پرويز تناولي که عصر روز جمعه 14 آبان ماه آرت بوک "هست و نيست" را در آرت سنتر رونمايي کرد در گفتگو با هنرآنلاين گفت: آرت بوک به معناي واقعي خود در ايران جايگاهي ندارد و اتفاق جديدي در عرصه هنر کشور است و تازه مد شده است. اين در حالي است که هنرمندان بزرگي در جهان پيش از اين آثار خودشان را در قالب آرت بوک عرضه کردهاند.
وي ادامه داد: در آرت بوک مسلم است که يک آرتيست معمولا بايد يک اتفاق اوريجينال رقم بزند و تنها چاپ مجموعه آثار نباشد. مثلا اثري کار دست داشته باشد؛ رسم در همه جاي جهان اينگونه است.
اين هنرمند پيشکسوت گفت: عکسهايي که در آرت بوک "هست و نيست" به چاپ رسيده تنها تعداد محدود و برگزيده شده از دورههاي مختلف فعاليت من است و من خودم معتقدم هر دوره از کار من خودش ميتواند يک کتاب باشد چرا که من آن قدر پر کاري کردهام که تعداد آثارم از شمارش خودم هم خارج شده است.
تناولي گفت: اگر کتاب را در معناي جامع آن بگيريم مسلم است که جايگاه آن داخل کتابخانه است اما اين کتاب که آرتيستها درست ميکنند معمولا به عنوان يک شي هنري محسوب ميشود و براي کتابخانه نيست.
تناولي گفت: آرت بوکها از طرفي نميتواند به طور کامل نشان دهنده سير حرکتي يک هنرمند در جهت استعلاي هنري او باشد. اين را از اين بابت ميگويم که عدهاي به دنبال کشف سير حرکتي و مسائل از اين دست هستند. اين آرت بوکها بيشتر شبيه يک آلبوم هستند که در آن مجموعهاي از آثار به نمايش در آمده است.
وي افزود: من اعتقاد دارم موزه شايد بتواند اتفاق بهتري براي درک سير هنري يک هنرمند باشد تا آرت بوک. من خودم تا جايي که نيرو دارم تلاش ميکنم آثارم را در موزه خودم به نمايش در بياورم. در حال حاضر هم که آثارم در دست شهرداري است اما اينها متعلق به من است و من سعي ميکنم آنها را در موزه خودم به نمايش در بياورم.
اين پيشکسوت هنر مجسمهسازي ايران در پايان به نسل جوان توصيه کرد: راه هنر، راه سختي است. کسي که ميخواهد راه خودش را پيدا کند، آسان نيست و نميشود فوري رفت و خود را به شخصي متصل کرد تا به جايگاهي رسيد. بلکه بايد بيشتر از اينها بايد زحمت کشيد.
