گردهمايي آثار هنرمندان ايراني در پاريس

آثار برگزيده جشنواره هنر ايران که مورخ ۳۰ بهمن در پاريس به نمايش درآمده بود، در تاريخ 13 اسفندماه پايان مي‌يابد.

به گزارش خبرنگار ايلنا، نمايش آثار برگزيده جشنواره هنر ايران که مورخ ۳۰ بهمن در پاريس به نمايش درآمده بود، در تاريخ 13 اسفندماه پايان مي‌يابد. اين اتفاق با همراهيِ‌ گالري‌هاي عليها، هپتا، سيحون، نگارخانه ۲۶، ايده پارسي، خانه فرهنگ ايران در پاريس، موزه هنرهاي معاصر تهران و پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي رخ داده است.

در طول اين دوره از جشنواره هنر ايران از بين ۴۷۷ شرکت‌کننده جشنواره، ۲۸ نفر برگزيده شده‌اند. هر فرد مي‌تواند يکي از آثارش را به دلخواه در تهران يا در پاريس براي نمايش ارسال کند. شرکت کننده‌هاي هر دوره از جشنواره در زمان داوري رزومه هنري خود را ارسال کرده‌اند ولي در بحث داوري به دليل جوان گرايي جشنواره نظر به تنها رزومه هنرمند نبوده است و بيشتر سعي شده از خود اثر و برخورداري از استعداد ذاتي يک هنرمند حمايت بيشتري شود.

در بين شرکت‌کنندگان اين دوره آثاري از سبک‌هاي مختلف نقاشي به چشم مي‌خورد که اغلب در دنياي امروزي هنر مشابه دارند و به نظر مي‌رسد با اين آثار فاصله چنداني با هنر معاصر جهان نداريم؛ هرچند از نظر آکادميک هيچگاه تدريس هنر مقدور نبوده است اما مي‌توان اصول تصويربرداري و قلم‌زني حرفه‌اي را در آثار جشنواره به سادگي يافت و اين نشان از آگاهي هنرمند از خلق اثرش دارد. البته در زمان انتخاب آثار بحث سواد هنري و ديدگاه آکادميک مطرح نيست و تنها ايده پشت اين انتخاب، ارزش قرار گرفتن آثار روي ديوار يک گالري معتبر بوده است. متأسفانه به دليل محدوديت در تعداد انتخاب بسياري از آثار خوب ديگري که در بين آثار ارسال شده نمايان هستند با اختلاف امتياز بسيار کمي در بين آثار برگزيده قرار نمي‌گيرند اما هر فرد حرفه‌اي واقف به هنر امروز که سري به آثار جشنواره بزند به راحتي مي‌تواند آثار برگزيده هر دوره را جدا کند.

در بين آثار نقاشي اين دوره مفهوم گرايي و شخصيت‌پردازي بيش از موارد ديگر به چشم مي‌خورد و بديهي بود که به همين نسبت خروجي برگزيدگان جشنواره هم به اين سمت گرايش پيدا کند؛ سبک‌هايي که نشان از دقت هنرمند به عناصر مجاز وجودي به ازاي سطح نگري با رسم تصوير گرديد. همين طور براي اولين بار سعي شد حتماً آثاري که به روش ديجيتال خلق شده‌اند هم مورد داوري قرار گيرند، در بين واژگان فراخوان ذکر شده بود که سبک و موضوع آزاد است و ميان رشته‌ها هم مادامي که عنصر نقاشي در آن‌ها رعايت شده باشد قابل ارائه هستند در بين آثار برگزيده دو اثر نقاشي يکي به سبک کاملاً ديجيتال و ديگري به سبک کلاژ به چشم مي‌خورند که همچنان از توضيح عينه تصوير مقابل خود دوري کرده‌اند و به ترسيم آنچه در پس ذهن هنرمند از سوژه بوده است، پرداخته‌اند.

در بين برگزيدگان عکاسي هم مي‌توان نگاه متفاوت هنرمندان که خارج از حيطه محبوب پسند پرتره بوده است را به صورت واضح ديد، هنرمند اغلب به اتفاق داخل کادر ويزور خود توجه دارد تا به زيبايي بصري و رنگ و لعاب دوربين ديجيتال، شبيه به نگرش داوري بخش نقاشي، در عکاسي هم سعي شده بود تا به آثاري که در رويدادهاي هنرهاي تجسمي کمتر ديده مي‌شوند مانند عکاسي تئاتر هم توجه شود، يا به مستندنگاري‌هايي اجتماعي که به دليل فروش پايين‌تر کمتر مورد استفبال گالري‌داران قرار مي‌گيرند. اما فتومونتاژ و photo manipulation هم هميشه در بين آثار هنرمندان برجسته ديده شده‌اند و واضح است که در خروجي جشنواره‌اي با نگرش هنر معاصر اين سبک از آثار هم به چشم بخورد.

ميانگين سني هنرمندان شرکت کننده در اين دوره ۲۹ سال است و اغلب هنر را سال‌ها به صورت حرفه‌اي دنبال کرده‌اند. در کل تعداد شرکت‌کننده‌هاي زير ۳۰ سال جشنواره حدوده ۷۳ درصد از کل هست و در بين منتخبين جشنواره هم شرکت کننده‌هاي زير سي سال ۲۰ نفر و بالاي ۳۰ سال ۸ نفر هستند.

اسامي هنرمندان برگزيده اين دوره در بخش نقاشي عبارت‌اند از: بهار مجد، زهير حسين جواهري، ارشاد رفتاري، سميه فعال محمدعلي، مهنوش پورحسيني اکبريه، احسان ضيا، نيلوفر محمدي فر، الهام قاسمي صوفلو، زهرا پرکاه، نيلوفر محمدي فر، سامان پاريزي، جواد محمدي صبا، بهاره غنيان، مليحه غفوريان و مهري پور بزرگ لنگرودي.

هنرمندان برگزيده اين دوره در بخش عکاسي نيز عبارت‌اند از:ميلاد کارآموز، فراز حبيب الهيان، مهسا علافر، سهيلا مرادي، مهدي اوجاقي، سميرا سليماني نژاد، مهدي ناظري، سپهر سهامي فرد، شورش مباشري، علي خاتم ساز، محمد پورنعمتي، پژمان دياني، مرجانه پورحسين و آرزو صادقي نجف آبادي.

پیمایش به بالا