رونمايي از کتاب آثار محمود جوادي پور

محمودرضا بهمن پور، مدير نشر نظر در رابطه با کتاب استاد محمود جوادي پور در گفتگو با خبرنگار گالري آنلاين بيان کرد: کتاب "ستايش روز" در مراسمي که جمعه ۳۰ فروردين در خانه هنرمندان به همت دختر ايشان، نيوشا جوادي پور و با همکاري انجمن هنرمندان نقاش ايران و خانه هنرمندان برگزار مي شود، رونمايي خواهد شد.

وي افزود: همراه معرفي کتاب همچنين به تلاش هاي محمود جوادي پور، که يکي از چهره هاي بسيار موثر، مهم و تاثيرگذار هنر معاصر ايران بود، به خصوص در بخش آکادميک و تحصيلي اش پرداخته مي شود.

بهمن پور همچنين اذعان کرد که در مراسم آتي قباد شيوا، سيامک دل زنده، مهدي حسيني و خانواده محمود جوادي پور صحبت خواهند کرد.

وي در ادامه اظهار داشت محمود جوادي پور در توسعه هنر ايران جزو افراد بسيار مهم و کليدي بود، او درواقع يکي از سه نفر آموزش دهنده هنر در دانشکده هنرهاي زيبا به حساب مي آمد که علاوه بر تلاش در آموزش نقاشي، کسي است که موفق مي شود بنيان هاي گرافيک دانشگاهي ايران را پِي بگذارد.  

همچنين مدير نشر نظر گفت: در اين کتاب خوشبختانه براي نخستين بار يک سند عرضه مي شود؛ نامه اي است که او براي هوشنگ سيحون، رئيس دانشکده هنرهاي زيبا در آن دوران، ارسال مي کند و درخواست مي کند که بتواند کلاس هايي در زمينه visual design برگزار کند و در اين حين به نحوي بنيان و پايه گرافيک مدرن و معاصر ايران را مي گذارد.

‌وي افزود: جوادي پور سالها قبل تر طراحي بسياري از نشانه ها، آرم ها، اوراق اداري و نشانه هاي بصري و تصويري مراکز مختلف را انجام داده بود؛ قابل توجه است در برهه اي که تازه در اواخر پهلوي اول و اوايل پهلوي دوم نظام دموکراتيک و اداري درحال شکل گرفتن بود او موفق مي شود از نظر سازماني کليت هاي بصري را برايشان طراحي کند. بخاطر همين نقش جوادي پور در حوزه گرافيک همراه خيلي هاي ديگر نقش بسيار مهمي است. 

بهمن پور تاکيد کرد که شايد به يک معنا او فضا و بستري را فراهم کرد که گرافيک معاصر ايران براي کساني مثل قباد شيوا، مرتضي مميز، ابراهيم حقيقي و ديگران توسعه پيدا کرده و يک فضاي گسترده تري باز شود.

اين مدير بيان کرد: از اين نظر انتشار اين کتاب براي نشر نظر و خانواده جوادي پور بسيار اهميت داشته که يکي از چهره هاي بسترساز هنر معاصر ايران را بتوانيم معرفي کنيم.

وي همچنين گفت: اين کتاب در مهرماه سال گذشته منتشر و در نمايشگاه کتاب فرانکفورت عرضه و هم پخش گسترده عمومي شد ولي هيچوقت فرصتي به وجود نيامد که در مورد ابعاد مختلف تلاش استاد جوادي پور و انعکاس آن در اين کتاب بتوانيم صحبت کنيم. اين نشست در روز جمعه ۳۰ فروردين ماه بهانه اي است براي اينکه بتوانيم به اين جنبه هاي مختلف پرداخته و به آن ها توجه کنيم.

بهمن پور در ادامه اظهار داشت که اين کتاب يک نگاه نسبتا جامع به محمود جوادي پور دارد، يک شناسنامه مفصل تحقيقي است که توسط توکا ملکي به نگارش درآمد؛ اين شناسنامه منحصر به فرد و کم نظير براساس اسناد و مدارکي برگرفته از آتليه جوادي پور و خانواده اش، شکل گرفته است و در اين زمينه توکا ملکي به عنوان يکي از محققين حوزه هنر تلاش خيلي ارزنده اي کرده است.

وي اشاره کرد که اين کتاب همراه آثار اوليه محمود جوادي پور در زمينه پرتره، سلف پرتره و کارهاي فيگوراتيو وي شروع شده و به مرور جلو رفته و به حوزه نقاشي مي رسد و سپس کارهايي که او در طول سالهاي زندگي اش در آلمان و بعد در ايران انجام داده را عرضه مي کند؛ به عبارتي يک بخش مفصلي از پايان کتاب به کارهاي گرافيک، خط نقاشي ها، لوگوها و تصويرسازي هاي او در مجلات توجه کرده است.
 

مدير نشر نظر به آماده سازي کتاب اشاره کرد و گفت: حدود ۱۵ماه کارهاي آماده سازي از مرحله اول شامل تحقيق، نگارش، آماده سازي هاي پيش از چاپ، طراحي، صفحه آرايي، ترجمه و ويرايش کتاب تا زمان چاپ که مهرماه سال گذشته بود، طول کشيد. سپس آن در نمايشگاه کتاب فرانکفورت منتشر و عرضه شد.

وي همچنين افزود:  اين کتاب در کتابفروشي هاي شهر کتابها وجود دارد و در کتابفروشي خانه هنرمندان هم در حال عرضه است.

ما يک جدول توليد منظم داريم که اگر شرايط اجازه بدهد در اين اوضاع و احوال و بحران موجود هم منتشر خواهيم کرد.

بهمن پور به آثار در حال چاپ انتشارت نظر اشاره کرد و گفت: از اولين و نزديکترين کتاب هايمان، کتاب دو دهه پوستر موسيقي ايران است که مجموع کارهاي آقاي بهزاد حاتم، قباد شيوا و آقاي بريداني در آن ارائه مي گردد. همزمان با انتشار کتاب مراسمي در فرهنگسراي نياوران در ۶ ارديبهشت خواهيم داشت که هم آنجا کتاب عرضه شده و هم مجموع پوسترها در طول نمايشگاهي ارائه مي شوند؛ ولي از کتابهاي ديگر در حوزه نقاشي، کتاب آقاي محمد ابراهيم جعفري، همينطور کتابي از محمود ملک الشعرا ملقب به محمود صبا است که يکي از پيشگامان نقاشي اواخر دوره قاجار و همزمان با کمال الملک بود. اميدواريم کتاب آقاي منصور قندريز که کارهاي تحقيق و نگارش آن زير نظر استاد رويين پاکباز انجام شده هم جز توليدات آينده ما باشد.

وي در نهايت افزود در حوزه عکس چند کتاب ديگر است که شباهتي به اين کتابها نخواهد داشت. کتابي از گالري عکس هاي تيمور هوشمندزاده در خردادماه منتشر مي شود. همچنين از محسن يزدي پور چنين کتابي با زمينه عکس درمورد تهران در همين هفته در گالري ag معرفي مي شود. کتابي هم از مريم زندي در ادامه کتاب انقلاب ۵۷، با عنوان حکومت ۵۸ و عکسهاي مربوط به انقلاب در تيرماه امسال منتشر و توزيع خواهد شد.

بهمن پور اذعان کرد که نشر نظر اميدوار است با تلاشها براي جمع آوري هنرمندان هنر معاصر و آثارشان، بتواند تصويري نسبتا کامل و شامل تمام تلاشهايي که اين بزرگان در اين چند دهه اخير کرده اند را ارائه بدهد.

پیمایش به بالا