حجتالاسلام محمدعلي زم با اشاره به افتتاح موزه هنرهاي معاصر آبادان گفت: اين موزه بايد سه پيوست آموزش، توليد و اقتصاد آثار هنري داشته باشد.
به گزارش ايسنا، معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد که براي حضور در افتتاحيه اين موزه به آبادان سفر کرد، با بيان اينکه اميدوارم اين موزه از آن موزههايي نباشد که ازيادرفتگي، مرگ و گردوخاک را به ذهن تداعي ميکند، اظهار کرد: در زمينه آموزش اميدوارم اينجا مرکز آموزش هنرهاي تجسمي در سطح بالا باشد و در آن کارگاههايي با حضور اساتيد درجه يک هنري برگزار شود.
موزه هنرهاي معاصر آبادان همزمان با سالروز آزادسازي خرمشهر با برپايي يک نمايشگاه عکس افتتاح شد.

زم با اشاره به وضعيت بد اين موزه در سالهاي گذشته، بيان کرد: هفت، هشت سال پيش که اينجا را ديدم ساختماني تقريبا نيمهويران و پر از خاک بود. همان موقع تصميم گرفتيم که اينجا را احيا کنيم؛ اما تا فراهم کردن شرايط مراحل دشواري را پشت سر گذاشتيم.
او با بيان اينکه براي رونق و آباداني خوزستان 30 سال تأخير داشتهايم گفت: اميدواريم اينجا يک مرکز پويا براي بچههاي آبادان و خرمشهر باشد. بچههايي از همه بيشتر استحقاق استفاده از اين امکانات را دارند.
زم همچنين اظهار اميدواري کرد که موزه هنرهاي معاصر آبادان به مرکزي بزرگ براي هنر و توليد و ارائه آثار هنري تبديل شود که بتواند در منطقه حرف اول را بزند.
در افتتاحيه اين موزه، علاوه بر حجتالاسلام زم، علي مرادخاني – معاون هنري وزير ارشاد -، ملانوروزي – رييس مرکز هنرهاي تجسمي و موزه هنرهاي معاصر تهران – و خسرو نشان – معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه شهيد چمران اهواز – حضور داشتند.
در اين مراسم که همزمان با افتتاح نمايشگاه عکسي از عکاسان سرشناس دفاع مقدس بود، آثاري از رسول ملاقليپور، رسول صدرعاملي، جاويدالاثر کاظم اخوان، سعيد صادقي، علي فريدوني و …. با موضوع آزادسازي خرمشهر بهنمايش درآمد.
احمد نشان – مدير اين موزه – هم در اين مراسم دربارهي موزه هنرهاي معاصر آبادان گفت: اين مجموعه هفت سال زير نظر مرکز هنرهاي تجسمي مديريت خواهد شد و فعاليتهايي در حوزه سينما، نقاشي، عکاسي و … خواهد داشت.
او با بيان اينکه هدفهاي تعريفشده براي اين موزه در دو حوزه داخلي و خارجي تبيين شده است، اظهار کرد: اولين هدف ما در حوزه بينالملل اين است که موزه هنرهاي معاصر به دبيرخانه مرکزي کشورهاي اکو تبديل شود. اميدوارم بهزودي اين هدف به نتيجه برسد. البته سه توافقنامه نيز با موزههاي کشورهاي ايتاليا، صربستان و مجارستان در حال بررسي است.
نشان دربارهي سياستهاي کاري اين موزه در حوزه داخلي نيز گفت: سياستهاي کاري ما بهصورت استاني، کشوري و منطقهاي خواهد بود تا بتوانيم اين موزه را به يک مرکز فرهنگي در خوزستان و البته در بين کشورهاي منطقه تبديل کنيم تا حتي از فعاليتهاي کشورهاي عربي نظير امارات نيز پيشي بگيرد.
او با اشاره به محبوبيت آبادان و خوزستان بين هنرمندان، بيان کرد: همه ما آبادان را دوست داريم و براي راهاندازي اين موزه خيلي از هنرمندان بنام کشور ابراز تمايل کردهاند؛ از رضا کيانيان گرفته که گفت حتي براي رنگ زدن ديوارهاي موزه روي او حساب کنيم تا ناصر تقوايي که قرار است فيلمنامههايش را در اختيار موزه قرار دهد.
مدير موزه هنرهاي تجسمي آبادان همچنين گفت تابستان امسال قرار است ساختمان اين موزه بازسازي شود؛ اما اين به آن معنا نخواهد بود که فعاليتهاي فرهنگي و هنري موزه متوقف شود.
رونمايي از کتاب �دفتر حماسه ۱� بخش ديگري از اين مراسم بود. اين کتاب دربرگيرنده عکسهاي مقاومت و آزادي خرمشهر در کنار اشعاري از شاعران معاصر مانند قيصر امينپور، سيدحسن حسيني، سپيده کاشاني، سهيل محمودي، ساعد باقري، حسين اسرافيلي، علي معلم و … با موضوع خرمشهر و دفاع مقدس است.
