مراسم بزرگداشت عباس کيارستمي و اهداي جوايز چهارمين دوره جشنواره بين المللي جايزه «عکس ۵» برگزار شد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، مراسم بزرگداشت عباس کيارستمي و اهداي جوايز چهارمين دوره جشنواره بين المللي جايزه «عکس پنج» با حضور تعدادي از هنرمندان پنج شنبه يکم تير ماه در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
اين مراسم با پرفورمنسي از اشعار کتاب باد و برگ از عباس کيارستمي آغاز شد. خوانش اشعار توسط نازنين فراهاني و آرمين ديلم به دو زبان فارسي و ايتاليايي صورت گرفت و با نوايي از ساز ويولن سل از آناهيتا ايزدپارسا همراه شد. در قسمتي از رمپ اصلي موزه هم، نقوشي توسط حميد هادينژاد نقاش بر بومي پنج متري کشيده شد.
در ادامه مراسم، چهارمين دوره جشنواره بينالمللي عکس پنج و بزرگداشت عباس کيارستمي در سالن سينماتک موزه هنر هاي معاصر آغاز شد.
مهدي شاديزاده دبير جشنواره عکس پنج در اين مراسم حاضر شد و با اشاره به زحماتي که براي برگزاري اين جشنواره صورت گرفته شده است اظهار کرد: اميدوارم واقعا بتوان بخش فرهنگي بدون حاشيه کار خود را انجام دهد. از تمام کساني که در کنار جشنواره ايستادند تشکر ميکنم. اميدوارم با حمايتهايي که وجود دارد جشنواره راه خود را ادامه دهد. ما تلاش ميکنيم که اين جشنواره بدون هيچ حاشيهاي به راه خود ادامه دهد.

سپس اميرحسين صديق بازيگر در اين مراسم حاضر شد و گفت: من در جايگاهي نيستم که در اينجا صحبت کنم اما چون عباس کيارستمي پشت اين جشنواره است باعث افتخار من بود که صحبت کنم.
وي گفت: امروز به اين فکر کنيم ما چند نفر خواهيم داشت که آقاي کيارستمي بشوند يا شبيه به آقاي کيارستمي بودند؛ عزيزاني هم اين روزها از دست ميدهيم. چقدر سختي کشيده شده تا اين آدمها ساخته شوند. چه خوب است که قدر اين عزيزان در زمان زنده بودن دانسته شود. آقاي کيارستمي به نظر من همچنان زنده هستند، چرا که هنرمند با آثار خود زنده است.
بهداد نجفي اسداللهي عکاس، نقاش و مدير راگاديد با حضور در مراسم بيانيه هيات داوران را خواند.
وي گفت: ناکافوجي رييس هيات داوران نتوانستند در اين مراسم حضور پيدا کنند. بر همين اساس من اين متن را قرائت خواهم کرد.
سطح مسابقه امسال بسيار بالا بوده و عکسهاي خوبي بودند و انتخاب عکسهاي برتر بسيار سخت بود. عکسهاي بسياري هم تک رنگ بودند. اين عکسها يادآور شدند که عکاسي هنر نور، رنگ و سايه است و اين از لحاظ زيبايي شناسي مقوله تفريق است. اين اوصاف سياه و سفيد بودن مربوط است به روح زن ژاپني، به همين دليل بسياري از عکسهاي منتخب تک رنگ بودند. بسياري از عکسها سعي بر اين داشتند که دنياي واقعي را فراواقعي نشان دهند. همچنين در اين عکسها تاثيري از مکاتب سورئاليسم و اکسپرسيونيسم ديده ميشد. بسياري متعجب شدم عکاسان از عکس براي بيان خود استفاده کرده بودند و نه صرفا براي مستندسازي و ثبت کردن. به دنبال اين هستند که عکسهاي آينده را در سالهاي آينده ببينند. خيلي سخت است که بتوانند برترها را انتخاب کنند اما منتظر کار هاي بيشتر در ساليان آينده هستند.
داور جشنواره بين المللي جايزه «عکس۵» خاطرنشان کرد: امسال بيش از ٢٧٠٠ عکس از ايران، ايتاليا، تايلند، فرانسه، امارات متحده عربي، افغانستان، ترکيه، ژاپن، قسمتي از آمريکاي جنوبي و… رسيد. اين موجب شد که مدت زمان بيشتري از پيشبينيها اختصاص پيدا کرد. فرق آن اين بود که ما آدمهاي پيش از اين ٢٧٠٠ عکس نبوديم و اين درس بزرگي بود. يک شانس بود که ٢٧٠٠ عکس را از عکاسان خوبي ديديم. امسال جايزه ديگري تحت عنوان جايزه نگاه نو به جشنواره عکس پنج افزوده شده است که به نگاه فکر شده عکاسان پرداخته شده است؛ اين جايزه نيز امسال اهدا خواهد شد.
علي فروغي رييس ديدنگار که از حمايت کنندگان اين جشنواره بود نيز با حضور در اين مراسم گفت: حقيقت اين است که از زمان شروع اين جشنواره لذت بردم. بسياري از دوستان عکسهاي بينظيري را براي جشنواره ارسال کردند. مجموعه ديدنگار براي من اين چيستي در نظر گرفته ميشد که من چه کاره هستم و چه کاري را بايد انجام دهم. هدف اصلي ما اين است که توانمنديهاي دوستان را انتشار دهيم اما توانمند کردن افراد هدف ماست. احساس ميکنم که ارتباطي بين نسلهاي هنرمندان ايجاد شود. اميدوارم دوستاني که در صنعت عکاسي کار ميکنند دغدغه ما را احساس کنند. من احساس ميکنم اقتصاد هنر بسيار اهميت دارد و مهم است که فعالان با اين موضوع آشنا باشند.

سپس مهدي شاديزاده، نيکي کريمي، علي فروغي، اميرحسين صديق، عليرضا شادي زاده، ليلي خسروپناه، عادل هرويان، علي کانجي، بهداد نجفي و… براي اهداي جوايز به صحنه رفتند.
جايزه ليلي گلستان توسط نيکي کريمي در مراسم به مهدي عباسي اهدا شد.
جايزه اول عکس به صورت مشترک به ايران و ترکيه رسيد از ايران فاطمه روحاني و از ترکيه سرکان کولاک عکاس مشهور ترکيه برنده اين جايزه شدند.
جايزه نگاه نو (عباس کيارستمي) به صورت مشترک به عکاس ايران و ژاپن رسيد. از ايران سعيد رضوانيان و از ژاپن چيهارو هوري برنده اين بخش شدند.
جايزه مجتمع فني به يوسف نوريان از ايران رسيد.
همچنين جايزه اول ويديو آرت به سجاد دادپور از ايران رسيد.

عوامل اين جشنواره عبارتند از: مهدي شادي زاده دبير جشنواره و شوراي سياست گذاري، عليرضا شادي زاده شوراي سياست گذاري، ليلي گلستان شوراي سياست گذاري، ليلي خسرو پناه مشاور هنري،غزاله سعادتي مدير روابط عمومي و مشاور رسانه
