هنر فرشچيان ترکيبي از زيست بوم ايراني_جهاني است

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينکه کمتر هنرمندي را مي‌توان يافت که هنر او ريشه در سنت داشته، اما به زمان معاصر خود پر کشيده باشد، گفت: هنر استاد فرشچيان ترکيبي از زيست بوم ايراني-جهاني است، او ايراني بوده، هست و مي‌ماند و با مضامين ايراني-اسلامي و در عين حال نظر بر مضامين معاصر؛ هنر خود را به نمايش مي‌گذارد که اين نوع هنر در بين هنرمندان ما کمتر پيدا مي‌شود.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سيد، عباس صالحي وزير فرهنگ و‌ ارشاد اسلامي شامگاه دوشنبه (۳۰مهرماه) در آيين افتتاح دانشگاه هنرهاي ايراني-اسلامي استاد فرشچيان با اشاره به اينکه امشب به نوعي پاره‌اي از آرزوها متولد مي‌شود، اظهار داشت: خوشبختانه آرزوي استاد فرشچيان که سال‌ها به طول انجاميد در اين شب برآورده شد، استاد فرشچيان هم از جهات فردي و خلق و منش و هم از بعد هنري براي همگان ارزشمند هستند.

وي ادامه داد: جامعه ايراني هنرمندان زيادي دارد ولي اين استاد دردانه هنر ايراني اسلامي ترکيبي از هنر سنتي ايراني را خلق مي‌کند که با هنر مدرن پيوند دارد و  اين يک نوآوري و نوسازي است که کمتر کسي مثل استاد فرشچيان مي‌تواند ارتباط بين اين دو را برقرار کند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاکيد کرد:‌ کمتر هنرمندي را مي‌توان پيدا کرد که هنرش ريشه در سنت داشته باشد اما به زمان معاصر خود پر کشيده باشد، ترکيبي از زيست بوم ايراني_جهاني ويژگي استاد فرشچيان است، ايشان ايراني بوده، هست و مي‌ماند و با مضامين ايراني، اسلامي و در عين حال نظري بر مضامين معاصر؛ هنر خود را به نمايش مي‌گذارد که اين نوع هنر در بين هنرمندان ما کم پيدا مي‌شود.

صالحي يادآور شد: استاد فرشچيان همچنين توانسته هنرمندانه بين هنر فاخر و مردمي ترکيبي ايجاد کند که در آن از چشم و دل يک روستايي تا يک هنرمند جهاني دل بربايد و اين کار کمي نيست و استاد فرشچيان همه اين ترکيب‌ها را با هم دارد، به همين منظور مي‌گويم که امشب شب آرزوي ايشان است زيرا آرزوي يک استاد هنرمند دست نشان ايران دوست؛ به ثمر نشسته است.

وي افزود: خوشحاليم که امشب سنت آموزشي «استاد_شاگردي» به ميان آمده است، سنت اجازه از استاد از ديرباز قدمت دارد اما متاسفانه اين سنت هم به سنت‌هايي که ما زود پرونده آنها را بسته‌ايم پيوست، متاسفانه در برهه‌اي از تاريخ ما به سمت نوآموزي‌هاي جديد رفتيم‌ بي‌آنکه روش‌هاي قديمي را به کار بگيريم.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز داشت: اين سنت استاد و شاگردي در تمام علوم وجود داشته و در سنت ايراني اسلامي هم موجود بوده است، اين سنت محدود به علوم اسلامي نبوده و حوزه هنر هم در اين سنت دستي دارد، در بسياري از حو‌زه‌هاي هنري هنوز اجازه استادي وجود دارد و هر کسي هر اثري را با امضاء منتشر نمي‌کرده و حتما يک استاد بايد اجازه و رخصت بدهد تا يک هنرمند اثر خود را با امضاء منتشر کند.

صالحي در پايان گفت: اجازه اساتيد در حرفه‌هاي کوچک تا بزرگ وجود دارد، به همين ‌منظور ما در يک سنت استاد و شاگردي بزرگ شديم، اين سنت متاسفانه سنت مغفولي شد و کمتر مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه امشب شب خوبي است زيرا به عنوان يک خبر خوب امشب اين سنت احياء مي‌شود و توسعه پيدا خواهد کرد.

گفتني است در پايان اين مراسم با حضور استاد محمود فرشچيان، سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، منصور غلامي وزير علوم، تحقيقات و فناوري، علي‌اکبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل دانشگاه هنرهاي اسلامي-ايراني استاد فرشچيان افتتاح شد.

پیمایش به بالا