسک در مقام مترجم آثار نويسندگان مهمي همچون اوژن يونسکو و ساموئل بکت را به فارسي برگردانده است.ايشان مدرس دانشگاههاي متعددي همچون دانشگاه سوره و پارس بوده است.
– «استاد خسرو خورشيدي» کارگردان و طراح صحنه باسابقه تئاتر و فارغ التحصيل رشته طراحي و معماري صحنه از آکادمي هنرهاي زيبا و همچنين فارغ التحصيل رشته معماري و مرمت و بازسازي بناهاي قديمي از آکادمي شبانه سنت جاکامو است. خورشيدي طراحي مولف در عرصه طراحي صحنه تئاتر و سينما و تلويزيون او را پدر طراحي صحنه نيز مينامند، خسرو خورشيدي را ميتوان به جرات هنرمندي کم نظير در تاريخ معاصر کشورمان ناميد وي با عشقي بيپايان به خلق طراحي در عرصه تئاتر و سينما وبا بهره گيري از شناخت دقيق در عرصه معماري کوشيد تا در طراحي صحنه نيز با استفاده از دانش آکادميک خود دانشجويان زيادي را پرورش دهد.
هنرهاي سنتي
– «استاد منصور تامسن» از نامداران هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايران است. در ابتدا زير نظر استاد عيسي بهادري نقش قالي را آموخت. تام سن جزو اولين فارغالتحصيلان هنرهاي زيباي اصفهان است. وي در ادامه کاشي و سفال، تذهيب، مينا کاري و ديگر هنرهاي سنتي را نيز در اصفهان و سپس در تهران آموخت و در آموزش و پرورش به کار تدريس پرداخت که تا به امروز کار تدريس را دنبال ميکند.
ديگر جزييات مراسم اختتاميه دومين جايزه سرو ايراني که قرار است هفته سوم ارديبهشت ماه برگزار شود، متعاقبا اعلام خواهد شد.
