ملانوروزي: نمايش آثار هنرمندان ايراني خارج از کشور از اهداف اصلي موزه هنرهاي معاصر است



 

آيين افتتاح نمايشگاه آثار بيژن بصيري با عنوان "مطلق" در موزه هنرهاي معاصر شامگاه جمعه ۱۲ تيرماه با حضور مجيد ملانوروزي مدير مرکز هنرهاي تجسمي، بيژن بصيري و جمعي از هنرمندان علاقه‎مندان به هنرهاي تجسمي برگزار شد.

 

در اين مراسم ابتدا مجيد ملانوروزي در سخناني درباره بصيري و نمايش آثار او در ايران اظهار کرد: يکي از برنامه‌هاي موزه هنرهاي معاصر نمايش جريانات هنري و آثار هنرمندان تاثيرگذار ايراني است و در اين مسير ما نمي‌توانيم توجه به هنرمندان ايراني ساکن در خارج از ايران را ناديده بگيريم. آنان همچون درخت تنومندي هستند که در باغ ايران ريشه دوانده‎ و شاخ و برگ‌شان در جاي ديگري از دنيا رشد و نمو داشته است. اين پتانسيل و ظرفيت بسيار بزرگي است که بتوانيم از هنرمندان‌مان و همه ايرانياني که خارج از کشور هستند استفاده کنيم.

وي با بيان اينکه موزه هنرهاي معاصر قصد داشته است اين نمايشگاه را با تعداد بيشتري از هنرمندان برگزار کند اظهار کرد: قصد داشتيم در اين نمايشگاه آثار مرحوم عصار، آثار داوود امداديان و ابوالقاسم سعيدي را نيز به نمايش بگذاريم اما به دلايلي نمايش آثار اين هنرمندان به زمان ديگري موکول شد و در اين نمايشگاه تنها شاهد نمايش آثار دو هنرمند برجسته ايراني؛ بيژن بصيري از ايتاليا و مهرداد صدري از اتريش هستيم.


 

مدير موزه هنرهاي معاصر با اشاره به اينکه در سال‎هاي گذشته نمايشگاه‌هاي بسياري را از بيژن بصيري در ايتاليا ديده است افزود: زماني که وزير فرهنگ ايتاليا به ايران آمده بود با او درباره آثار آقاي بصيري صحبت کرديم. او اظهار کرد که آقاي بصيري به عنوان يک هنرمند مطرح جهاني شناخته مي‎شود. از مدت‎ها قبل دوست داشتيم که آثار بيژن بصيري در ايران نيز به نمايش گذاشته شود و امروز خوشحاليم که هرچند با تاخير، شاهد نمايش آثار او در موزه هنرهاي معاصر تهران هستيم.

مشروح خبر

 



 

 

نمايشگاه آثار بيژن بصيري در گالري‌هاي دو، سه، چهار و پنج موزه هنرهاي معاصر به نمايش درآمده است. در نمايشگاه "مطلق"، بصيري مجموعه "چرخه جديد طوفان" را به نمايش گذاشته است. اين مجموعه در برگيرنده سي و دو "تبخير چند فام" در ابعاد ۱۷۰ در ۲۰۰ سانتي متر، به همراه ارائه جداگانه سي تنديس، سي پايه، شش مار زرين، دو قاب-تصوير (هر يک متشکل از ۸ قطعه)، دوازده آينه خورشيدي و يک فيلم است و در مرکز فضاي احجام تصويري/ پلاستيک، اثر بنيادين "تاس‏‌هاي تقدير" قرار دارد. طراحي با عظمت اين نمايشگاه به شيوه مراحل بنيادين فلسفه هنري بصيري است که با همراهي بيانيه "گداخت انديشه" اساس زيبايي شناسي اين هنرمند را به تصوير مي‌کشد.

 

نمايشگاه "مطلق" تا ۱۶ مرداد ماه در گالري‎هاي موزه هنرهاي معاصر ادامه دارد.

 

گزارش تصويري مرتبط

 

منبع :هنرآنلاين


پیمایش به بالا