آيين معرفي نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري برگزار شد؛ تجليل از مسئولان ۱۰ نگارخانه برتر / برنامه‌ريزي براي افزايش مخاطبان

به گزارش گالري آنلاين به نقل از سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، هشتمين آيين انتخاب نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، صبح امروز چهارشنبه ۲۵ فروردين در سالن جلسات اين سازمان با حضور محمود صلاحي رئيس، امير عبدالحسيني معاون هنري، مهدي محمدي مدير کل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان فرهنگي هنري و بهزاد شيشه‌گران، محمد ابراهيم جعفري، بهرام کلهرنيا و حميد شانس و جمعي از هنرمندان عرصه هنرهاي تجسمي و مسئولان نگارخانه‌ها و برخي از مديران مناطق سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار شد.

آيين انتخاب نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران

شهرام بابايي سرپرست مديريت هنرهاي تجسمي و امور موزه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در ابتداي اين آيين با اشاره به در اختيار داشتن ۲۷ نگارخانه و ۱۱ موزه و خانه‌موزه زير نظر اين سازمان افزود: مي‌توان سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران را يکي از جدي‌ترين سازمان‌هايي دانست که در بخش موزه‌داري و نمايشگاهي فعال است. سازمان در سال ۹۴ قريب به ۱۶۸۰ عنوان نمايشگاه و ۲۷۸ کارگاه هنري و نشست‌ تخصصي برگزار کرده است و يکي از ويژگي‌هاي مثبت و معنادار سازمان حمايت از هنرمندان نيمه‌حرفه‌اي و دانشجويي است.

وي افزود: علاوه بر حمايت از هنرمندان نيمه‌حرفه‌اي، سازمان فرهنگي هنري با برگزاري نکوداشت استادان صاحب نام از حضور ايشان بهره برده است که با حمايت معاون هنري تعدادي از مراکز هم توانستند نمايشگاه‌هاي بين‌المللي برگزار کنند و ما شاهد حضور لخ مايفسکي هنرمند لهستاني و اشتفان بوندي هنرمند سوييسي بوديم و در سال ۹۵ نيز براي حضور هنرمندان آلماني، ژاپني و مکزيکي در حال بررسي هستيم.

بابايي در ادامه با اشاره به باز انتشار فصلنامه تماشا که برنامه سه ماهه نگارخانه‌ها را در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌دهد، گفت: در سال ۹۵ دومين جشنواره هنرهاي تجسمي شهر را آغاز خواهيم کرد. از مديران و مسئولان هم به دليل تلاش و پشتکارشان در سال ۹۴ کمال تشکر دارم.

امير عبدالحسيني معاون هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران نيز پس از تقدير از حضور مديران و مسئولان نگارخانه، درباره مهم‌ترين دستاورد مديريت هنرهاي تجسمي در سال ۹۴ گفت: باز انتشار فصلنامه «تماشا» را به عنوان مهم‌ترين دستاورد مي‌دانم که سال‌هاي سال متوقف شده بود اما با استقبال مديريت سازمان و اعضاي شوراي شهر، مجددا اين فصلنامه منتشر شد. همچنين به هنرمندان حاضر در اين مراسم خير مقدم مي‌گويم که شاخصه اصلي ايشان توجه به اخلاق در هنر است.

توجه به اقتصاد هنر و حمايت از نگارخانه‌داران

محمد حسين سعلبي‌فر مسئول نگارخانه لاله درباره نگارخانه‌داري و سابقه آن در ايران صحبت‌هايي ارائه کرد و افزود: اين روز‌ها مقوله اقتصاد هنر به صورت جدي مطرح شده است و اين موضوع در نگاه هنرمندان و گالري‌داران حرف اول را مي‌زند و هر روز شاهد متولد شدن يک گالري نو هستيم. از آنجا که مي‌توان سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران را به عنوان بزرگ‌ترين نگارخانه‌دار کشور دانست، مي‌بايست امروز به جايگاه گالري بيشتر توجه شود.

ساناز آرين‌فر مسئول نگارخانه ارسباران با ابراز اينکه همه فعاليت‌هاي اين نگارخانه در فرهنگسراي ارسباران حاصل کار تيمي بوده حمايت جدي‌تر از مسئولان نگارخانه‌ها را خواستار شد و افزود: همه تلاش‌ها بايد اين باشد که هنرمندان با احترام بيايند و بار مالي و گرفتاري فکري براي هنرمند ايجاد نشود. خوشبختانه در سال گذشته شاهد حضور استادان برجسته در فرهنگسراي ارسباران بوديم.

در ادامه نيز رسول سمايي به عنوان مسئول خانه موزه دکتر چمران صحبت‌هايي را درباره توسعه فرهنگي و جريان فرهنگي در سطح شهر ارائه کرد و افزود: تمام نگارخانه‌ها و خانه موزه‌هاي سطح شهر تهران تکه‌هايي از يک پازل هستند که به صورت مجزا در کنار هم در حال فعاليت هستند و يکپارچه‌سازي همه موزه‌ها و نگارخانه‌ها اثر بخشي زيادي خواهد داشت.

اهميت به افزايش بازديد از نگارخانه‌ها و موزه‌ها

رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به اولويت شهرداري تهران در بهسازي فضاي سبز شهري و توجه به محيط زيست و جلو بودن از استانداردهاي جهاني سرانه فضاي سبز گفت: کشور ما يک کشور آزاد در گردش جمعيت است در کمتر کشوري اين اتفاق به سادگي رخ مي‌دهد، البته مشکلات آن گريبانگير حکومت خواهد بود. با اين وجود حرکت ما به سمت محيط زيست پايدار و از بين بردن آلودگي هوا است. از اين رو فضاهاي سبز زيادي در سراسر تهران احداث شده که مردم مي‌توانند از آن ‌‌نهايت استفاده را ببرند. ولي بايد با توسعه روستا‌ها اقداماتي کرد که جمعيت کمتري به شهر‌ها بيايند.

آيين انتخاب نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران

صلاحي در ادامه درباره حضور و بازديد مخاطبان از نگارخانه‌ها و موزه‌هاي سازمان گفت: اگرچه من از همه دوستان و مسئولان در نگارخانه‌ها که در حال تلاشند، کمال تشکر را دارم، اما به سبب کم بودن ميزان مخاطبان رضايت کافي ندارم. اين مراکز بايد تبليغات بيشتري کنند تا نگارخانه‌ها حتي  يک روز نيز خالي نباشند. حمايت کردن از هنرمندان و تلاش براي فروش آثار نيز از ديگر اقدامات اين مراکز بايد باشد. من از زماني که به عنوان رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران منصوب شده‌ام، هيچ کالاي خارجي را هديه نداده‌ام بلکه تمامي هداياي من از فرهنگ و آثار اصيل ايراني بوده است.

وي با ابراز انتقاد نسبت به بازديد کم از خانه موزه‌ها گفت: مسئولان موزه‌ها و خانه موزه‌ها بايد تدبيري کنند که مردم استقبال بيشتري از اين مراکز داشته باشند، خودتان تبليغ کنيد و خودتان با مدرسه‌ها و مساجد و مراکز خصوصي همجوار، به گونه‌اي مراوده داشته باشيد که ايشان بيايند و از اين موزه‌ها بازديد کنند.

مشاور شهردار تهران ابراز کرد: در اين فکر هستيم که فضايي فراهم کنيم تا بازارچه و خيابان هنر براي فروش آثار هنرمندان فراهم کنيم تا مردم بيايند و هنري را که هنرمند با دست، ذهن و چشم خود توليد مي‌کند، خريداري کنند. بايد تلاش شود که با زبان هنر اتفاقات اطراف را نشان دهيم و کمي از ميزان خشونت‌ها و زشتي‌هاي حاضر کاهش داده و لطافت بيشتري ايجاد کنيم تا مردم به ساحت جدي هنر دست پيدا کنند.

در اين مراسم بهزاد شيشه‌گران، محمد ابراهيم جعفري، بهرام کلهرنيا و حميد شانس از هنرمندان و کار‌شناسان شاخص و برجسته عرصه هنرهاي تجسمي حضور داشتند و به ارائه نکاتي درباره جايگاه هنرهاي تجسمي و نقش آن در هنر پرداختند.

برگزيدگان نگارخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري

در ادامه اين برنامه با حضور رييس و مديران سازمان و هنرمندان حوزه تجسمي از برگزيدگان نگارخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران تقدير شد.

آيين انتخاب نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران

بخش نگارخانه‌هاي درجه ۲ سازمان فرهنگي هنري

شيوا زيودار مسئول نگارخانه آبي به سبب برپايي بيش از ۴۰ نمايشگاه هنري و برگزاري نمايشگاه‌هاي ويژه با حضور استادان

مرتضي قاسمي مسئول نگارخانه معرفت به سبب رعايت کيفيت آثار ارائه شده در نمايشگاه و نحوه عرضه آثار در نگارخانه و استمرار در برگزاري ساسله نشست‌ها و کارگاه‌هاي هنري

مهناز انصاف‌پور مسئول نگارخانه کلک خيال به سبب توجه به شرايط مناسب نگارخانه‌داري، تنظيم مناسب برنامه‌هاي نمايشگاهي و کارگاه‌هاي هنري، حمايت و توجه به هنرمندان جوان

بخش نگارخانه‌هاي درجه ۱ سازمان فرهنگي هنري 

بابک تن مسئول نگارخانه آفرينش نقش فرهنگسراي اشراق به سبب برگزاري تعداد ۶۰ عنوان نمايشگاه هنري، توجه به برگزاري کارگاه‌هاي تخصص با بيش از ۲۵ عنوان برنامه و نشست، برگزاري ۳ جشنواره در عرصه شهري و استاني

مريم رحيمي مسئول نگارخانه شفق به سبب برگزاري تعداد ۵۰ عنوان نمايشگاه هنري، برگزاري تعداد ۱۷ عنوان کارگاه و نشست‌هاي تخصصي، همکاري و مشارکت با مراکز و کانون‌هاي تخصصي هنر و همچنين هاله صادقي اصل مسئول نگارخانه هدي به سبب برگزاري و ساماندهي رويدادهاي هنري و نمايشگاهي، تلاش در ايجاد تعامل و مشارکت با مراکز و کانون‌هاي هنر

فاطمه فيلي مسئول نگارخانه گلستان فرهنگسراي گلستان به سبب توجه به شرايط نگارخانه داري و کيفيت آثار هنري، تلاش در جذب و حمايت از هنرمندان جوان

بخش تقدير از نگارخانه‌هاي ويژه سازمان فرهنگي هنر

محمدحسين سعلبي‌فرد مسئول نگارخانه لاله به سبب تعامل و ارتباط با جامعه حرفه‌اي هنر و توجه به رويدادهاي هنري، برنامه‌ريزي موفق و استمرار در فروش آثار هنري و رونق اقتصاد هنر، حمايت از هنرمندان پيشکسوت و توجه به هنرمندان جوان

آيين انتخاب نگارخانه‌هاي بر‌تر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران

مهرنوش برادران مسئول نگارخانه پرديس ملت به سبب برگزاري و ساماندهي رويداد‌ها و نمايشگاه‌هاي هنري از هنرمندان شاخص و صاحب نام کشور، توجه و تعامل ويژه با هنرمندان حرفه‌اي و موفقيت در رونق اقتصاد هنر

ساناز آريان‌فر مسئول نگارخانه ارسباران فرهنگسراي ارسباران به سبب برگزاري نمايشگاه‌هاي فاخر و استقبال از هنرمندان نامدار و انجمن‌هاي تخصصي هنر، توجه و تداوم در برگزاري نکوداشت و تکريم از هنرمندان پيشکسوت هنري

پیمایش به بالا