
دکتر «حسن قاليباف اصل» مدير عامل بورس اوراق بهادار تهران، همراه با هيات همراه از نشان واره بورس در نمايشگاه لوور در موزه ملي بازديد کرد.
به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران، مدير عامل بورس تهران از آثار به نمايش درآمده در نمايشگاه لوور و و درفش ايراني بازديد به عمل آورد. در اين بازديد دکتر نوکنده ، رييس کل موزه ملي ايران ضمن ارايه توضيحات لازم در خصوص آثار به نمايش درآمده در خصوص درفش ايراني نيز گفت: اين اثر شاخص باستاني در منطقه لرستان کشف شده و به عنوان نشان واره بورس اوراق بهادار تهران به شمار مي رود.
به گفته دکترنوکنده، اين «درفش» دو بخش مفرغي دارد که دراصل روي يک دستة چوبي سوار مي شده است. قسمت پاييني يک گيره سوراخدار مستقل است که روي آن تصوير سه انسان ايستاده نقش بسته که دستانشان را به يکديگر داده و حلقه اي درست کرده اند. قسمت بالايي بخش اصلي «بيرق» است. يک حلقة کاملاً مدور روي گرده دو گاو نر قرار دارد که پشت به پشت ايستاده اند. در وسط حلقه، چهار انسان که با پاهايي درهم گره خورده، در حالت دويدن، حلقه اي ساخته اند که در آن تا ابد مي دوند. اين چهار نفر، با بازوان برافراشته، دست به دست هم داده و با هم کوزه هايي را نگهداشته اند که آب از آنها سرازير است و حلقه اي در اطراف آن ها درست کرده كه روي آن مرغابي هاي کوچکي قرار دارند و در بالاي آن حيواني نشسته است.
از ديرباز اين اثر نفيس به دوران حکمراني هخامنشيان يا دوره يوناني ـ پارتي نسبت داده مي شد، ولي امروزه قدمت آن را سده هاي اوليه هزاره دوم پيش ازميلاد تخمين مي زنند و آن را وابسته به گروه اشياء مفرغي لرستان مي دانند. تزئينات مدور با چهار شخصيت که با آن احاطه شدهاند احتمالاً تمثيلي از پيدايش کيهان و توضيح دقيق آن دشوار است. يک درفش ديگر مشابه اين اثر در موزة سلطنتي اُنتاريو در شهر تورنتو (کانادا) نگهداري مي شود. ظاهراً اين دو شيء با هم به کار برده ميشدند، اما کاربرد دقيقشان مشخص نيست. نقش برجسته هاي متأخرتر دوران آشور نو نشان مي دهد که اين اشياء کاربرد مذهبي يا نظامي داشته و هم در پرستشگاه گذاشته مي شده و هم براي تزئين ارابه هاي جنگي از آن ها استفاده مي شده است. اين درفش، که در سال 1893م. به تملک موزه لوور درآمد، يکي از نخستين اشياء مفرغي لرستان است که وارد يک مجموعة عمومي شد. در سال 1967م. از اين شيء براي تهيه لوگوي رسمي بازار بورس تهران استفاده شده است.نمايشگاه لوور در تهران با حمايت مالي بانک آينده، توتال فرانسه و بنياد ميراث ايران در موزه ملي برگزار شده و تا 18 خرداد سال 1397 پذيراي بازديد کنندگان خواهد بود.



