مرمت منار 900 ساله بسطام کليد خورد

سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي مجموعه بسطام و خرقان از آغاز طرح مطالعه و بررسي مرمت منار سلجوقي در مجموعه تاريخي بسطام خبر داد. 

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنر آنلاين، حامد عادل گفت: طرح مطالعات سازه‌اي و مقاوم سازي منار سلجوقي بسطام با حضور دکتر حجازي متخصص سازه و عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان آغاز شد.

وي گفت: با توجه به حرکت مشهود منار و خارج شدن از حالت شاقولي و وجود ترک‌هاي سازه‌اي، کار مطالعات سازه‌اي منار براي استحکام بخشي اين اثر تاريخي در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي مجموعه بسطام و خرقان به ايسنا گفت: با توجه به حساسيت موضوع و لزوم انجام مستند نگاري دقيق و تهيه گزارش فني از وضع موجود، از ديگر تيم‌هاي متخصص از جمله متخصصان نقشه‌برداري و آزمايشگاه فني و مکانيک خاک براي بررسي راهکارهاي مناسب و انجام مطالعات ژئوتکنيک، تعيين سرعت موج برشي و مقاومت اجزاء ديوار براي حضور در مجموعه دعوت شده است.

عادل گفت: در حال حاضر فاز نخست مطالعاتي منار آغاز شده و پس از انجام تجزيه و تحليل‌هاي لازم و تکميل گزارش، مقدمات اجرايي طرح به انجام مي‌رسد. منار سلجوقي بسطام با قدمتي 900 ساله از شاخص‌ترين آثار مجموعه تاريخي بسطام است که با توجه به خارج شدن از حالت تعادل از چهل سال گذشته تاکنون، توسط داربست‌هاي فلزي محصور شده است.

سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي مجموعه بسطام و خرقان تصريح کرد: مجموعه بايزيد بسطامي آثاري از دوران سلجوقي به بعد را شامل مي‌شود و در کنار آن مرقد و خانقاه متعلق به "ابويزيد طيفور بي عيسي بن سروشان بسطام" ملقب به "سلطان العارفين " و از عرفاي نامي و مشهور ايران در قرن سوم هجري قمري قرار دارد. مجموعه بايزيد بسطامي شامل خانقاه بايزيد، رواق صفوي، منار بسطام، مسجد بايزيد بسطامي، مسجد بسطام، امامزاده محمد، برج کاشانه، گنبد غازان خان و مدرسه شاهرخيه است.

پیمایش به بالا