روايت هنرمندان نمايشگاه “همزماني تصويري” از آثارشان

نمايشگاه گروهي فتوآرت تحت عنوان "همزماني تصويري" با كيوريتوري پويا جمالي در گالري خط سفيد از جمعه شانزدهم تير ماه افتتاح شد و تا 26 تير ماه ادامه داشت.

در حاشيه اين نمايشگاه گفتگويي داشتيم با برخي هنرمندان اين مجموعه که در ادامه خواننده آن هستيد:

زهرا غلامي متولد ١٣٧١، داراي مدرک كارشناس نقاشي از دانشكده آزاد تهران مركز و ديپلم حرفه اي گرافيك است.  شركت در چند نمايشگاه گروهي را در کارنامه خود دارد.

در استيتمنت آثار اين هنرمند آمده است:

لحظه هاي من

شعله ي اول زماني فوران كرد كه كار كلاسي استارت خورد.

برخورد،نگاه سردو خالي از ارامش در من ريشه ايي اجتماعي داشت

اينبار به خيابان ،كوچه،كافه و…ختم نمي شدبلكه به چهار چوب اتاقي مربع شكل.

در واقعيت انچه اتفاق افتاد عكس بود؛از من،

در لحظه هاي زنانه ايي كه شايد تكرار نشدني ست.

اثر عکس زهرا غلامي

اثر عکس زهرا غلامي

اثر نقاشي زهرا غلامي

اثر نقاشي زهرا غلامي

شفق داداشي، متولد 1368 و داراي مدرک کارشناسي ارتباط تصويري و کارشناسي ارشد نقاشي دانشگاه هنر و معماري تهران مرکز است. شرکت در چندين نمايشگاه گروهي در کارنامه اين هنرمند به چشم ميخورد.

داداشي در رابطه با آثار خود توضيح داد:

شناخت انسان، انديشه ها و احساسات دروني و رابطه اش با اتفاقات و شرايط پيراموني همچون ترس، تنهايي، نابرابري و خشونت الهام بخش آثار من هستند. به طور کل تلاش ميکنم در آثارم راوي آدمها و محيط اطرافم باشم وظرافت هاي روابط انساني را به تصوير بکشم.

براي تصوير کردن اين داستانها از ابزار و مديوم هاي مختلف استفاده ميکنم تا ابعاد متفاوت موضوع را بهتر و متناسب با موضوع بيان کنم چون اعتقاد دارم بافت و رنگ تاثير به سزايي در انتقال احساسات به ناخودآگاه مخاطب دارند. معمولا قبل از اجراي کار به موضوع فکر ميکنم و افکارم را در اتودهاي مختلف پياده ميکنم تا به پختگي لازم برسند و سپس طرح نهايي را شروع ميکنم. هر چند بعضي مضامين چنان ريشه در ناخودآگاهم دارند که طرح نهايي در پس زمينه افکارم آماده اجراست و في البداهه تصويرشان ميکنم.

انگيزه من از کار جستجوي معنا و شناخت محيط اطرافم است و اين مضمون اصلي اکثر نقاشي هاي من است.     

شفق داداشي 1396

اثر نقاشي شفق داداشي

اثر نقاشي شفق داداشي

اثر عکس شفق داداشي

اثر عکس شفق داداشي

ديگر هنرمند اين نمايشگاه ليلي مهدوي شهري، متولد 1366 و داراي مدرک کارشناسي ارشد کارگرداني تئاتر از دانشکده هنر ومعماري است.

مهدوي شهري در رابطه با مفهوم آثار خود گفت:

اين عکس ها را در زورخانه اي در تهران، در زمستان 95  گرفتم. به گمان من ما با چنين مکان هايي بيشتر اوقات موضوع عکاسي هاي خبري و يا گزارش هاي مستند گونه بوده اند و تا به حال کمتر به عنوان سوژه اي در عکاسي هنري و با نگاهي غير توصيفي به آن پرداخته شده است، بنابراين هنگام حضور در اين مکان با نگاهي نه چندان واقع گرايانه و غير رئاليستي،  تداوم امري که در مقابل چشمان ناظرين در حال وقوع بود را ثبت کردم. دو لحظه در يک قاب.

مسئله دوم براي من پرداختن به موضوعاتي است که به گونه اي ريشه در تاريخ باستاني ايران داشته باشد و بتواند در روند بازشناسي تاريخ و هويت ايراني به مخاطب، قدمي هر چند کوچک بردارد.

اثر عکس ليلي مهدوي شهري

اثر عکس ليلي مهدوي شهري

شادي وثوق، متولد 1369 داراي مدرک کارشناسي از دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان و کارشناسي ارشد از دانشکده هنر و معماري واحد تهران مرکز است.  

استيتمنت مجموعه انتظار:

انتظار واژه اي آشنا براي هر منتظر است.

گاهي انتظار براي رسيدن به مقصد و گاهي انتظار ديدار کسي؛ هر کدام که باشد خوب است و دلنشين.

عبور از ريل قطار، پايان انتظار را مژده مي دهد و نگاه هاي خيره به قطاري ايستاده، به انتطار ديدن يک دوست پايان مي بخشد.

واژه انتظار حس عجيبي در خود دارد، حس دلهوره، خستگي و شايد شوق.

وثوق درباره عنوان مجموعه خود توضيح داد:

از کودکي هر زمان که به قطار مي نگرم ناخودآگاه حس منتظر بودن برايم تداعي مي شود. اين مجموعه با عنوان انتظار بيانگر اين حس زيبا و گاهي طولانيست.

اين هنرمند در ادامه مراحل کار خود از ايده تا اجرا را چنين شرح داد:

عکاسي از قطار همواره برايم جذاب بوده و هست،به خاطر حرکت و ريتمي که در ريا مشاهده مي شود.

در سفري که به جنوب داشتم جرقه اي براي عکاسي از قطار و ريل به ذهنم رسيد و حسي که از کودکي با ديدن قطار به يراغم مي آمد در اين مجموعه ثبت شد.

وثوق در رابطه با  هدف از خلق اين مجموعه گفت:

قطار حس مسافر بودن در مسير زندگي را برايم تداعي مي کند که هميشه يادم بماند در اين راه من هم يک مسافرم و روزي به مقصد خواهم رسيد و همواره تلاشم بر اين بوده و هست که مسير عبود را به بهترين شکل موجود زيبا سازم تا در اين انتظار از زيبايي هاي زندگي لذت ببرم و زماني که به مقصد رسيدم از مسير هاي طي شده پشيمان نباشم.

در اين مجموعه سعي بر نشان دادن انتظار انسان براي رسيدن است.

اثر عکس شادي وثوق

اثر عکس شادي وثوق

استيتمنت مجموعه آشفتگي:

در اين مجموعه آشفتگي دروني انسان مد نظر است که در يک فريم عکاسي آنچه که ديده مي شود در يک ثانيه از زندگي سوژه ثبت شده و آنچه نمي توان ديد حسي است که سوژه در لحظه عکاسي از او دارد.

تصاوير به دو نيمه تقسيم شدند و در يک نيمه عکسي ديده مي شود که در لحظه ثبت شده و در نيمه ديگر تمام ذهنيات و حس هاي خوب و بد و به عبارتي آشفتگي دروني سوژه مشاهده مي شود.

در اين آثار که توسط تکنيک ترکيب مواد( کولاژ، عکس، ژغال طراحي و…) به وجود آمده، آشفتگي دروني و مشکلات جامعه امروزي بشر به وضوح نمايان است. اين آشفتگي دروني و مشکلات در تضاد با آرامش و صلحي است که در نيمه ديگر تصوير مشهود است.

در اين آثار از رنگ هاي گرم در تضاد با بي رنگي و خنثي بودن طرف ديگر تصوير استفاده شده است.

اين هنرمند نقاش هدف خود از خلق اين مجموعه را چنين توضيح داد:   

هدف از خلق اين مجموعه نشان دادن بخشي از زندگي يک فرد است که در يک فريم عکس قابل مشاهده نيست و همه سعي دارند در عکس نيمه خوب و بدون مشکل زندگي را نشان دهند، اما حقيقتي مبني بر لحظات ناخوشايند زندگي نيز وجود دارد.

اثر نقاشي شادي وثوق

پیمایش به بالا