موافقين و مخالفين وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي چه گفتند؟

نمايندگان موافق و مخالف وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي چه گفتند؟

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي صبح ديروز 28 مردادماه در جلسه علني مجلس شوراي  اسلامي بررسي صلاحيت سيد عباس صالحي وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي را آغاز کردند.

موضع صالحي در برابر اقدامات فراي قانون دستگاه‌هاي موازي فرهنگي مشخص نيست

خديجه ربيعي در بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دولت دوازدهم در مخالفت با وزير پيشنهادي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به عنوان نماينده‌ مردم ايران ضمن تشکر از دکتر روحاني به خاطر معرفي وزرايي که بخش قابل قبولي از آنها توانمند و شايسته هستند، اعلام مي‌کنم دکتر صالحي شخصيتي متدين و بزرگوار است که ارتباط خوبي با هر دو بخش فرهنگي و حوزوي و علماي نظام دارد. اين مولفه ظرفيت بسيار خوبي براي تصدي مسئوليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است آن هم وقتي حساسيت‌ها و سختي کار در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي با توجه به تعريف متعددي که جامع‌شناسان از فرهنگ ارائه مي‌دهند کاملاً مشخص است.

نماينده مردم بروجن افزود: فرهنگ شاخصه اصلي تمدن است به خصوص براي جامعه و نظام اسلامي ايران که اين حساسيت‌هاي فرهنگي را دوچندان مي‌کند. به همين دليل حساسيت مسئوليت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ساير وزارتخانه‌ها بالاتر است. من برنامه ارائه شده آقاي صالحي را بررسي کردم و مخالفت من ناشي از آن است که دکتر صالحي با اينکه بسيار خوب به چالش‌ها اشاره کردند اما راهکار نهايي و سازوکار عملياتي ارائه ندادند.

او با بيان اينکه مشکلات اصلي فرهنگ به دليل تعدد دستگاه‌هاي متولي ابعاد مختلفي دارد، اظهار کرد: آقاي صالحي در برنامه‌شان مشخص نکردند که چگونه مي‌خواهند قانونمداري را با توجه به تعدد دستگاه‌هاي موازي اجرايي کنند و مشخص نکردند که اگر دستگاهي برخلاف قانون و فراي قانون عمل کرد موضع‌گيري ايشان چيست؟ اگر دستگاه‌هاي موازي با سياست وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي همخوان نبودند شما چه خواهيد کرد؟

اين نماينده مجلس دهم اضافه کرد: در برنامه آقاي صالحي همچنين اشاره نشده که براي هم‌افزايي و همگرا کردن و هم‌پوشاني اين دستگاه‌هاي متعدد که بعضا باعث تعدد تصميم‌گيري‌ها مي‌شود چه خواهند کرد. با توجه به ارتباط خوب ايشان با بخش فرهنگي و علماي اعظام باز هم اشاره نکردند که نسبت مفهوم زندگي ايراني – اسلامي که قرار است در عرصه فرهنگ تجلي يابد چگونه در جامعه عملياتي و اجرايي مي‌شوند.

ربيعي گريزي نيز به مسائل حوزه ديپلماسي فرهنگي زد و گفت: با توجه به اهميت ارتباطات و تعاملات مناسب در حوزه ديپلماسي فرهنگي به نظر مي‌رسد بايد توجه بيشتري به ديپلماسي فرهنگي دستکم با کشورهاي هم‌زبان و همسايه داشت تا مفاخر فرهنگي کشور ما توسط ديگر کشورها مصادره نشود.

اين نماينده مجلس ادامه داد: در برنامه شما در بخش وظايف قانوني وزارتخانه ۴۰ درصد خلاء وجود دارد و در بخش سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري  و بحث مهمي مثل اقتصاد مقاومتي اين خلاء تا ۴۹ درصد مي‌رسد. دکتر صالحي در مورد اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصاد برنامه عملياتي شما چيست؟ به عنوان مثال شرکت‌هاي دانش‌بنيان در پيچ خم دريافت مجوز درگير مي‌شوند و درعرصه‌هاي فناوري با رويکرد فرهنگي فرصت‌ها از دست مي‌رود. شما چه سازوکاري براي حل اين مشکل ارائه مي‌دهيد. در حمايت از مجوزها و شرکت‌هاي توزيع محتوا و نظارت بر توزيع‌کنندگان فاقد مجوز چه سازوکاري داريد؟

او يادآور شد: سياست‌هاي کلي توليد ملي در حمايت از کار و سرمايه داخلي چه جايگاهي در برنامه شما دارد؟ علي‌رغم تاکيدات رهبري در لزوم توجه به بعد فرهنگي در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي شما هيچ برنامه مدوني به عنوان مثال در حوزه مبارزه با مواد مخدر ارائه نداديد در صورتي که مشخص است تاثيرگذار ترين راه براي پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي بسترسازي در حوزه فرهنگ است.

ربيعي مجدد گريزي به خلاءهاي موجود در برنامه‌هاي وزير پيشنهادي ارشاد زد و گفت: در شرح وظايف ارشاد و در تطابق با برنامه ششم توسعه ۵۰ درصد خلاء مي‌بينيم و ۴۳ درصد خلاء مربوط به برنامه‌ريزي و قانون است آن هم در مقوله‌هاي مهمي مثل عدالت فرهنگي. دکتر صالحي در خصوص مقوله ترويج و تقويت مفاهيم ارزشمندي مثل جهاد، شهادت، حماسه و دستاوردهاي انقلاب و دفاع مقدس هيچ برنامه‌اي نداريد و با توجه به اينکه متولي بخش کتاب و کتابخواني هستيد در برنامه شما اشاره‌هاي عملياتي به راهکارهاي توسعه فرهنگ کتاب و کتابخواني به خصوص در مناطق کمتر توسعه يافته و محروم نشده است. سازوکار عملياتي شما براي اين بخش چيست؟

نماينده مردم بروجن در پايان به نبود برنامه در حوزه هنرهاي نمايشي در برنامه وزير پيشنهادي اشاره کرد و گفت: يکي ديگر از دغدغه‌ها عدم توجه کافي به هنرهاي نمايشي مثل تئاتر و موسيقي و برنامه‌هاي آييني است که جنبه‌هاي مهمي براي جامعه دارد. درخشش جامعه هنري است که فضاي جامعه را درخشان مي‌کند. از شما اتنظار داريم در توضيحاتي که ارائه مي‌دهيد ديدگاه‌هاي خود را در مورد مديريت فرهنگي و وضعيت فرهنگي به صورت دقيق عنوان کنيد.

چيستي حلال و حرام فرهنگي را معلوم کنيد

قاسم ميرزايي نيکو مخالف دوم سيدعباس صالحي وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي طي سخناني، گفت: ما تازه داشتيم به هواي تازه‌اي که سيدرضا صالحي اميري با خود آورده بود، عادت مي‌کرديم که ناگهان با سيدعباس صالحي مواجه شديم؛ مردي که از شهر مشهد آمده؛ شهر کنسرت ممنوع!

او ادامه داد: ما منتظر هستيم که ببينيم که فرهنگ چه زماني به اهالي آن سپرده مي‌شود و به جاي دادن قبر به هنرمندان، به آنها اعتبار و امنيت شغلي مي‌دهند و مشخص شود برنامه صالحي در اين بخش چيست.

ميرزايي نيکو با اشاره به اينکه معرفي کابينه حق رئيس‌جمهور است، گفت: اما نبايد فراموش کنيم که جمله "تکرار مي‌کنم" از سوي سيدمحمد خاتمي مطرح شد که زماني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود و همين جمله تاثير زيادي در پيروزي حسن روحاني داشت.

او ادامه داد:‌ امروز حسن روحاني به مردمي که به او راي دادند و تفکر ۲۴ ميليوني مديون است و نبايد با رفتارها و انتصابات، سلب اعتماد اين تفکر و همچنين جريان اصلاح‌طلبي را به دنبال داشته باشد و به آن ضربه بزند. وزارت ارشاد و مديريت آن حق مسلم نخبگان فرهنگي و هنري است و بايد نخبگان فرهنگي و هنري در مديريت فرهنگ و هنر سهيم شوند.

ميرزايي‌نيکو خطاب به سيدعباس صالحي گفت: براي ما مشخص کنيد که ديدگاه شما در حوزه فرهنگ چيست. ربناي شجريان و پخش آن پيش کش، يک بار براي هميشه معلوم کنيد که حلال و حرام در حوزه فرهنگ چيست؟

او ادامه داد: پاسداشت سيد هنرمند نقاش فرهنگستان هنر و مادر مجسمه مادر که هم اکنون در حبس است را نخواستيم اما بگوييد که وزارت ارشاد چه زماني مي‌خواهد از هفت خوان صدور مجوز رها شود.

نماينده دماوند با اشاره به لزوم توجه به جوانان در حوزه فرهنگ،گفت: امروز ما دل به کارتن‌هاي هادي حيدري و مطالب محمد قوچاني بسته‌ايم، شما بگوييد براي حمايت از هنرمندان چه کرده‌ايد؟ ما هيچ دست خطي از شما در حمايت از کيارستمي و فرهادي نخوانده‌ايم و نديده‌ايم.

ميرزايي نيکو افزود: اينکه آمار کمي توليد و انتشار فيلم و کتاب ارائه مي‌شود و بعضا اين آمار دست‌کاري نيز مي‌شود کافي نيست؛ بايد معلوم شود چند کلنل هنوز در وزارت ارشاد خاک مي‌خورد.

او ادامه داد: بگوييد چه کارهايي کرده‌ايد که نسل جوان هنرمند به آن سوي مرزها نرود؟ براي استفاده بهينه از صفحات اجتماعي و فضاي مجازي چه برنامه‌اي داريد؟

ميرزايي نيکو با اشاره به اينکه ذره‌اي در علاقه ديني و دينمداري سيدعباس صالحي شک ندارد، گفت: به ما بگوييد که در کدام يک از کنسرت‌ها و يا جشن‌هاي فرهنگي هنري و صنفي شرکت کرده‌ايد و خط فکري شما چيست؟

او ادامه داد: اگر وزارت ارشاد به دست اهلش نرسد و مشخص نشود چه برنامه‌اي بر اساس تفکر افرادي که به دولت دوازدهم راي داده‌اند در وزارت ارشاد اجرا خواهد شد راي‌هايي که داده شده به مثابه کالا تلقي مي‌شود و آش همان آش و کاسه همان کاسه خواهد بود.

رسانه‌ها از محدوديت رنج مي‌برند

محمود صادقي به عنوان مخالف وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي در جلسه علني نوبت صبح امروز مجلس با بيان اينکه صالحي از سابقه مديريتي کافي و اقتدار لازم براي مديريت اين حوزه پرچالش برخوردار نيست، گفت: آقاي صالحي در برنامه‌هاي خود به تنوع و تکثر در دستگاه فرهنگي اشاره کرده و نبود شفافيت را به عنوان يکي از چالش‌هاي اين وزارتخانه عنوان نموده اما در نهايت راه‌حلي براي اين مشکلات بيان نکرده است. به نظر مي‌رسد ابهاماتي درباره چگونگي تصميم‌گيري در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد.

وي با طرح اين پرسش که قرار است وزير پيشنهادي چگونه مقابل مداخلات در عرصه فرهنگي ايستادگي کند، گفت: در مقطع فعلي شاهديم که فيلم اکران شده به دليل مداخلات از پرده سينما پايين کشيده مي‌شود. سوال اين است که آيا وزير پيشنهادي قدرت مقابله با اين وضع آشفته را دارد؟

صادقي افزود: از طرف ديگر هنوز اين موضوع در حوزه مطبوعات مبهم است که ايجاد محدوديت براي انعکاس مطالب و تصوير يکي از شخصيت‌هاي محبوب جامعه از کجا آمده و تکليف رسانه‌ها چيست. همچنين درباره هزينه‌کرد بودجه‌هاي هنر ابهاماتي وجود دارد که معلوم نيست قرار است آقاي صالحي چطور آن را رفع کند.

نماينده مردم تهران توضيح داد: جدول ۱۷ در بودجه عمومي جدولي است که تحت عنوان پرداختن به مسائل فرهنگي بسياري از اشخاص و نهادها از آن استفاده مي‌کنند و در مقابل مجلس و ديوان محاسبات نيز پاسخگو نيستند. سوال اين است که وزير پيشنهادي چه برنامه‌اي براي اين جدول بيت‌المال‌سوز دارد چون بر اساس اطلاع ما بعضا اين بودجه تبديل به زمين در شمال کشور مي‌شود.

وي با طرح اين پرسش که برنامه صالحي براي حل مشکلات ساختاري وزارت فرهنگ چيست، افزود: مشکلات جدي در حوزه حمايتي و نظارت وجود دارد. بعضا حمايت‌ها به شيوه‌هاي سنتي و در قالب کمک به فلان شهر يا فلان کتاب و محصول فرهنگي انجام مي‌شود حال اينکه بايد تنوعي در روش‌هاي حمايتي ايجاد شود.

صادقي اضافه کرد: مسئولان فکر مي‌کنند ايران فقط تهران است. سنندج، زاهدان، بندر لنگه، مسجد سليمان و ساير شهرها هم جزو ايران هستند. چرا پس بايد مهم‌ترين رويدادهاي فرهنگي در پايتخت به وقوع بپيوندد؟ آقاي صالحي چه برنامه‌اي براي اين موضوع دارد و چطور مي‌خواهد از ظرفيت و فرصت وجود قوميت‌ها و تنوع‌هاي فرهنگي استفاده کند؟ فرصتي که اکنون به تهديد تبديل شده است.

اين نماينده مجلس با طرح اين پرسش که تا چه وقت قرار است جشنواره‌هاي فجر تنها در تهران برگزار شود؟ گفت: آقاي صالحي آيا شما توان رفع تداخل وظايف بين هيات نظارت مطبوعات و قوه قضاييه را داريد؟ قوه قضاييه به خاطر انتشار نطق يک نماينده آن رسانه را تحت فشار قرار مي‌دهد، آخرين نمونه آن درباره نطق بنده بود که يکي از رسانه‌ها به دليل انتشار آن در هيات نظارت محکوم شد.

وي با بيان اينکه فقدان شفافيت و اعمال رفتارهاي سليقه‌اي در عرصه نظارت پدر هنرمندان را در آورده است، ادامه داد: بر اساس قانون بالا بردن سطح آگاهي‌هاي عمومي با استفاده صحيح از مطبوعات و رسانه‌هاي گروهي ميسر مي‌شود که طبق اصل ۲۴، نشريات و مطبوعات در بيان مطالب آزادند مگر آنکه مغاير مباني اسلام و نظام جمهوري اسلامي باشد. اين بدان معناست که اصل بر آزادي رسانه‌هاست و محدوديت يک استثناء محسوب مي‌شود اما اکنون محدوديت تبديل به يک اصل شده و آزادي استثناء شده است. آيا آقاي صالحي براي اصلاح اين نگرش برنامه‌اي دارد؟

اين عضو فراکسيون اميد با اشاره به سوابق مديريتي وزير پيشنهادي فرهنگ در حوزه کتاب، گفت: ما به اين سوابق ارج مي‌نهيم اما به نظر بنده شما از تجربه کافي براي مديريت در ساير حوزه‌هاي هنري برخوردار نيستيد. نمونه آن وضعيت موسيقي است که معلوم نيست برنامه شما براي رفع اين آشفته بازار چيست چون در جشنواره‌هاي موسيقي تنها جوايز به کساني که بيشتر در ارتباط هستند داده مي‌شود که منجر به بيانيه خانه موسيقي شد مبني بر اينکه باندسازي و اعمال سليقه در اين عرصه وجود دارد.

وي با طرح اين پرسش که برنامه وزير پيشنهادي فرهنگ براي اقتصاد هنر چيست، گفت: اقتصاد هنر نيز همچون ساير بخش‌هاي اقتصادي از تمرکزگرايي رنج مي‌برد و اجازه فعاليت به بخش خصوصي داده نمي‌شود. قرار است شما براي تعالي هنر و پيوند آن با اقتصاد چه کار کنيد تا هنرمندان بدون وابستگي به دولت به امرار معاش بپردازند؟ قطعا روش‌هاي گلخانه‌اي و بند نافي نمي‌تواند راه به جايي ببرد.

صادقي با تاکيد بر لزوم به‌روزرساني قانون حمايت از مولفان و مصنفان، گفت: متاسفانه همين قانون نيز به درستي اجرا نمي‌شود. به نظر مي‌رسد در عرصه هنري و ادبي دچار انزوا هستيم که بايد مکانيزم‌هايي براي توسعه اين قلمرو وجود داشته باشد. کما اينکه بسياري از خارجي‌ها مي‌ترسند آثارشان در ايران مورد تجاوز قرار گيرد.

وي گفت: عليرغم اينکه آقاي صالحي را از لحاظ ويژگي اخلاقي،‌ علمي و شخصيتي فردي  بسيار خوب مي‌دانم اما به نظرم توانمندي کافي براي مديريت اين وزارتخانه پرچالش و پرمساله را ندارد.

صالحي مي‌تواند رابط ميان علما و اصحاب فرهنگ و هنر باشد

فاطمه ذوالقدر در جلسه بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دولت دوازدهم در موافقت با وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: انتخاب فرزند حوزه و دانشگاه براي مديريت فرهنگي را به فال نيک مي‌گيريم و مي‌دانيم راهکار مديريت فرهنگي بهره‌گيري از استدلال و منطق است و نه جدال. براي اين مهم نيازمند مدير توانايي هستيم که ضمن اتکا به اصول پايه ارتباط فرهنگ و اهالي فرهنگ باشند که اين را در شخصيت آقاي صالحي مي‌بينم. با توجه به سابقه‌اي که از آقاي صالحي مي‌شناسيم مي‌دانيم که او به حوزه فرهنگ اشراف کامل دارد.

نماينده مردم تهران ادامه داد: عرصه فرهنگ جز با گفت‌وگو، تعامل و مدارا پيش نمي‌رود. در اين سال‌ها تجربيات گوناگوني داشتيم و سرانجام به اين نتيجه رسيديم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد محل تعامل، گفت‌وگو و اعتدال باشد فردي را مي‌خواهيم که رابط و واسط اهالي حوزه و فرهنگ باشد تا به تعالي فرهنگ مورد نظر ما کمک کند.

او تاکيد کرد: دشمنان نظام در پي جدايي انداختن بين جمهوريت و اسلاميت و دين و زندگي هستند و به همين دليل بيش ازپيش نيازمند فردي مثل دکتر صالحي هستيم که روابط منحصر به فردي با اهالي فرهنگ و علما دارد و مي‌تواند پل رابطي ميان علما و اصحاب فرهنگ و هنر باشد براي مديريت فرهنگي فردي را مي‌خواهيم که ضمن پايبندي به اصول و نفوذ کلام اعتدال و مدارا را رعايت کند.

ذوالقدر گريزي به دوره مسئوليت صالحي در معاونت فرهنگي زد و گفت: آقاي صالحي در معاونت فرهنگي نشان داد مي‌تواند نقش واسط حوزه و فرهنگ را در چند سطح مختلف ايفا کند. همچنين نگاه او به بخش خصوصي و تعامل و همکاري سازنده با اين بخش نشان از فراست و مهارت مديريتي است که مي‌تواند از ظرفيت‌ها براي پيشبرد توسعه فرهنگي بهره‌مند شود. در برنامه آقاي صالحي مبنا ارزش‌هاي انساني است که شاخصه اصلي توسعه پايدار است.

اين نماينده مجلس ادامه داد: علاوه بر اينها در برنامه آقاي صالحي شاهد نگاه کلي‌نگر و نه جزئي نگر هستيم که نشان مي‌دهد مي‌تواند مديريت فرهنگي را در سطح کلان اداره کند. انسان به عنوان محور فرهنگ و تمدن شناخته مي‌شود و اين توجه در برنامه ارائه شده آقاي صالحي ديده مي‌شود. او در برنامه‌اش فرهنگ اعتدالي و تعاملي را مدنظر دارد و همچنين با نظارت جامع بر بخش خصوصي از تمام ظرفيت‌ها استفاده مي‌کند.

او در پايان با تاکيد بر اينکه صالحي شخصيت غيرسياسي و غيرجناحي است که تنها دغدغه فرهنگ را دارد و راهبرد تعامل و گفت‌وگو را پيش مي‌گيرد، اظهار کرد: روابط خوب وزير پيشنهادي با هر دو طيف حوزه و اهالي فرهنگ مي‌تواند يک مديريت فرهنگي متوازن را رقم بزند اميدوارم با راي حداکثري شما نمايندگان شاهد حضور سيدعباس صالحي بر کرسي خدمتگزاري فرهنگ کشور باشيم و از توانمندي‌هاي او در عرصه مديريت فرهنگي استفاده کنيم.

صالحي مورد اعتماد علما و اصحاب فرهنگ و هنر است

علي ادياني نماينده قائمشهر که در موافقت با وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي صحبت مي‌کرد گفت: وزارت فرهنگ يکي از وزارت‌خانه‌هاي خطر و حاکميتي است. درست است که وزير از اجزاي هيات وزيران به شمار مي‌رود اما رويکرد و برنامه‌هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رويکرد حاکميتي دارد.

وي تصريح کرد:‌ آقاي صالحي که به عنوان وزير پيشنهادي فرهنگ معرفي شده اين ظرفيت  را دارا است و همه بر اين باور هستيم که زاويه نگاه وزير راه را براي انديشه‌ي انساني و اسلامي هموار مي‌کند و قطعا نبايد مباني وزارت فرهنگ خداي نکرده در چارچوب سکولاري، غرب زدگي و وادادگي نسبت به مولفه‌هاي اين حوزه باشد.

نماينده مردم قائمشهر در مجلس ادامه داد: صلاحيت علمي و مباني فرکري آقاي صالحي نسبت به فرهنگ  و هنر در چارچوب باورها و ارزشهاي ديني وي و ملي ما است و مدارک علمي  تخصصي ايشان زووجهين است. زيرا سوابق حوزوي بالايي دارد که در حوزه‌ي ارشاد اسلامي موثر خواهد بود.

ادياني در ادامه با  اشاره به سوابق اجرايي و مديريتي صالحي، اظهار کرد:  وي در اکثر نهادهاي تصميم ساز عضو اصلي است، عضو کميسيون فرهنگي در شوراي امنيت کشور، عضو شوراي فرهنگ  عمومي، شناخت کامل نسبت به دفتر تبليغات اسلامي و ديگر نهادهاي تصميم ساز دارد. از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي غير از اين چه چيزي را مي‌خواهيم که حضورش در چارچوب فرهنگ و هنر است.

وي افزود: وزير پيشنهادي مورد اعتماد علما، اصحاب فرهنگ و هنر و رئيس دولت است و سابقه‌ي او نشان داده مي‌تواند امين باشد و قويا درحوزه‌ي مديريت معتقد به برون سپاري است.

صالحي اهل تعامل و گفت‌وگو است

جمشيد جعفرپور نماينده لارستان که در موافقت با  وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي صحبت مي‌کرد، گفت: مشورت پذيري، حضور در مراجعي که سياست ساز حوزه‌ي فرهنگ  هستند، آگاه به مسائل اسلام و تخصص فرهنگي از جمله ويژگي‌هاي وزير پيشنهادي فرهنگ است.

وي افزود: صالحي اعتقاد به گفت و گو و تعامل دارد چرا که امروز گمشده‌ي ما در حوزه فرهنگ گفت و گو است، در حوزه سياست هم اين گونه است. آنچه که ما در بين جناح‌ها و گروه‌ها کم داريم گفت‌وگو مي‌باشد و زماني هم که گفت‌وگو کم باشد مجبور هستيم راجع به ديگران حرف بزنيم.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس با تاکيد بر اينکه که وزير پيشنهادي فرهنگ اهل تعامل و گفت‌وگوست، گفت: وزير پيشنهادي فرهنگ از جمله کساني است که در اختلافات فرهنگي حاشيه سازي نمي‌کند. درد ما اين است که فرهنگ را به جاي گفت و گو به مچ اندازي و وزن کشي سوق مي‌دهند.

وي با اشاره به سوابق کاري صالحي به عنوان وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: حمايت از کتاب فروشي‌ها، انتقال نمايشگاه از مصلا و نمايشگاه بين‌المللي به شهر آفتاب، توجه به استان‌ها و مناطق محروم از جمله برنامه‌هايي است که انجام شده و به آنها توجه خواهد شد.

جعفرپور به مساله‌ي حمايت از حوزه آفرينش‌هاي فرهنگي و هنري اشاره کرد و گفت: اگر فرهنگ رشد پيدا کند اقتصاد و هنر هم توسعه مي‌يابد. در 46 برنامه‌اي که وزير پيشنهادي ارايه کرده است نشان مي‌دهد که وي با برنامه وارد اين حوزه شده است.

وي در پايان اظهار داشت: راي اعتماد شما نمايندگان مشروط به برنامه‌هايي است که اعلام شده و بنده از طرف کمسيسيون فرهنگي اعلام مي‌کنم که به وي راي مثبت مي‌دهيم ضمن اينکه  بايد به طور جدي پيگير سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي باشد.

عرصه فرهنگ بايد به کسي سپرده شود که خود اهل فرهنگ و مدارا باشد

عليرضا ابراهيمي که به عنوان موافق وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي در جلسه علني امروز شنبه مجلس سخن مي‌گفت، خاطرنشان کرد: ما نياز به روشنفکر ديني و فرهنگي در عرصه وزارت ارشاد داريم. کسي که بتواند با اهل فرهنگ به گفت‌وگو و مدارا بنشيند و دکتر صالحي به عنوان يک روشنفکر تمام عيار ديني اين صلاحيت را دارد.

وي افزود: امروز به کسي نياز است تا بتواند فرهنگ را ترميم کند و براي طرح‌هاي دشمن که به دنبال فاصله انداختن بين دين و زندگي مردم و اسلاميت و جمهوريت است برنامه داشته باشد و دکتر صالحي مديري است که نفوذ کلام دارد و اصول را قبول دارد و فرهنگ را مي‌فهمد و ديپلماسي دارد و مي تواند ظرفيت‌ها و خلاقيت‌هاي امروزي را پاسداري کند.

وي ادامه داد: جامعه ايراني توسعه يافته متکي بر اصول اخلاقي و ارزش‌هاي اسلامي و انقلابي است و با تاکيد بر آزادي ديني و مردم سالاري استوار است و حمايت از هنرمندان و تشکل‌هاي صنفي و پاسداري  از ارزش‌هاي اين جامعه ايراني به خوبي در برنامه هاي دکتر صالحي ديده مي شود و امروز نياز به چنين فردي داريم.

نماينده راميان و آزادشهر در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به عملکرد صالحي در بخش کتاب و نشر، گفت: کتاب پيش از ورود ايشان دچار مشکلاتي بود و ايشان توانست با ورود مناسب و واگذاري امور اجرايي کتاب و نمايشگاه به اهالي نشر و فرهنگ آرامش را در اين جامعه وارد کند و در زمينه تمرکز زدايي و سپردن امور به اهالي فرهنگ سابقه درخشاني از خود به جاي گذاشت.

ابراهيمي در پايان تصريح کرد: صالحي را فردي کاردان مي دانيم که اميدواريم با اراده نمايندگان و حضور در وزارت ارشاد بتواند زمينه ساز حرکت فرهنگي در جامعه اسلامي باشد.

پیمایش به بالا